آفتابنیوز : آفتاب: غلامحسین نوذری در ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا در تیم جدید وزارت نفت میتوان امیدوار به صادرات گاز کشور به اروپا بود گفت: اگر چه در شرایط غیرعادلانهای تحریم فرصتهای زیادی از ایران گرفته شد اما این شرایط بلندمدت نخواهد بود. اروپاییها همیشه به دنبال این بودهاند که منابع انرژی خود را متنوع کنند کنند و ایران نیز یک منبع مطمئن برای آنهاست.
وزیر اسبق نفت همچنین با اعلام حمایت از کاندیداتوری بیژن نامدار زنگنه برای تصدی وزارت نفت در دولت یازدهم گفت: مهندس زنگنه از جمله مدیران توانمند و با تجربه و شیخالوزرای نظام جمهوری اسلامی ایران است.
او در مورد صادرات گاز ایران به اروپا با وجود تحریمها خاطرنشان کرد: یک حرکت سیاسی میتواند مجموع تحریمها را دور بزند. همیشه شرایط در حال تغییر است و ایران میتواند در آینده نه تنها نیاز کشورهای همسایه و منطقه بلکه نیاز کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تامین کند.
او با اشاره به این که ایران فرصت های زیادی در منطقه و بعد از آن در اروپا دارد افزود: با تکمیل طرحهای LNG ایران، فرصت کشور برای صادرات گاز به تمام نقاط جهان فراهم میشود چرا که با مایع شدن گاز بازاریابی آن مانند بازاریابی نفت خام آسان تر خواهد شد.
کرسنت نباید متوقف میشد
نوذری همچنین در پاسخ به این سوال که یکی از نقدهایی که به عملکرد زنگنه گزینه پیشنهادی روحانی برای سمت وزارت نفت وارد است قرارداد کرسنت این گفت: شاید نقدهایی بر قرارداد کرسنت وارد باشد اما از آن زمانی که عدهای این قرارداد را نقد کردند و برای این قرارداد مشکلاتی به وجود آمد؛ به طوری که اکنون هم به داوری ارجاع شده است. بیش از ٧ سال میگذرد و در این مدت سهم گاز ایران در میدان مشترک سلمان با امارات در حال سوختن است.
نوذری با اظهار این که اکنون برخی از تأسیساتی که برای آن مجموعه در نظر گرفته شده بود آسیب دیده اند گفت: امروز، سؤال نمیشود که چرا ما هفت سال گاز نفروختیم، فقط سؤال میشود که چرا آن قرارداد امضاء شد.
او با اشاره به این که طبق قرارداد کرسنت در زمان صادرات گاز به امارات و یا حتی بعد از آن تغییر قیمت گاز قابل مذاکره بود تاکید کرد: به نفع کشور است تصمیماتی منسجم و در زمان مناسب گرفته شود و از این تصمیمات حمایت همهجانبه شود.
وزیر اسبق نفت با طرح این سوال که تکلیف این٧ سالی که ٦٠٠ میلیون فوت مکعب در روز، گاز ما در میدان مشترک با امارات سوخته شد و اماراتیها گاز ترش همین میدان را بردند، چه میشود؟ گفت: چنانچه قرارداد این میدان هنوز پابرجا بود امروز بر مبنای همان قرارداد میتوانستیم در شرایط قرارداد و به ویژه در قیمت آن تجدیدنظر کنیم چرا که در بندی از این قرارداد تاکید شده بود پس از ٧ سال میتوان در مورد قیمت مذاکره و تصمیمگیری جدید کرد.