کد خبر: ۲۱۵۴۱
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۸۴ - ۱۸:۳۳

حذف خرافات از زندگي ايرانيان غيرممكن است

آفتاب‌‌نیوز : دكتر سعيد معيدفر، افزود: خرافه‌‏گرايي يک نياز است و بسياري اوقات مي‌‏تواند راه‌‏گشا باشد.

وی گفت :خرافات تنها تاثيرات منفي ندارد ؛ بلكه كاركردهاي خاصي نيز دارد كه برخي جامعه‌‏شناسان در حال بررسي اين موضوع هستند. 

معیدفر گفت: گاهي در برخي جوامع راه‌‏هاي منطقي قفل مي‌‏شود، به همين دليل افراد به سمت خرافه‌‏گرايي روي مي‌‏آورند. 

رييس انجمن جامعه شناسان،با اشاره به اينكه در برخي جوامع، فضاهاي عقلاني كمتر مي‌‏شود به همين دليل چاره‌‏اي جز توجه و رويكرد به خرافات نيست،گفت:زماني كه در جامعه زمينه‌‏هاي مناسبي براي انديشيدن و تفكر كردن باشد، خرافه چندان تاثيري نخواهد داشت.
 
معيدفر معتقد است: براي كاهش و كمرنگ‌‏كردن خرافات در زندگي مردم، بايد زمينه‌‏هاي اجتماعي و فرهنگي فراهم شود و در اين زمينه به مناسب‌‏سازي فرهنگ عمومي بپردازيم.
 
وي افزود: زماني‌‏كه مردم به خرافات روي مي‌‏آورند، برخي فعاليت‌‏هاي سالم و پيگيري‌‏هاي معقول را كنار گذاشته و به سستي و كاهلي و راه‌‏هاي ميان‌‏بر تمايل نشان مي‌‏دهند. 

رييس انجمن جامعه شناسان، با اشاره به اينكه وجود مشكلات لاينحل در جامعه به خرافات دامن مي‌‏زند، گفت: زمينه‌‏هاي عقب‌‏ماندگي و توسعه نيافتگي از عوامل مهم ترويج خرافات و اعتقادات بي‌‏اساسي است.
 
وی تاکید کرد: در جوامع عقب‌‏مانده و در حال توسعه حذف خرافات ممكن نيست؛ زيرا خرافات راه‌‏حل رفع بسياري از مشكلات مردم عنوان مي شود. 

وي خاطرنشان كرد: مهم‌‏ترين راه‌‏هاي مواجهه با خرافات، معقول كردن زندگي مردم و ايجاد زمينه‌‏هاي واقعي براي كارهاي روزمره آنها است.

رييس انجمن جامعه شناسان, با اشاره به اينكه برخي حل مشكلات خود را خرافات مي‌‏دانند، گفت: بسياري مردم جاي رفتن پيش پزشک و يا پيگيري كارهايشان از طريق نهاد و سازمان ذيربط به خرافات و اعتقادات بي‌‏اساس روي مي‌‏آورند. 

وي تصريح كرد: مذاهب مختلف با يكديگر تفاوت‌‏هايي دارند و برخي مذاهب ديني به خرافات و شيوع اين موضوع در زندگي مردم، دامن مي‌‏زنند. 

به گفته معيدفر؛ اسلام ديني است كه خرافات را مردود مي‌‏داند؛ اما برخي تفسيرهاي غلط باعث شيوع خرافات در جامعه مي‌‏شود. 

وي افزود: يكي از زمينه‌‏هاي بروز خرافات بين مردم نهادينه شدن خرافات در عرف جامعه است، يعني در برخي شرايط خاص راه‌‏حل‌‏هاي مناسبي پيدا نمي‌‏شود و همين امر باعث توجه به خرافات مي‌‏شود.
 
رييس انجمن جامعه شناسان يادآور شد: گاهي تفسيرهاي خاص و غلط از دين به خرافات دامن مي‌‏زند؛ در حالي‌‏كه نص دين اسلام از خرافات مبري است. 

وي، با اشاره به عملكرد نامناسب برخي رسانه‌‏ها و مفسران در خصوص مسائل ديني، گفت: برخي رسانه‌‏ها مثل صدا و سيما و مفسران تفاسيري از دين ارائه مي‌‏دهند كه مردم را به اين گمان مي‌‏اندازد كه توسل بدون تلاش و كوشش و فعاليت، مي‌‏تواند راهگشاي مشكلات آنها باشد. 

معيدفر خاطرنشان كرد: اسلام با چنين بحثي مخالف است و توسل را در كنار تلاش، كوشش و فعاليت انسان‌‏ها همراه مي‌‏كند.
 
وي گفت: نص دين اسلام مبرا از خرافات است و اگر عالمان ديني به ترويج متن اصلي قرآن و مكتب اسلام بپردازند، مي‌‏توانند تا حدود زيادي از شيوع خرافات در جامعه پيشگيري كنند. 

رييس انجمن جامعه شناسان در پايان خاطرنشان كرد: رسوخ خرافات در دين از طريق برخي مفسران و خادمان بدون عمل ديني صورت مي‌‏گيرد كه اين معضل بايد برطرف شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین