آفتابنیوز : 
توني بلر نخست وزير انگليس، چهار ماه پس از آن كه رياست دورهاي اتحاديه اروپا را به دست آورد، اكنون مجددا به پارلمان اين اتحاديه باز ميگردد. اين در حالي است كه وي از دورهي پيشين اجلاس سران اتحاديهي اروپا تاكنون نتوانسته عملكرد موفقيت آميزي ارايه دهد.
دور پيشين مذاكرات، اتحاديهي اروپا را وارد بحران عميق كرد. در آن مقطع زماني، لوكزامبورگ كه رياست دورهاي اتحاديهي اروپا را برعهده داشت، با ارايهي پيش نويس پيشنهاد سازشي به كشورهاي اروپايي براي دستيابي به موافقت اصولي آنان براي پايين نگاه داشتن مخارج اتحاديهي اروپا و صرف هزينهي برنامههاي بلند پروازانهي اروپا، اهتمام بسيار ورزيد؛ اما موفقيت چنداني به دست نياورد. ژان كلود يانكر نخست وزير لوكزامبورگ، در خصوص اين كه انگليس بتواند در آينده عملكرد بهتري از لوكزامبورگ داشته باشد، به ديدهي شك و ترديد مينگرد. وي دو روز پيش در روزنامهي Les Echos چاپ فرانسه اظهار داشت: راه حلهاي بعدي با پيشنهاد پيشين من تنها اندكي تفاوت خواهد داشت؛ ولي كاملا طبيعي است كه دولت انگليس ميكوشد تا آن را به گونهاي متفاوت زيبا نشان دهد.
بلر در نشست امروز در خصوص عملكردش در حل و فصل مناقشات بر سر بودجهي بلند مدت اين اتحاديه، با سوالات بسيار مواجه خواهد شد.
نمايندگان حاضر در پارلمان اتحاديهي اروپا، احتمالا سوال خواهند كرد كه پس از آن كه فرانسه و هلند به منشور قانون اساسي اتحاديهي اروپا پاسخ منفي دادند، بر سر "دورهي انتقادي" كه بلر دربارهي آيندهي اتحاديه گفته بود، چه آمده است؟
نخست وزير انگليس امروز بعد از ظهر پيش از برگزاري اجلاس غيررسمي اتحاديهي اروپا در شهر همپتون كورت، به همراه داگلاس آلكساندر وزير امور اروپاي انگليس، به ايراد سخنراني در استراسبورگ خواهد پرداخت. نشست اروپا كه قرار بود با محور بحث و بررسي دورنماي آيندهي اروپا برگزار شود، اكنون معطوف به رفع چالش جهاني سازي شده است و شركاي بلر در اتحاديهي اروپا به دقت به سخنراني بلر گوش فرا خواهند داد.
سخنگوي بلر بيان داشت: ما در همپتون كورت (محل برگزاري اجلاس غيررسمي سران اتحاديهي اروپا) به دنبال اتفاق نظر در خصوص مسير آيندهي اروپا هستيم و سپس تلاش خواهيم كرد تا با بهره گيري از اين اتفاق نظر، مسير حركت خود را در دو ماه آينده در پيش گيريم.
وي افزود: بحث تصويب بودجهي اتحاديهي اروپا در سالهاي 2007 تا 20013 كه موقتا به خاطر مخالفت فرانسه با سيستم يارانهي كشاورزي پر هزينهي اروپا به حالت تعليق در آمده است، در خلال جلسهي آتي سران به بحث گذاشته نخواهد شد و به اجلاس بعدي در ماه دسامبر موكول ميشود.
بلر در دعوت نامهي خود به سران كشورهاي عضو اتحاديهي اروپا براي شركت در نشست همپتون كورت نوشته است: من كاملا به نگرانيهاي همكارانم از طرحهاي رييس دورهاي اتحاديه اروپا راجع به مذاكرات بودجهي اين اتحاديه واقف هستم. من شخصا تمام تلاش خود را به كار خواهم گرفت تا با برقراري ارتباط نزديك با تك تك شما به موفقيت دست پيدا كنيم.
در گزارشي كه تقريبا در 26 روزنامهي اروپايي به چاپ رسيده، آمده است: ژاك شيراك رييس جمهور فرانسه، اظهار داشته كه فرانسه به اتحاديهي اروپا اجازه نخواهد داد تا به "اروپا به عنوان يك منطقهي آزاد تجاري" تن در دهد.
شيراك اذعان داشت: رد قانون اساسي اتحاديهي اروپا توسط هلند و فرانسه يك ضربه تلقي ميشود، اما در عين حال از اتحاديهي اروپايي خواست تا براي احيا قدرتي دوباره دست به كار شوند.
وي با طرح درخواستش مبني بر اين كه اتحاديهي اروپا بايد جاني تازه يابد، افزود: اروپا نخواهد توانست در جهاني كه به سرعت در پيش است متوقف شود، مگر آن كه خود را به دست سرنوشت بسپارد.
شيراك همچنين تاكيد كرد، مدل اروپايي بايد مبتني بر اقتصاد بازار اجتماعي باشد.
روزنامهي فيگارو با درج مقالهي رييس جمهور فرانسه، به نقل از وي نوشته است: اقتصاد بازار اجتماعي بر اتحاد ميان آزادي و انسجام و تاكيد بر منافع همگاني از جانب كليهي مقامات استوار است. به همين دليل است كه فرانسه هيچگاه با تبديل شدن اروپا به يك منطقهي آزاد تجاري معمولي موافقت نخواهد كرد . ما بايد پروژهاي سياسي و اجتماعي براساس اصول يكپارچگي راه اندازي كنيم.
از سوي ديگر، بلر تمايل دارد تا اجلاس سران به چالشهاي ناشي از جهاني سازي تمركز كند.
برخي مفسران هشدار دادهاند، از آنجايي كه قانون اساسي اتحاديهي اروپا دست كم در چند سال آينده وضعيت نامشخصي خواهد داشت، بنابراين انگليس كه رياست دورهاي اتحاديهي اروپا را برعهده دارد، موفقيتهاي چنداني را رقم نخواهد زد.
مقولهي گسترش اتحاديهي اروپا نيز از ديگر مباحث پيشنهادي بلر است.