وی با اشاره به بازدید خود از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد کرمانشاه گفت: متأسفانه در کشور دستاوردهای دانشجویان به نهایت نمیرسد و در حد همان دستاورد اولیه باقی میماند و به مهندسی و مرحله اجرا نمیرسد؛ بنابراین یکی از تصمیمات ما در هیأت امنای دانشگاه آزاد این است که به هر طریق ممکن دستاوردهای دانشگاهیان را به ثمر برسانیم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: به زودی پارکهای علم و فناوری در سراسر واحدها و مراکز دانشگاه آزاد سراسر کشور احداث خواهد شد که بتواند دستاوردهای پژوهشی دانشگاهیان را به تولید برساند.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: باید به گونهای برنامهریزی کنیم که دستاوردهای پژوهشی را تجاری کرده و آنها را به بازار عرضه کنیم. شروع این حرکت میتواند تحول بزرگی در خودکفایی ایران بوجود آورد و حتی بازارهای منطقه را نیز بدست آورد، چراکه دنیا از همین راه به توسعه رسیده است. همانگونه که این دانشگاه با همان مبلغ اندک اولیه به اینجا رسیده است، میتوانیم آغازگر راهی باشیم که ثمرهاش توسعه کشور باشد.
وی به تاریخچه شکلگیری دانشگاه آزاد اسلامی نیز اشاره کرد و یادآور شد: طرح ما در آن موقع این بود که در سراسر کشور از فضاهای خالی که خیلی هم زیاد بودند و همچنین از وقتهای اضافه اساتید و مدیران استفاده کنیم که بتوانیم به چرخه آموزش کشور کمک کرده باشیم و این حرکت جدیدی برای یک نیاز سرتاپا ضروری در کشور بود.
رییس هیات امنای دانشگاه آزاد ادامه داد: آن موقع کنکور برای جوانان دیواری بلند و عبورناشدنی بود که جمعیت عظیمی پشت کنکور صف کشیده بودند به گونهای که حتی بیشتر از یکصدم از داوطلبان هم نمیتوانستند به دانشگاهها راه پیدا کنند و برای ما خیلی سخت بود که این شرایط را ادامه دهیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه "با توجه به تاکیدات اسلام بر علمآموزی، جمهوری اسلامی هم باید بر این موضوع تاکید میکرد"، افزود: من موضوع راهاندازی دانشگاه آزاد را با امام(ره) مطرح کردم که سریعاً ایشان پذیرفتند و گفتند بروید و انجام دهید. امام(ره) گفتند من یک میلیون تومان میدهم و حمایت هم میکنم و ما گفتیم که این یک میلیون تومان برای ما خیلی برکت دارد. عظمت امروز دانشگاه آزاد کشور از برکت وجود و همراهی امام(ره) است.
وی در ادامه تصریح کرد: اساس حرکت تکاملی انسان در احساس نیاز است و همین نیاز موجب شد که ما امروز به جایی برسیم که بحث حذف کنکور مطرح است. الان به حدی رسیدهایم که در مقطع کاردانی و لیسانس ظرفیت کشور برای پذیرش دانشجو کامل شده و این در سایه وجود دانشگاه آزاد به دست آمده است.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ثمرات دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: دانشگاه آزاد نشان داد که میتوان بزرگترین کارها را بدون نیاز به بودجه دولتی انجام داد.
هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: امروز نیاز کشور در بحث مسائل آموزشی به مقاطع بالاتر منتقل شده است. اگر زمانی مشکل مردم ورود به دانشگاه بود، الان برای ورود به بخش ارشد و دکتری این نیاز وجود دارد. امروز باید به سمت توسعه مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین توجه ویژه به پژوهش بپردازیم. از دکتر میرزاده - سرپرست دانشگاه آزاد - چنین امیدی دارم که این شرایط را در دانشگاه فراهم کند؛ گرچه کسانی هستند که کارشکنی خواهند کرد ولی ما باید مقاومت داشته باشیم.
وی در پایان گفت: برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد، هر سال حدود 800 هزار تا یک میلیون داوطلب وجود دارد که از این تعداد تنها 10 تا 15 درصد جذب دانشگاهها میشوند و بقیه برمیگردند. این شرایطی است که در سالهای گذشته ما در کاردانی و کارشناسی هم داشتیم، اما یقیناً طولی نخواهد کشید که این مهم نیز برطرف خواهد شد.