به گفته سیاری، این بیماری تاکنون پنج مورد مرگ به دنبال داشته که تمام این موارد مربوط به مهاجرین بوده است. همچنین چهار مورد از موارد بروز این بیماری در تهران بوده است.
وی افزود: از سال 44 هر ساله موارد بروز وبا را در کشور داشتهایم به طوری که برخی سالها طغیانها به صورت داخلی بوده است. اما امسال اغلب موارد این بیماری وارداتی است و به افرادی مربوط می شود که به صورت قاچاق از مرزهای شرقی و جنوب شرق به ویژه افغانستان و پاکستان به کشور وارد میشوند.
سیاری با اشاره به کلرزنی آب در مواقع بروز بیماری وبا ادامه داد: مشکلاتی در زمینه آبرسانی در ایرانشهر وجود دارد که در این زمینه با وزیر نیرو صحبت کردهام تا مشکل را حل کنند. همچنین با نیروی انتظامی درجهت مراقبت از مرزها هم صحبت کردهام. در مجموع سیستم ما به صورت روزانه از این بیماری گزارش میدهد و جای نگرانی وجود ندارد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت درباره راههای انتقال وبا نیز گفت: این بیماری از طریق غذا و به ویژه آب آلوده منتقل میشود. موارد مربوط به سلامت آب در شهرهای بزرگ رعایت میشود اما افراد در هنگام مسافرتها باید نکات بهداشتی را مدنظر داشته باشند و اگر از سلامت آب اطمینان ندارند قبل از مصرف آن را بجوشانند. همچنین میوه و سبزیجات باید قبل از مصرف سالم سازی شوند.
وی افزود: مهمترین علامت بیماری وبا اسهال آبکی است اما باید گفت که 80 تا 90 درصد موارد بروز بیماری وبا به صورت خفیف است که خطر مرگ ندارد.
به گزارش ایسنا،وی در توضیح چهار علامت کاهش آب بدن گفت: تشنگی، بی قراری، گود افتادگی چشمها و تاخیر در بازگشت پوست هنگام کشیدن پوست، چهار علامت مهم کاهش آب بدن هنگام بروز اسهال آبکی است. در این زمینه نیز چند قانون طلایی وجود دارد تا کاهش آب بدن جبران شود. به این صورت که بیمار باید از غذای کافی بهره مند شده و آب بیشتری مصرف کند. همچنین مصرف ORS برای این بیماران بسیار توصیه میشود.