آفتابنیوز : آفتاب: نمایندگان و گزینه پیشنهادی وزارت دفاعاین روزها کمیسیون ها، فراکسیون ها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور وزرای پیشنهادی رییس جمهور مشغول بررسی برنامه ها و صلاحیت وزراء می باشند تا از روز دوشنبه در صحن علنی مجلس و به مدت سه یا چهار روز پیاپی و با برگزاری جلسات صبح و بعدازظهر، صلاحیت های وزراء بررسی و رسیدگی شود.
به گزارش «تابناک»، رسیدگی و بررسی صلاحیت وزراء جزء حقوق نمایندگان است و انتظار می رود نمایندگان و ارکان مجلس به این مهم توجه خاص داشته باشند زیرا که قرار است سکان دولت در هر وزارتخانه برای 4 سال به این افراد سپرده شود. اما آنچه که اهمیت دارد پرهیز از افراط و تفریط در این بررسی صلاحیت ها است.
در این روزها اگر سری به راهروهای مجلس به خصوص راهروهای منتهی به کمیسیون ها بزنید شاهد جنب و جوش و رفت و آمدهای بسیار هستید، از یک سو نمایندگان روزهای پرکار و حساسی را سپری می کنند تا پس از گفت وگوها و رایزنی ها به نتیجه قطعی در مورد صلاحیت وزراء برسند و از سوی دیگر وزراء و مسئولان دولت یازدهم هم در حال گفت و گو و رایزنی و توضیح برنامه های وزراء پیشنهادی هستند بنابراین مجلس و نمایندگان روزهای پر کار و حساسی را سپری می کنند به خصوص که فرصت هم بسیار نیست و نمایندگان باید در فرصت یک هفته ای که چند روز آن هم سپری شده و سه روز آن هم تعطیل است به نتیجه برسند.
اما در این بین تعدادی اندک از نمایندگان افراطی مجلس هم هستند که با حضور در جلسات متعددی که نمایندگان با وزرای پیشنهادی برگزار می کنند، سؤالاتی را که بیشتر به تفتیش عقاید شبیه است تا بررسی برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی، مطرح می کنند و اصرار بر پاسخگویی وزراء را دارند، مثلاً نظرشان را در مورد برخی از شخصیت های سیاسی جویا می شوند.
این رفتارهای افراطی این گروه اندک که نتیجه خود را در رخدادهایی چون 22 بهمن قم، حرم حضرت امام(ره) و برخورد با برخی علماء و .... نشان داده است، فضای مجلس را از بررسی های دقیق و کارشناسانه دور خواهد کرد و فضای افراط و تفریط را به آن حاکم خواهد ساخت. در این صورت تصمیمهایی که از عقلانی بودن دور می باشد، گرفته خواهد شد و کشور را متضرر می کند. در حالی که انتظار است مجلس و نمایندگان به بررسی سوابق اجرایی ، تخصصی و حرفه ای وزراء و میزان آشنایی هر یک از آنها به بخشی که قرار است بر آن مدیریت کنند، بپردازند.
از آنجایی که بیشتر وزراء پیشنهادی روحانی دارای سوابق مدیریتی روشن و قابل بیان، دیدن و بررسی می باشند، نمایندگان مجلس نباید حواشی را وارد بررسی صلاحیتها کنند و یا اصل را فرع و فرع را اصل نمایند. اصل موضوع میزان تسلط وزیران پیشنهادی به حوزۀ مأموریت آنهاست هر چند هر گاه لقب وزیری به کسی تعلق گرفت وجه سیاسی پیدا می کند، اما باید در نظر داشت اکنون کشور بیش از پیش نیاز به وزرایی کارآمد و پر تلاش دارد که لازمه آن تخصص و آشنایی با حوزۀ مأموریت است.
اکنون مجلس شورای اسلامی و نمایندگان آن در آزمونی دیگر قرارگرفته اند تا مجال را بر افراطیون اندک مجلس تنگ کرده و عرصه را از دست آنها خارج نمایند و با بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی طبق قانون و پرهیز از افراط و تفریط در تشکیل کابینه ای کارآمد کمک یار دولت باشند.
برخی نگرانی ها از ادامه این رفتارهای افراطی تا روزهای جلسات علنی بررسی صلاحیت کابینه و وزراء است به نحوی که برخی از نمایندگان بینم آن دارند که افراطیون همین رفتارها را در صحن علنی بررسی وزرای پیشنهادی ادامه و تکرار کنند که در این صورت جزء خدشه به جایگاه مجلس و نمایندگان آن عایدی و نتیجهای نخواهد داشت.