کد خبر: ۲۰۸۱۳۹
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۶

برنامه جدید زنگنه برای بازگشت خارجی‌ها به نفت/ اصلاح ساختار قراردادها کلید خورد

وزیر نفت با تشریح برنامه جدید وزارت نفت برای بازگشت مجدد شرکت‌های بزرگ خارجی به صنعت نفت ایران از 3 ویژگی نسل جدید قراردادهای بیع متقابل "توسعه یافته" رونمایی کرد و گفت: با اصلاح ساختار قراردادها، امکان جذابیت بیشتر برای مشارکت خارجی‌ها در توسعه میادین نفت و گاز فراهم می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: برای نخستین بار در دولت دهم شرکت ملی نفت ایران پیشنهادهایی به برخی از شرکت‌های هندی و روسی به منظور توسعه برخی از میادین نفت و گاز فراساحلی ایران در قالب قراردادهای مشارکت در تولید ارائه کرد.

با این وجود این پیشنهادهای جدید قراردادی با استقبال شرکت‌های خارجی روبرو نشده است به طوری‌که کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های هندی هنوز به پیشنهاد شرکت نفت برای توسعه بلوک نفت و گاز بینالود در خلیج فارس در قالب قراردادهای مشارکت در تولید ارائه نکرده است.

با این وجود وزارت نفت دولت جدید برنامه‌های جدیدی را به منظور افزایش جذابیت قراردادهای نفتی ایران به منظور توسعه میادین نفت و گاز در دستور کار قرار داده تا بلکه با این تغییرات پای شرکت‌های بزرگ خارجی را برای ورود به صنعت نفت ایران باز کند.

بیژن زنگنه وزیر نفت با تاکید بر اینکه باید تغییرات جدید در قراردادهای بیع متقابل به منظور افزایش جذابیت‌های قراردادهای نفتی ایران برای سرمایه گذاران بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ خارجی در دستور کار قرار بگیرد، گفت: با یک الگوی واحد قراردادهای نمی‌توان اقدام به امضای قرارداد میادین نفت و گاز در ساختارهای مختلف زمین شناسی ایران کرد.

این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه هم اکنون اولویت‌های توسعه میادین قدیمی با میادین جدید نفت و گاز ایران تفاوت های چشمگیری با یکدیگر دارند، تصریح کرد: از این رو در میادین قدیمی نفت و گاز باید موضوع افزایش ضریب بازیافت مخزن باید به عنوان یک اولویت ملاک امضای قرارداد باشد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون وضعیت توسعه میادین نفت و گاز در زاگرس جنوبی، غرب کارون، مناطق نفتخیز جنوب، خلیج فارس، مناطق مرکزی و دریای خزر از تفاوت‌های چشمگیری نسبت به یکدیگر برخوردار هستند، بیان کرد: از این رو باید الگو و تیپ قراردادهای نفتی به عنوان نمونه برای توسعه یک میدان نفتی در دریای خزر با خلیج فارس و یا غرب کارون تفاوت داشته باشد.

3 ویژگی نسل جدید قراردادهای نفتی

به گزارش مهر، زنگنه در تشریح مهمترین ویژگی‌های نسل جدید قراردادهای بیع متقابل به منظور توسعه میادین نفت و گاز، توضیح داد: تکمیل و هماهنگی بین زنجره اکتشاف، توسعه و بهره برداری، افزایش انگیزه سرمایه گذاران داخلی و خارجی و حتی امکان رقابت بیشتر پیمانکاران ایرانی و خارجی به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی از مهمترین ویژگی‌های قراردادهای نفتی ایران خواهد بود.

وزیر نفت با یادآوری اینکه اجرای یک قرارداد "بیع متقابل توسعه یافته" به عنوان یک اولویت در دستور کار وزارت نفت دولت یازدهم خواهد بود، تاکید کرد: برخی از کارشناسان معتقدند که ایران بادی الگوهای قراردادی جمهوری آذربایجان را برای توسعه میادین نفت و گاز اجرایی کند اما از نظر ساختار منابع هیدروکربوری و مدیریتی ایران و آذربایجان تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر دارند.

رئیس دوره‌ای مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بیان اینکه نوع امتیازاتی که باید به پیمانکاران در میادین نفت و گاز مناطق مختلف کشور داده شود، قطعا تفاوت خواهد کرد، افزود: بر این اساس مطابق با نوع و تیپ قرارداد، یک امتیاز به پیمانکار توسعه دهنده یک میدان نفت و گازی داده خواهد شد که با منطقه دیگر تفاوت داشته باشد.

اصلاح ساختار قراردادهای اکتشاف نفت

زنگنه با تاکید بر اینکه در گذشته قراردادهای اکتشاف و توسعه به منظور توسعه فعالیت‌های اکتشافی در بلوک‌های مختلف به پیمانکاران ایرانی و خارجی پیشنهاد می شد، بیان کرد: اما این نسل جدید قراردادها با توجه به تغییر شرایط بازارهای جهانی نفت هم اکنون  برای پیمانکاران جذاب نیست.

وزیر نفت با اعلام اینکه تغییرات جدید و اصلاح ساختار قراردادهای اکتشافی را هدف گذاری کرده ایم، تبیین کرد: از این رو با حفظ مالکیت و حاکمیت ملی دولت و نظام بر میادین نفت و گاز، از ظرفیت‌های نسل جدید قراردادهای به منظور افزایش جذب سرمایه شرکت‌های بزرک نفت و گاز جهان و بخش خصوصی داخلی استفاده خواهیم کرد.

به گزارش مهر؛ به گفته این عضو کابینه دولت یازدهم به دلیل ساختار سنتی قراردادهای اکتشافی تاکنون از ظرفیت های بالقوه این قراردادها به منظور جذاب سرمایه‌های داخلی و خارجی و امضای قرارداد با پیمانکاران معتبر استفاده نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین