وی افزود: همچنین در برخی از دانشگاهها تنها مقطع کارشناسی و یا مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مورد قبول وزارت علوم هستند.
مجلس آرا با بیان اینکه در آییننامه جدید، دانشگاهها به پنج دسته ممتاز، خوب، متوسط، ضعیف و غیرقابل ارزشیابی تقسیم میشوند، اظهارکرد: در حال حاضر حدود 2500 دانشگاه در لیست دانشگاههای مورد قبول وزارت علوم هستند که تعداد زیادی از آنها دانشگاههای متوسط و ضعیف است.
مدیر کل امور دانشآموختگان وزارت علوم درباره مدارک دانشگاههایی که در لیست وزارت علوم نیستند، تصریح کرد: اگر دانشگاهی در لیست نباشد، در صورتی که مورد تایید کشور متبوع خود باشد، مدارکش قابل بررسی است که در این صورت مستندات و سوابق دانشگاه بررسی شده و شاخصها را ارزیابی و مدارک را تایید میکنیم، اما این موضوع کم اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه پیش از این دانشگاهها بر اساس کشور و قاره دستهبندی میشدند، گفت: در آییننامه جدید دانشگاه در هر کشوری هم باشد، فرقی نمیکند و فقط مهم این است که در کدام یک از دستههای پنجگانه قرار میگیرند.
مجلس آرا به دانشجویان توصیه کرد که برای تحصیل در کشورهای خارجی دانشگاههای ممتاز و خوب را انتخاب کنند، چرا که به دلیل تفاوت رشتهها و تعداد آزمونها امکان برگزاری آزمونی ملی برای همه دانشآموختگان نیست و دانشجویانی که مدارک خود را از دانشگاههای متوسط یا ضعیف دریافت میکنند، ممکن است پس از بررسی به سمت یکی از دانشگاههای کشور سوق داده شده و برای تایید مدرک ملزم به گذراندن تعدادی واحد درسی در دانشگاههای داخل باشند.
مدیر کل دانشآموختگان وزارت علوم با اشاره به ارزشیابی حدود 3300 مدرک دانشگاهی در سال 91، تصریح کرد: بیشترین مدارک ارزشیابی شده به ترتیب از دانشگاههای کشورهای مالزی، هند و آمریکا هستند.