وی افزود: رمالها و فالگیرها صحبتهای خود را از کلی گویی آغاز کرده و واکنش طرف مقابل را اخذ میکنند و در این راستا کسانی که به علت کم سوادی و یا به خاطر تفریح و گذران اوقات فراغت به آنان مراجعه میکنند را به سمت انحراف میکشانند بنابراین میتوان این عوامل را به عنوان علل سببی در نظر گرفت.
حاجی آقا ادامه داد: از لحاظ روانی هم اگر کسی بخواهد توصیف خود را از زبان کسی دیگر بشنود برایش جذاب است، چون این مسئله در ذات انسان جریان دارد و در این رابطه "چارلز کولی" (جامعه شناس) معتقد است که انسانها خود را در آیینه دیگران میبینند یعنی دیگران آیینه انسانها هستند، پس شنیدن توصیف شخصیت واقعی از یک فرد دیگر میتواند برایمان جذابیت ایجاد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه اظهارکرد: جامعه ایران به دلیل ساختار خاصی که دارد و اینکه از جامعه سنتی به سوی جامعه مدرن در حرکت است، رگههایی از خرافات در فرهنگ کشور وجود دارد.
حاجی آقا خاطرنشان کرد: متاسفانه انسانها ضعف شناختی دارند بنابراین خانمها که بیشتر از آقایان مشتری فالگیران هستند، بهتر است در مسائل زناشویی و دیگر مسائل خود، روابط خود را مورد کنکاش قرار داده و به یک واقعیت و شناخت فردی درستی برسند تا اینکه به کسی مراجعه کنند که از مسائل زندگی آنها خبر ندارد.
وی تاکید کرد: مشتریهای فال قهوه باید بدانند که حتی فالگیران متبحر نیز با توجه به اینکه در زندگی فردی اشخاص حضور ندارند، نمیتوانند کمکی به حل مسائل خانوادگی و شخصی افراد کنند، چون هر کس، خود بهتر از دیگران میتواند زندگی خود را پیشگویی کند و ضمن بررسی شرایط گذشته، موجود و آینده، چشم اندازی برای زندگی خود ترسیم کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه خاطرنشان کرد: به طور حتم افراد میتوانند به تنهایی در زندگی خود کنکاش کرده و متوسل به دیگران برای حل مشکلات خود نشوند چراکه حتی بستگان درجه یک نیز نمیتوانند در مورد زندگی خصوصی افراد شناخت درستی داشته باشند.
وی تصریح کرد: مرزبندی میان افراد تحصیل کرده و افراد بیسواد و اینکه کدام یک مراجعه بیشتری به فالگیران دارند چندان راحت نیست.