آفتابنیوز : آفتاب: جشن اولین سالروز تاسیس موسسه هنرمندان پیشکسوت با خواندن متن ادبی اسماعیل آذر که برنامه را اداره میکند، شروع شده و یاد جلیل شهناز و همایون خرم گرامی داشته میشود. این جشن میزبان هنرمندان بالای ۶۰ سال است.
به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، آذر با اعلام بینظیر بودن این شب در تاریخ هنر، درباره موسسه هنرمندان پیشکسوت گفت: این موسسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و سال ۸۵ به تصویب رسید و به مدت شش سال در پرده کتمان بود و سرانجام در شهریور ماه سال ۱۳۹۱ به کمک معاون هنری وقت راه اندازی شد و آغاز به کار کرد که حتی یک دفتر هم نداشت و مسئولیت آن به سید عباس عظیمی سپرده شد.
برخی گفتند گشتیم نبود، نگرد نیست
مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به روی سن رفت و با خواندن قطعه شعری گفت: سال گذشته در چنین روزی با دستهای خالی شروع کردیم، بسیاری گفتند نمیشود، برخی گفتند گشتیم نبود، نگرد نیست، اما ما یاعلی گفتیم چون یقین داشتیم به یاری خداوند و سرمایه عظیم معنوی و کمکهای شما و انگیزههای خودمان میتوانیم.
عظیمی ادامه داد: در سال گذشته تنها چهار صفحه نام شما و تعداد اندکی شماره تلفن داشتیم که صاحبان شمارهها نیز با تردید به ما پاسخ میدادند اما امروز بیش از ۳۹۰ نفر نام داریم که شرایط عضویت در موسسه را دارند و ۱۷۰ نفر عضو که با آنها ارتباط پیدا کردهایم یعنی ۳۹۰ نفر که بیش از ۶۰ سال سرد و گرم روزگار را با طعم علم و هنر چشیدهاند و درد را با هنر درون آمیختهاند و در هنر خود شاخص و تراز اول هستند.
او تصریح کرد: میدانیم که امروز در یک سالگی هنوز پله اول را هم بالا نرفتهایم و فقط گام اول را از زمین برداشتهایم، حالا برنامههای بلند مدتی را داریم و میدانیم که باید از نظر علمی و پژوهشی، شرایط را برای استفاده هر چه بیشتر جامعه از حضور ارزشمند شما فراهم کنیم.
میدانیم که پیشکسوت هنر، سرزمینی چون ایران باید به این موضوع رسیدگی کند و بیش از این بر سربنشیند و قدر بداند و انزوا در این وادی، افسانهای بیش نباشد؛ میدانیم بیماری و فقدان عزیزان هست اما اگر کنار هم باشیم، رنج این ناخواستهها آسانتر میشود.
مفتخریم که امسال درچنین شبی میزبان ۸۰ نفر از شما باشیم و تلاش میکنیم مشکلات شما را مسئله خود بدانیم. تلاش کردیم تا به قول بزرگ عزیزی، فرهیختگان فرهنگ و هنر فقط زینت مجالس نباشند. تلاش کردیم که تکریم، تنها مخصوص چهرهها نباشد و تلاش خواهیم کرد که چهرههای همه هنرمندان و فرهیختگان برای جامعه شناخته شده باشد و تفاوتی میان رشتههای هنری وهنرمندان تهرانی و شهرستانی وجود نداشته باشد و امیدواریم که اطاعت کنندگان پیشکسوتان عزیز باشیم و کنار قاب نشینان و سایه نشینان نباشیم.
عظیمی خاطر نشان کرد: همین که گاهی دلتنگ میشوید و در خانه را با صفا میزنید و گوشهای ما را لایق شنیدن میکنید یعنی این موسسه را درک میکنید و کاستیهایش را میبخشید و به کرات از شما میشنویم که هر کاری از دستتان برمیآید با کمال میل انجام میدهیم، اینکه دیزی سنتی وسفره ساده موسسه را به سفرههای رنگین جاهای دیگر ترجیح میدهید نشان میدهد که ما اشتباه نکردهایم و خداوند در این گام یاور ما بوده و هست. دست تک تک شما عزیزان را به نشانه احترام میبوسم.
ما در چهارچوب قانون جایگاهی نداریم
محمود عزیزی در ادامه این جشن بروی صحنه رفت و گفت: هنرمندانی که پیشکسوتان جامعه هنری ما را تشخیص میدهند در جای جای تاریخ معاصر ما اسم دارند و شاید سفیرانی باشند که مثل فردوسی از مرزها فراتر میروند و در زمینه سینما، کتاب، نقاشی به سرزمینهای دیگر میروند، بسیاری از کشورهای دیگر شاید بیشتر از هر چیزی که درباره مناسبات اجتماعی ما هست با مقوله هنر ما آشنا هستند و این تاریخ معاصر مزین به ما و هنر ماست، دلم میخواهد نگاهی که به دو هزار و ۸۰۰ سال پیش در یونان وجود داشته است در شخصیتهای سیاسی ما دیده نشود چون این مجموعه هنرمندان جامعه ما را شکل میدهد که تاثیرگذار است و اوراق زرین آنان را رقم میزند و به راحتی نمیتوان از آن گذشت حتی شخصیتهای سینمایی، نمایشی، موسیقی و افرادی که دورهای از آنان غفلت شد را دوباره به یاد بیاوریم که چطور ثروت عظیمی برای ما به یادگار گذاشتهاند.
او تصریح کرد: ما در چهارچوب قانون جایگاهی نداریم، بدون شک مسئولان میدانند جایگاه هنر در جامعه کجاست و چقدر میتواند تاثیرگذار باشد، بیشتر به آن توجه کنند و به خواستگاه ما جامه عمل بپوشانند. ما از مسئولان تقاضا داریم تا مشاغل هنری را در چهارچوب یک لایحه قانونی تصویب کنند، گرچه در چند دهه اخیر کارهای اساسی انجام شده است اما با نیت افراد ویژهای که بخشهایی از آن را رعایت میکنند صورت گرفته است.
اگر این لایحه قانونی تصویب شود بدون شک بخشی از مسائل ما شکل میگیرد و تعریف اجتماعی پیدا میکند و تقسیم کار میشود و وزیر ارشاد به تنهایی همه مسئولیتها را به دوش نخواهند کشید، نارواست که همهٔ کارها را بر عهده یک نفر بگذارند. آرزوی من است که مسئولان آستین بالا بزنند و این اتفاق را بوجود بیاورند تا در تاریخ معاصر ما ثبت شود.
در ادامه مراسم، اسماعیل آذر دو بیت شعری را که مصطفیپور تراب سروده بود خواند.
شاپور رحیمی نیز به روی صحنه آمد و چند دقیقهای نواخت.
همیشه محدودیتها و کمبودهایی وجود دارد
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خوشحالی و حضوردر جمع پیشکسوتان گفت: آقای جنتی بنا به ضرورت باید در جلسهای شرکت میکردند و عذرخواهی کردند که نتوانستند در این جشن حضور داشته باشند وانشاالله در برنامههای آینده حضور خواهند داشت.
علی مراد خانی ادامه داد: تک تک عزیزانی که در این مراسم حضور دارند جزو نام آوران عرصه هنر هستند و باید برای هرکدام برنامهٔ ویژهای را در نظر گرفت و درباره خصلتهای شما گفتوگو و صحبت کنیم و شما را به دیگران عرضه کنیم تا بدانند چه گوهرهایی در اختیار داریم و چه خوب است تا زمانی که هستند از آنها یاد شود و قدر آنها دانسته شود.
او یادآور شد: من چند روزی بیشتر نیست که در خدمت شما هستم و تمام زحمتها را دوستان دیگری کشیدهاند، در اینجا باید از تمام کسانی که این موسسه را برپا کردهاند از جمله آقای شاه آبادی قدردانی شود.
مرادخانی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای خداوند بخشندگی است که هنرمندان این ویژگی خداوند را در خود دارند و به همین دلیل آینده نگری میکنند و سعی دارند به گذشته فکر نکنند چون هر چه در گذشته بیشتر بگردیم، بیشتر خود را گرفتار آن کردهایم. در هر صورت همیشه محدودیتها و کمبودهایی وجود دارد اما امیدوارم با کمک شما در آینده برطرف شود زیرا نام شما عزیزان بسیاری از کارها را پیش میبرد و در بیشتر موارد با یک اشاره یا صحبت به مجموعه هنری کمک میکنید. نقش اصلی را شما بر عهده دارید و ما در کنار شما کارها را سامان میدهیم. امیدوارم خداوند توفیق دهد تا آن طور که شایسته است در کنار شما باشیم و اگر هم شاهد کاستیهایی بودید تذکر دهید تا آن طور که لازم است در این راه قدم برداریم.
رسول نجفیان دو قطعه موسیقی را به هنرمندانی که جای خالیشان در این جشن حس میشد تقدیم و اجرا کرد.
عباس تهرانی نیز با کلارینت خود به روی صحنه آمد و چند دقیقهای نفس خود را در آن دمید.
پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هنرمندان پیشکسوت توسط اسماعیل آذر خوانده شد.
در انتهای برنامه از شهلا ریاحی که جشن سالروز موسسه هنرمندان پیشکسوت مصادف با سالروز تولد او بود دعوت شد تا اولین برش کیک این مراسم را بزند.
گروه آقای جواد انصافی در انتهای برنامه نمایش سیاه بازی اجرا کردند.
از ایرج خواجه امینی، فرهنگ شریف، علی مرادخانی، داریوش اسدزاده، فضلالله توکل، طاها بهبهانی، ذبیح اله احمدی و حکیم عابد نیز دعوت شد تا برای برش کیک به روی صحنه بروند. به علت هجوم عکاسهای مطبوعات هیچ کدام از حاضران موفق به دیدن مراسم برش کیک نشدند، در عین حال مراسم آتش بازی زیبایی نیز در محوطه تالار وحدت برگزار شد.
مرتضی احمدی، گوهر خیر اندیش، ایرج راد، محبوبه بیات، داریوش ارجمند، سیاوش طهمورث، هوشنگ ظریف، محمد سریر، سعید محمدی، فرهنگ شریف، رضا بانگیز، کامبیز درمبخش، داریوش اسدزاده، جهانگیر الماسی، مصطفی کمال پورتراب، شهلا ریاحی، ایرج خواجه امیری، طاها بهبهانی، خسرو حکیم رابط، پرویز کلانتری، هادی مرزبان و همسرش فرزانه کابلی، عباس شیرخدا، محمدرضا پاک نیت و همسرش مهوش صبرکن، هوشنگ توکلی، خسرو خورشیدی، اصغر همت و همسرش افسر اسدی و بسیاری از هنرمندان دیگر مهمان جشن موسسه هنرمندان پیشکسوت بودند.