آفتابنیوز : آفتاب: "علی جنتی" عصر امروز(سهشنبه) در مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بینالمللی امامزادگان، در سالن شهدای ارتش اصفهان، گفت: با اراده خداوند ذریه پاک حضرت فاطمه(س) و شجره طیبهای که آن حضرت ریشه و بنیانش بود، در طول چهارده قرن گذشته هر روز پربارتر شده و دشمنان اسلام را ناامید ساخته است.
وی با بیان اینکه این شجره طیبه - که مصداق آیه شریفه قرآن کریم است - هر روز شکوفاتر میشود و جهان اسلام از خیرات آن بهره میگیرد، تاکید کرد: این همان شجرهای است که امروز سایهسار آرامشگاه ایرانیان است و با وجود دشمنیها هرگز از ثمردهی باز نایستاده و انوارش شعاع بیشتری پیدا کرده است.
جنتی ادامه داد: ایرانیان که با آغوش باز پذیرای دین اسلام شده بودند، از فرزندان ائمه(ع) نیز به شایستگی پذیرایی کردند و افتخار یافتند چند هزار امامزاده را در خود جای دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امامزادگان را سفیران فرهنگی اسلام ناب محمدی(ص) دانست و افزود: آنان خودخواسته یا تحت فشار حاکمان ظالم، روی به سرزمین ما آوردند و مهمان سرزمین عشق و وفاداری شدند و سرزمین ایران قرنهاست که از رایحه شقایقهای دلسوخته ولایت، مطهر و به حضور شکوفههای شجره امامت، مزین است.
وی ادامه داد: فرزندان اهل بیت(ع) در پناه مهماننوازی ایرانیان و مهربانی شایسته آنان در شهرها و روستاهای این سرزمین آرامیدهاند و آیین زیارت و توسل و اظهار مودت و سرسپردگی به ساحت مقدس امام هشتم(ع) و برادر و خواهر بزرگوار ایشان هزاران حرم مطهر دیگر در جایجای سرزمین ایران شکل گرفته و جزئی از فرهنگ و سنت ایرانیان شده است.
جنتی با بیان اینکه وادی زیارت بیش از آنکه وادی محاسبات عقلی باشد، وادی دلها و جذبه درون است، تصریح کرد: امامزادگان بهترین بستر برای ارتباط عاطفی با اولیای دین و رشد معنوی محسوب میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در فرهنگ ایرانی، حرم کانون گرم کرامت و جلب شفاعت است که ارادتمندان آنها در آستان مقدس گرد هم میآیند و توسل به اهل بیت(ع) جزئی از آموزههای شیعی است که در دلهای مشتاق نقش میبندد.
وی افزود: امروز درماندهای سراغ نداریم که به امامزاده و حرم و گنبدی توسل نکرده و امید شفاعت نداشته باشد. زیرا در فرهنگ شیعی همه چشم امید به کرامت و شفاعت اهل بیت(ع) دوختهاند و از عنایات شجره طیبه امامت بهره میگیرند.
جنتی در ادامه سخنان خود، امامزادگان را عامل پیوند و استحکام فرهنگ و زندگی توصیف کرد و گفت: با وجود تنوع قومیتها، بخشی از فرهنگ مذهبی و قومی در ایران ناشی از حضور این کانونهای گرم و همدلی در نقاط جمعیتی است و حرم امامزادگان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی به شمار میآیند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: مختصات هنری و معماری در بقاع متبرکه به گنجینه کوچکی از آثار هنری ایرانی - اسلامی مبدل شده است و بسیاری از رشتههای هنری بهویژه در حوزه معماری اسلامی در پناه امامزادگان رشد یافته است و نام بسیاری از معماران برجسته در گوشه و کنار این اماکن نقش بسته است.
وی همچنین از نقش برجسته امامزادگان در گسترش و بالندگی هنر ایرانی - اسلامی سخن گفت و افزود: بقاع متبرکه در ایران جلوهای از زیباییهای بصری و ارتباط فرمهای نمادین با باورهای اعتقادی و فضاهای کالبدی و نقوش و معماری جلوهای از هنر قدسی است که به دست نخبگان وارسته و معتقد طراحی شده است.
جنتی خاطرنشان کرد: نقش اعتقادی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بقاع متبرکه فراوان و ظرفیتهای قابل برنامهریزی برای زائران و گردشگران فراهم آورده است که در سالهای اخیر به همت سازمان اوقاف و امور خیریه مورد توجه قرار گرفته است اما هنوز جای کار و تلاش بسیاری دارد.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به عنوان مثال برگزاری نمایشگاه و پذیرایی از زائران امام راحل در سالگرد رحلت ایشان در بسیاری از بقاع متبرکه در مسیرهای منتهی به حرم، این ظرفیت را نشان داد که میتوان کارکردهای آنها را فراتر برد که این کار باید با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری با قوت بیشتری در آینده دنبال شود.
وی با بیان اینکه با تعریف اهداف مشخص و قابل اجراء باید این ظرفیتها بیش از گذشته مورد بهرهبرداری قرار گیرد، تاکید کرد: نقش فرهنگی بقاع متبرکه باید در ایجاد و گسترش امید در جامعه بیش از گذشته امکان بروز یابد.
جنتی با تقدیر از زحمات و خدمات هیات امناء، خادمان و دستاندرکاران بقاع متبرکه و با تشکر از برگزارکنندگان این کنگره بینالمللی، گفت: جا دارد از زحمات حجتالاسلام و المسلمین "محمدی"، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه که با برنامهریزی صحیح در طول مدت خدمتشان توانستند تحولی در این مجموعه به وجود آورند و برنامهمحوری را سرلوحه کار خود قرار دهند و از امکانات و ظرفیتها حداکثر استفاده را در جهت اجرای نیت واقفین انجام دهند، تشکر و قدردانی شود.
به گزارش ایسنا، در پایان مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بینالمللی امامزادگان اصفهان، سند چشمانداز قطب فرهنگی شدن امامزادگان و بقاع متبرکه، به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه رسید و از خیرین نمونه کشوری در زمینه بقاع متبرکه تجلیل شد.