آفتابنیوز : 
دكتر سعيد معيدفر، افزود: خرافهگرايي يک نياز است و بسياري اوقات ميتواند راهگشا باشد.
وی گفت :خرافات تنها تاثيرات منفي ندارد ؛ بلكه كاركردهاي خاصي نيز دارد كه برخي جامعهشناسان در حال بررسي اين موضوع هستند.
معیدفر گفت: گاهي در برخي جوامع راههاي منطقي قفل ميشود، به همين دليل افراد به سمت خرافهگرايي روي ميآورند.
رييس انجمن جامعه شناسان،با اشاره به اينكه در برخي جوامع، فضاهاي عقلاني كمتر ميشود به همين دليل چارهاي جز توجه و رويكرد به خرافات نيست،گفت:زماني كه در جامعه زمينههاي مناسبي براي انديشيدن و تفكر كردن باشد، خرافه چندان تاثيري نخواهد داشت.
معيدفر معتقد است: براي كاهش و كمرنگكردن خرافات در زندگي مردم، بايد زمينههاي اجتماعي و فرهنگي فراهم شود و در اين زمينه به مناسبسازي فرهنگ عمومي بپردازيم.
وي افزود: زمانيكه مردم به خرافات روي ميآورند، برخي فعاليتهاي سالم و پيگيريهاي معقول را كنار گذاشته و به سستي و كاهلي و راههاي ميانبر تمايل نشان ميدهند.
رييس انجمن جامعه شناسان، با اشاره به اينكه وجود مشكلات لاينحل در جامعه به خرافات دامن ميزند، گفت: زمينههاي عقبماندگي و توسعه نيافتگي از عوامل مهم ترويج خرافات و اعتقادات بياساسي است.
وی تاکید کرد: در جوامع عقبمانده و در حال توسعه حذف خرافات ممكن نيست؛ زيرا خرافات راهحل رفع بسياري از مشكلات مردم عنوان مي شود.
وي خاطرنشان كرد: مهمترين راههاي مواجهه با خرافات، معقول كردن زندگي مردم و ايجاد زمينههاي واقعي براي كارهاي روزمره آنها است.
رييس انجمن جامعه شناسان, با اشاره به اينكه برخي حل مشكلات خود را خرافات ميدانند، گفت: بسياري مردم جاي رفتن پيش پزشک و يا پيگيري كارهايشان از طريق نهاد و سازمان ذيربط به خرافات و اعتقادات بياساس روي ميآورند.
وي تصريح كرد: مذاهب مختلف با يكديگر تفاوتهايي دارند و برخي مذاهب ديني به خرافات و شيوع اين موضوع در زندگي مردم، دامن ميزنند.
به گفته معيدفر؛ اسلام ديني است كه خرافات را مردود ميداند؛ اما برخي تفسيرهاي غلط باعث شيوع خرافات در جامعه ميشود.
وي افزود: يكي از زمينههاي بروز خرافات بين مردم نهادينه شدن خرافات در عرف جامعه است، يعني در برخي شرايط خاص راهحلهاي مناسبي پيدا نميشود و همين امر باعث توجه به خرافات ميشود.
رييس انجمن جامعه شناسان يادآور شد: گاهي تفسيرهاي خاص و غلط از دين به خرافات دامن ميزند؛ در حاليكه نص دين اسلام از خرافات مبري است.
وي، با اشاره به عملكرد نامناسب برخي رسانهها و مفسران در خصوص مسائل ديني، گفت: برخي رسانهها مثل صدا و سيما و مفسران تفاسيري از دين ارائه ميدهند كه مردم را به اين گمان مياندازد كه توسل بدون تلاش و كوشش و فعاليت، ميتواند راهگشاي مشكلات آنها باشد.
معيدفر خاطرنشان كرد: اسلام با چنين بحثي مخالف است و توسل را در كنار تلاش، كوشش و فعاليت انسانها همراه ميكند.
وي گفت: نص دين اسلام مبرا از خرافات است و اگر عالمان ديني به ترويج متن اصلي قرآن و مكتب اسلام بپردازند، ميتوانند تا حدود زيادي از شيوع خرافات در جامعه پيشگيري كنند.
رييس انجمن جامعه شناسان در پايان خاطرنشان كرد: رسوخ خرافات در دين از طريق برخي مفسران و خادمان بدون عمل ديني صورت ميگيرد كه اين معضل بايد برطرف شود.