کد خبر: ۲۱۵۹۳۷
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱

احتمال حضور ایران در ژنو 2 بدون عربستان

مدیر اداره سیاسی سازمان ملل از احتمال حضور ایران در ژنو 2 خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش ایسنا، جفری فلتمن در گفت وگو با روزنامه‌ی الحیات - چاپ لندن در پاسخ به این سوال که شما بعد از سفر به ایران به شورای امنیت سازمان ملل رفته تا به جهانیان بگویید که ایران با لحن جدیدی صحبت می کند و نرم شده است آیا آن‌ها در قبال سوریه هم نرم شده‌اند؟ گفت: آن چه که می‌توانم بگویم این است که عملکرد جدیدی در بین مسوولان ایرانی وجود دارد که این مساله کمک می‌کند. در رابطه با سوریه چیزی نیافتم. من تاریخ طولانی در مذاکره با ایرانی‌ها ندارم.

او ادامه داد: قبل از این که این مسوولیت را در سازمان ملل عهده‌دار شوم گفت‌وگوهای زیادی با ایرانی‌ها نداشتم اما دریافتم که ایرانی‌ها بسیار مایلند که درخصوص جزییات وارد بحث شوند و آن چه که ما الان درباره آن صحبت می‌کنیم مساله انتقال در سوریه است.

فلتمن در پاسخ به این سوال که برداشت‌ها بر این است که ایرانی‌ها تعهدی به بیانیه ژنو یک ندارند، آیا شما برداشت دیگری دارید؟ بیان کرد: برداشتی که من دارم این است که آن‌ها به دانستن آن چه که ما به آن در خصوص کنفرانس ژنو می‌اندیشیم و اهدافی که از این کنفرانس دنبال می‌کنیم، اهتمام جدی دارند. هم‌چنین برداشت من این است که آن‌ها هم‌چنان در حال بررسی بیانیه ژنو یک هستند.

وی در این‌باره که از این رو هنوز ایرانی‌ها اعلام نکردند که نسبت به بیانیه ژنو یک متعهد هستند و یا آن را می‌پذیرند، گفت: آن‌ها آمادگی‌شان را برای بررسی آن چه که در این بیانیه هست، نشان دادند اما هنوز ندیدم که آن‌ها مفهوم کلی آن را پذیرفته باشند.

مدیر اداره سیاسی سازمان ملل درباره دعوت از ایران برای حضور در مذاکرات ژنو 2 گفت: معتقدم ایرانی‌ها بر اساس آن چه که از آن‌ها شنیدم و علنا اعلام

کردند نسبت به پیامدهای درگیری‌های طایفی در سوریه که پیامدهایی را در سوریه و دورتر از آن خواهد داشت، بسیار نگرانند. ازاین رو معتقدم ایرانی‌ها به دنبال پایان این درگیری‌ها هستند چرا که جنگ در سوریه شکافی را در درگیری‌های طایفه‌یی ایجاد می‌کند که ممکن است نه تنها منطقه بلکه تمام جهان را دربرگیرد.

او در پاسخ به این سوال که تفاوت زیادی بین عربستان که سلاح‌هایی را (به سوریه) ارسال می‌کند با ایران و روسیه وجود دارد. عربستان و روسیه تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل نیستند که نتوانند سلاح ارسال کنند اما ایران (با ارسال سلاح) قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض می‌کند، چرا این مساله را نادیده می‌گیرید و ایران را به نوعی به میز مذاکره می‌کشانید؟ گفت: می‌دانم کشورهای بسیاری هستند که اطلاعاتی بیش‌تر از ما در سازمان ملل در اختیار دارند، اما ما در سازمان ملل دارای دستگاه‌های اطلاعاتی نیستیم تا درباره سوالاتی که مطرح می‌شود، تحقیق کند.

وی درباره سفر اخضر ابراهیمی، نماینده سازمان ملل درامور سوریه به ایران گفت: ابراهیمی امیدوار است که به تعدادی از کشورهای منطقه سفر کند. درباره این که به چه کشورهایی سفر خواهد کرد این سوال را به خودش واگذار کنید.

فلتمن در پاسخ به این که شما به دنبال دعوت از تهران هستید؟ بیان کرد: فهرست مدعوین به این کنفرانس بر اساس رایزنی با دو کشور طراح این کنفرانس

یعنی روسیه و آمریکا تهیه خواهد شد. اختلاف نظرهایی وجود دارد اما دعوت به این کنفرانس بر اساس این اصل است، کسانی که قدرت تاثیرگذاری مثبت را در

طرف‌ها دارند از این رو باید به حضورشان اهمیت داد اما آن‌ها هم باید با این مساله هم عقیده باشند که این‌جا صحبت از عملیات انتقالی است.

او در این‌باره که آیا در صورتی که عربستان اعلام کند در این کنفرانس شرکت نمی‌کند باز هم از ایران دعوت خواهید کرد؟ اظهار کرد: صرف نظر از این که

عربستان حضور خواهد یافت یا خیر باید گفت که آن‌ها نقش مهمی برای ایفا کردن دارند. ما با عربستان نه تنها در مساله سوریه بلکه در سایر مسایل همکاری

خواهیم داشت چرا که این کشور نقش بسیار مهمی دارد و ما می خواهیم که با این کشور شریک باشیم.

مدیر اداره سیاسی سازمان ملل ادامه داد: اما فکر نمی‌کنم که بتوان حضور کشوری در کنفرانس را به کشور دیگری ربط داد. باز هم منتظر نظر روس‌ها و آمریکایی‌ها درخصوص فهرست مدعوین خواهیم بود. هم‌چنین این که آیا این کشورها به ما در حمایت از سوری‌ها در دستیابی به یک راه‌حل سیاسی کمک

خواهند کرد و آیا مدعوین احتمالی ماهیت مساله یعنی انتقال سوریه به سوریه جدید را خواهند فهمید.

وی در این باره که آیا فکر می‌کنید می‌توانید بدون حضور عربستان از ایران در کنفرانس دعوت کنید؟ گفت: دقیقا نمی‌دانم و پیش‌بینی هم دراین باره نمی‌کنم که چه کشورهایی در پای میز مذاکره خواهند بود اما امیدواریم کشورها در تغییر سوریه کمک کنند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین