کد خبر: ۲۱۰۴۰۵
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۳

ژاپن از امروز عاری از انرژی هسته ای می شود

مقامات ژاپنی اعلام کردند که با خاموش شدن راکتور شماره 4 شرکت برق کانسای این کشور از امروز یکشنبه 24 شهریور ماه به طور کامل عاری از انرژی هسته می شود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مردم ژاپن بعد از سونامی سهمگین و بحران هسته ای این کشور خواستار توقف نیروگاههای هسته ای کشورهای خود شده اند.

قرار است امروز تنها رااکتور فعال ژاپن خاموش شود و این کشور را به کشوری عاری از انرژی هسته ای تبدیل کند، این اتفاق به دنبال فاجعه فوکوشیما در سال 2011 دومین بار است که در ژاپن رخ می دهد.

خاموش کردن راکتور شماره 4 در تأسیسات Oi در شرکت برق کانسای در ساعات پایانی یکشنبه 24 شهریور ماه به دنبال فرآیند تصمیم گیری ژاپن درباره این که کدام راکتورها برای آغاز به کار براساس مقررات هسته ای جدید اعلام شده در ماه ژوئیه از ایمنی کامل برخوردارند.

تمام 50 راکتور تجاری این کشور دست کم تا پایان سال جاری میلادی خاموش می مانند تا ارزیابی های امنیتی قانونگذاران هسته ای انجام شود، از سوی دیگر انجام تشریفات لازم برای بدست آوردن موافقت محلی به منظور آغاز به کار مجدد مستلزم سپری شدن زمان است.

نگرانی عمومی نسبت به فقدان انرژی هسته ای که ممکن است ژاپن را با کمبود جدی انرژی رو به رو کند پس از توقف اکثر راکتورها و عدم خاموشیهای سراسری از بین رفت. اما مصرف کننده خانگی و تجاری با افزایش نرخ برق رو به رو شد.

پیش از بحران هسته ای فوکوشیما که به واسطه زلزله و سونامی 11 مارس 2011 رخ داد، انرژی هسته ای حدود 30 درصد از کل انرژی برق ژاپن را تأمین می کرد. درمیان افزایش نگرانیها نسبت به ایمنی انرژی هسته ای در این کشور زلزله خیز، ماه می گذشته انرژی هسته ای ژاپن برای نخستین بار در بیش از 40 سال گذشته به مدت دو ماه به صفر رسید و پس از آن دولت اجازه آغاز به کار راکتورهای 3 و 4 تأسیسات Oi را صادر کرد.

قرار است راکتورهای هسته ای ژاپن هر 13 ماه مورد بازرسی و بررسی دوره ای قرار بگیرند. درحال حاضر چند راکتور از جمله راکتورهای شماره سه و چهار تأسیسات Oi در انتظار تأیید شدن هستند.

دولت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در تلاشهای خود برای توسعه اقتصاد به وضوح بیان کرده است که انرژی هسته ای نقش مهمی در تأمین انرژی این کشور را برعهده خواهد داشت.

اما بسیاری از نظر سنجی ها نشان می دهد که اکثریت مردم این کشور با آغاز به کار راکتورها مخالف هستند و دولت نیز تاکنون از اظهار نظر در این رابطه که چه تعداد راکتور کار خود را از سر می گیرند و چه نقش آنها در بدست آوردن رضایت محلی برای از سرگیری کار راکتورها ایفا می کنند.

به گزارش مهر،هنوز هم پاک کردن تأسیسات هسته‌ای دای ایچی فوکوشیما که متعلق به شرکت برق توکیو است به عنوان یک چالش بزرگ مطرح می شود و انتظار می رود که این مسئله با وجود سوخت مذاب داخل سه راکتور در این کارخانه و آب آلوده به مواد رادیواکتیو که هر روز افزایش می یابد در دهه های آتی نیز این موضوع همچنان یک چالش باقی یماند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین