وی با اشاره به مطالعات انجام شده گفت: تحقیقات نشان میدهد که زنان سرپرست خانواده در مقایسه با سایر زنان دچار مشکلات روان شناختی بیشتری میشوند. آنها علاوه بر رویارویی با مشکلات اقتصادی با برخی فشارهای منفی اجتماعی همچون نگرش منفی نسبت به زنان بیوه و مطلقه روبرو هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا یادآور شد: استرسورهای مختلف، میزان حمایتهای دریافتی، شدت علائم افسردگی در مادران مجرد و سرپرست خانواده و مادران متأهل متفاوت است و عمدهترین استرسورها برای مادران سرپرست و مجرد، بیکاری، درآمد ناکافی و مشکل مسکن است که بیشترین همبستگی با افسردگی را نشان میداد.
این دکترای روانشناسی خاطر نشان کرد: براساس تحقیقات انجام شده در ایران، زنان سرپرست خانوار در مقایسه با گروه کنترل اختلالات روانشناختی بیشتری را تجربه کردهاند و در مقایسه با گروه کنترل، استفاده از شیوههای مقابلهای جسمانی سازی، جلب حمایت و مهار هیجانی، احساس ناتوانی در برآوردن خواستههای فرزندان، احساس تنهایی و بیکسی، فقدان فردی در جهت در میان گذاردن مشکلات فرزندان و نبود فرصت برای رسیدگی به مسائل تحصیلی فرزندان از مشکلات روان شناختی زنان است.
دکتر شعاع کاظمی گفت: یافتههای تحقیقات در ایران و سایر نقاط جهان نشان میدهد که زنان سرپرست خانواده با مشکلات اقتصادی، فشارهای مزمن و مداوم و نگرشهای منفی اجتماعی نسبت به خود روبرو بوده و حمایتهای اجتماعی بسیار کمی را دریافت میکنند، بنابراین بالا بودن میزان اختلالات روانی در آنان تعجب آور نیست، در واقع بالا بودن میزان مشکلات روانی در آنان معلول شرایط اجتماعی- اقتصادی آنان است و ارتباطی با جنسیت آنها ندارد.