کد خبر: ۲۰۸۶۹۱
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۶

تحلیلی بر آرای شورای شهر تهران در انتخابات امروز

تعداد آرای مرتضی طلایی(22 رأی) ، قابل تأمل و معنی دار است. او 16 رأی مسجد جامعی را به خود اختصاص داد. 6 رأی نیز متعلق بود به حامیان محمدباقر قالیباف در شورا.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: سرانجام با تشکیل چهارمین شورای اسلامی شهر تهران ، اولین وزن کشی سیاسی بین اعتدالگرایان و اصولگرایان انجام شد و احمد مسجد جامعی که از طیف اعتدالیون شوراست، با 16 رأی از مجموع 31 رأی اعضا، ریاست شورای شهر تهران را عهده دار شد.

کاندیدای اصولگرایان نیز مهدی چمران بود که تنها 14 رأی آورد. یک نفر هم رأی ممتنع داد.

در این باره چند نکته زیر قابل توجه است:
 
1 - اعتدالگرایان ، 15 رأی داشته اند و به نظر می رسد یکی از مستقل ها (احتمالاً یکی از منتخبان ورزشکار) به نفع کاندیدای این جریان رأی داده است. مستقل ها ، هر چند در اقلیت هستند اما در چنین مواردی می توانند بسیار اثرگذار باشند.

2 - با انتخاب احمد مسجد جامعی، به ریاست 10 ساله مهدی چمران بر شورای شهر پایان داده شد. او چهار سال ، در شورای دوم و شش سال در شورای سوم ، رئیس بلامنازع بود. اینک باید دید آیا چمران به حضور در شورا بدون داشتن عنوان رئیس ادامه خواهد داد یا ترجیح می دهد عضو شورایی که رئیس اش نیست ، نباشد؟!

3 - اعضای اعتدالگرای شورا ، برغم آن که با همین آرای موجود می توانستند نائب رئیسی شورای شهر را نیز از آن خود کنند، تصمیم گرفتند این کرسی را به یکی از چهره های مقبول جناح مقابل دهند و بدین ترتیب احمد حکیمی پور ، کاندیدای اعتدالیون برای نائب رئیسی ، انصراف داد و همه اعضای این طیف، به مرتضی طلایی به عنوان نائب رئیس شورا رأی دادند.

4 - تعداد آرای مرتضی طلایی(22 رأی) ، قابل تأمل و معنی دار است. او 16 رأی مسجد جامعی را به خود اختصاص داد. 6 رأی نیز متعلق بود به حامیان محمدباقر قالیباف در شورا.
این گونه می توان تحلیل کرد که طیف اصولگرایان سنتی و حامیان چمران که بقیه کرسی ها را در اختیار دارند، به مرتضی طلایی - که به قالیباف نزدیک است - رأی نداده اند.
این موضوع ، حاکی از شکاف در میان اصولگرایان شوراست و الّا طلایی باید با اجماع یا حداقل با قریب به اتفاق آراء انتخاب می شد.

5 - با این نتایج باید گفت که ترکیب کلی شورا ، به نفع محسن هاشمی است تا محمدباقر قالیباف.
زیرا اولاً تا بدین جای کار، اعتدالیون بیش از 50 درصد آراء را دارند و ثانیاً مهم ترین هم پیمان قالیباف در شورا، یعنی مرتضی طلایی ، نتوانست آرای همه اصولگرایان را از آن خود کند.

 از این رو ، برخی پیش بینی می کنند که قالیباف با آنالیز وضع موجود ، احتمالاً کاندیدای شهرداری تهران نخواهد شد و محسن هاشمی ، تنها کاندیدایی خواهد بود که باید درباره اش رأی گیری شود و بیش از نیمی از آرا را به دست آورد.

البته تا هفته بعد که موضوع انتخاب شهردار جدی تر می شود ، لابی ها با اعضای شورای شهر از سوی جناح ها و جریان ها تشدید می شود و هر لحظه ممکن است اتفاق تازه ای در ترکیب آرا رخ دهد و قالیباف ، برای سومین بار شهردار تهران شود ولی تا بدین جای کار ، صحنه رقابت به شرحی است که ذکر شد. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم ، باید بگوییم هم قالیباف و هم هاشمی ، هر دو مدیران موفقی بوده اند و هر کدامشان شهردار شود، برای پایتخت مناسب است.

منبع: عصر ایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین