وی افزود: واردکنندگان در حالی به دامداران تعهد دادهاند که علوفه مورد نیاز تولید را با ارز مرجع تامین میکنند که برخی مسئولان از حذف ارز مرجع خبر میدهند و برخی دیگر نیز میگویند ارز مرجع برای واردات محصولات اساسی و نهادههای تولید تا پایان سال ادامه دارد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ادامه داد: اگر برای واردات نهادههای دامی ارز مرجع اختصاص نیابد و این محصولات با ارز 2500 تومانی وارد شوند مسلما قیمت شیر خام و لبنیات افزایش مییابد.
سلطانی تاکید کرد: تعیین قیمت شیر خام باید مانند سال گذشته در قالب تفاهمنامه مشخص و به گونهای مدیریت شود که در طول سال با نوسان همراه نشود اما تاکنون هیچ تفاهمنامهای برای نهایی کردن قیمت شیرخام امضا نشده و قیمتهای جدید نیز هنوز اعمال نشده است.
وی گفت: شیر مادهای فسادپذیر است و باید بازار آن به گونهای تنظیم شود که مصرفکننده توان خرید داشته باشد در غیر این صورت تقاضا برای مصرف این محصول لبنی کاهش مییابد و در ادامه نیز تولیدکنندگان مجبورند با حذف دامهای مولد تولید این فرآورده لبنی را کاهش دهند.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران با اشاره به ضرورت افزایش مصرف سرانه شیر و لبنیات اظهار کرد: دولت باید برای افزایش سرانه مصرف شیر و لبنیات،به تولیدکنندگان یارانه اختصاص دهد تا قیمت تمام شده تولید این محصولات استراتژیک کاهش یابد.
سلطانی افزود: اگر دولت به تولیدکنندگان یارانه دهد و هزینههای افزایش یافته تولید آنها را جبران کند دامداران تمایلی برای افزایش قیمت شیر ندارند و ثابت ماندن قیمت شیر میتواند باعث افزایش مصرف سرانه و سلامت جامعه شود.