کد خبر: ۲۰۶۹۵۸
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۵

فرهاد دانشجو: ایجاد دانشگاه‌های تک جنسیتی در دستور کار دانشگاه آزاد

رئیس داشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد مجموعه‌ایست که بخش مهمی از بار آموزش عالی کشور را به دوش می‌کشد گفت: تغییر دولت‌ها ربطی به تغییر رئیس دانشگاه آزاد ندارد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: فرهاد دانشجو در حاشیه شصت و هفتمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دولت جدید با دانشگاه آزاد سنخیت بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: تاکنون همه دولت‌ها پشتیبان دانشگاه آزاد بودند و پس از این هم خواهند بود.

وی افزود: همانطور که در سال‌های گذشته نیز دیده شد دولت‌های مختلف با گرایش‌های متفاوت روی کار آمدند اما رئیس دانشگاه آزاد تغییری نکرد.

دانشجو با بیان اینکه تغییر رئیس دانشگاه آزاد در سال 90 یک مطالبه عمومی بود، تصریح کرد: این موضوع پاسخ مثبتی به خواست عموم مردم دانشگاهیان، فرهیختگان و ... بود بنابراین بعید می‌دانم تغییرات در دانشگاه آزاد متاثر از تغییرات در دولت باشد.

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی نیز از رئیس جدید دانشگاه حمایت می‌کند، گفت: ما در طول چند ماه گذشته گزارش معاونت‌های مختلف دانشگاه را به هیات امنا داده‌ایم که نظر هیا امنا هم این است که این گزارش‌ها عالی است و اگر در مواردی نقدی هم دارند به ما ارائه می‌دهند.

دانشجو با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط بسیار خوب ومثبتی بین اعضای هیات رئیسه و هیات امنای دانشگاه آزاد وجود دارد گفت: اما درباره اینکه در هیات رئیسه دانشگاه آزاد تغییری اتفاق می‌افتد یا خیر را من نمی‌دانم ، چرا که من هم مثل همه یک روز آمده‌ام و یک روز می‌روم. البته تفاوت من این است که شاید در این 20 و چند سال گذشته حدود 20 پست و مقام داشته‌ام. بنابراین تودیع و معارفه دیگر برای من عادی شده و آن سختی که برای برخی‌ها که 20 تا 30 سال در یک پست مانده‌اند را ندارد.

وی در عین حال تصریح کرد: اعضای هیات رئیسه برای ماندن یا رفتن هیچ تلاشی نمی‌کنند چرا که دغدغه هیات رئیسه ماندن یا رفتن نیست اگر از این جا بروم دو روز بعد سمتی در همین رده و با کار کمتر به من پیشنهاد می‌شود. اما دغدغه من این است که تا زمانی که هستم چگونه به بهترین نحو کارم را انجام دهم و بفهمم که بهترین کار چیست.

دانشجو همچنین با بیان اینکه یکی از نکات منفی دانشگاه آزاد را سیاسی بودن زیاد آن می‌دانم اظهار کرد: دانشگاه آزاد در گذشته خیلی سیاسی بود و وارد حاشیه می‌شد. بنابراین ما سعی کردیم موضوع را به سمت کارکرد اصلی دانشگاه ببریم و با حفظ نکات مثبت فعالیت‌های رئیس سابق و حذف نکات منفی آن اوضاع را بهبود بخشیم.

وی در عین حال تاکید کرد که نمره رئیس سابق دانشگاه آزاد نمره بسیار خوبی بوده است.

وی همچنین درباره ارزیابی‌اش از انتصاب جعفر توفیقی به سمت سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: من آدم سیاسی نیستم و این موضوع در تخصص من نیست، ضمن آنکه در این زمینه ذی صلاح هم نیستم، بنابراین چون این یک مساله سیاسی است و زیاد بلد نیستم به سئوالات سیاسی پاسخ دهم؛ نظری در این باره ندارم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی درباره نتیجه طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد با بیان اینکه تحقیق و تفحص جزو اختیارات مجلس است، تصریح کرد: هر چند من درباره زمان اجرای این طرح موافق نبودم و ترجیح می‌دادم که ثبات لازم برای انجام تحقیق و تفحص فراهم شود و سپس به مرحله اجرایی برسد، بنابراین پیش بینی نیز می‌کردم که به همین دلیل این طرح به نتیجه نرسد.

دانشجو با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی چندین جلسه با من و معاونانم داشته است، تصریح کرد: هرگونه سندی که از ما خواستند با دستور مکتوب بنده در همه ابعاد به آنها ارائه شد و ما خود را صد درصد موظف می‌دانیم که این قانون مصوب را انجام دهیم. حتی ناراضی هستیم که این موضوع ناتمام مانده و به نظرم قبول نداریم که بگویند بودجه‌اش فراهم نیست، بنابراین اگر این مساله ضروری نیست منتفی‌اش کنند و اگر ضروری است بودجه‌اش را فراهم کنند.

وی همچنین درباره ایجاد دانشگاه‌های واحد شهرداری‌ توسط دانشگاه آزاد گفت: یکی از شاخص‌های کیفیت رفع نیازهای جامعه یعنی ارتباط با حوزه کاربرد است که با توجه به اینکه شهرداری‌ها نقش عمده‌ای در ساماندهی و اجرای پروژه‌ها و ارتباط با کاربرد دارند به فکر ایجاد دانشگاه‌های آزاد واحد شهرداری افتادیم.

دانشجو همچنین درباره سرانجام اعطای وام به دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اظهار کرد: با ارتباطی که با بانک‌ها ایجاد شد اوایل مهر ماه سال 91 بانک صادرات اعلام کرد که با توجه به پیگیری‌ها برای سال 91 به کلیه دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد 10 میلیون تومان وام شهریه می‌دهد که 98 درصد از دانشجویان دکتری ما در جریان این امر قرار گرفتند و در نهایت از حدود 9 هزار دانشجوی دکتری نزدیک به 1400 نفر متقاضی وام بودند و 1200 نفر نیز با تکمیل پرونده خود وام را دریافت کرده و 100 درصد شهریه 91 خود را از وام پرداخت کردند.

دانشگاه آزاد ایجاد دانشگاه‌های تک جنسیتی را در دستور کار دارد
وی با بیان اینکه ایجاد دانشگاه‌های تک جنسیتی برای افزایش آزادی دانشجویان در انتخاب است، اظهار کرد: آزاد منشی و نگاه فرهیختگی در دانشگاه آزاد بر این محور است که حق انتخاب را برای دانشجو افزایش دهد که یک موردش هم همین ایجاد دانشگاه‌های تک جنسیتی است و ما نیز برنامه ایجاد این دانشگاه‌ها را در دستور کار خود داریم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر حذف کنکور بر کیفیت ورودی افراد به دانشگاه تاکید کرد: به روز کردن نوع پذیرش به معنای حذف شاخص‌های کیفی نیست. بنابراین به نظر من برگزاری پنج سال متوالی امتحان نهایی برای دانش آموزان دغدغه‌های خانواده‌ها را حتی افزایش می‌دهد.

دانشجو با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های بزرگ ما بحث فرهنگ است، گفت: فرهنگ باید یکی از ارکان توسعه باشد و ما باید مسائل فرهنگی را برای دانشگاه‌های خود لحاظ کنیم؛ چرا که اگر در کنار توسعه کمی بحث فرهنگی و کیفی مورد توجه قرار نگیرد ترکیب قشنگی ایجاد نخواهد شد.

وی درباره سرنوشت رشته‌های بدون مجوز دانشگاه آزاد تاکید کرد: بخشی از این ایراد به مدیریت گذشته دانشگاه برمی‌گردد که البته زمانی که مطالعه کردم به این نتیجه رسیدم که در آن زمان ضرورت ایجاب می‌کرده است. به هر حال مدیریت گذشته به جای گرفتن مجوز و یا به دلیل برخورد با مشکلات زیاد، در این مسیر پیش رفته است و به نوعی شیوه «راه بینداز بد جابیانداز" را در پیش گرفتند، بنابراین ما تاکنون برای حدود 1580 رشته بدون مجوز، مجوز گرفته‌ایم و در حال حاضر تنها حدود 20 رشته وجود دارد که نتوانسته‌اند خود را به حداقل استانداردها برسانند.

رییس دانشگاه آزاد درباره ارتباط این دانشگاه با رسانه‌ها گفت: من رسانه را دوست و مدافع مدیریت می‌دانم و مایلم بیشتر با رسانه‌ها وارد تعامل شوم، اما من یک مدیر آکادمیک هستم و یک شخصیت سیاسی مثل استاندار، فرماندار یا وکیل نیستم، بنابراین با توجه به فضای سیاسی که در چند ماه گذشته به واسطه انتخابات در کشور حاکم بود زمانی که در مقابل خبرنگار قرار می‌گرفتم بیشتر از من سئوال سیاسی می‌کردند. در حالی که ما دوست داریم سئوالات علمی و فرهنگی پرسیده شود.

وی افزود: من قبول دارم که نتوانستیم آنطور که لازم است با رسانه‌ها در ارتباط باشیم هرچند که مشکل فقط از ما نبود بلکه از هر دو طرف بود.

نمره عملکرد ارتباط دانشگاه آزاد با رسانه‌ 17 است
دانشجو با تاکید بر اینکه ارتباط با رسانه‌ها باید از طریق روابط عمومی برگزار شود، اظهار کرد: راه حل علمی و منطقی آن این است که ارتباط دانشگاه با رسانه‌ها 10 تا 20 برابر بیشتر از دوره قبلی بوده است و بنده به عملکرد ارتباط دانشگاه با رسانه‌ نمره 17 را می‌دهم.

وی همچنین با بیان اینکه سیاست اصلی دانشگاه آزاد در انتخابات تشویق مردم به حضور وسیعتر در انتخابات بود، اظهار کرد: در فضای دانشگاهی این امکان را فراهم کردیم که کاندیداها نقطه نظرات خود را بگویند و میتینگ بگذارند که در همین زمینه دکتر روحانی نیز بیش از 14 جلسه در واحدهای ما داشتند و همه کاندیداها پس از انتخابات از این روند تشکر و قدردانی کردند.

دانشجو با بیان اینکه ما یک مورد تقاضای رد شده هم برای حضور در دانشگاه نداشتیم، گفت: البته در این زمینه قانون داشتیم که باید افراد به واسطه تشکل‌ها به دانشگاه‌ها دعوت شوند که تشکل‌ها مسئولیت نظم و برگزاری جلسه را بر عهده داشتند و تشکل‌های دانشگاه‌ آزاد نیز از همه جناح‌های اصلاح طلب، اصول گرا و غیره هستند.

وی با بیان اینکه ما دانشگاه‌ها را به سمت جبهه گیری برای حمایت از یک کاندیدا نبردیم، تصریح کرد: ممکن است در دوره‌های قبلی چنین اتفاقاتی افتاده باشد؛ اما در این دوره اتفاق نیفتاد.

به گزارش ایسنا؛ رییس دانشگاه آزاد اسلامی در خاتمه با بیان اینکه با رئیس جمهوری هم استانی است، تصریح کرد: به همین واسطه شناخت بیشتری از خصوصیات ونکات مثبت دکتر روحانی دارم که دارای شخصیتی روحانی و با تجربه هستند از سوی دیگر مورد وثوق مسئولان عالی رتبه کشور نیز بودند. همچنین ما از 23 روز قبل از برگزاری انتخابات اطلاعیه‌ای دادیم و گفتیم هر کسی رئیس جمهور شود به او تبریک می‌گوییم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین