آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام وحید احمدی در گفتگو با ایسنا، به بررسی تحولات سوریه در سالهای گذشته و به دنبال آن برگزاری اجلاس ژنو 1 پرداخت و گفت: آمریکا و صهیونیسم و برخی کشورهای منطقه از ابتدا به دنبال ایجاد مشکل برای سوریه بودند. آنها مجموعهای از تروریستها را در اقصی نقاط دنیا در قالب معارض در سوریه جمع کرده و ساماندهی نمودند.
وی افزود: قدرتهای برخی کشورهای منطقه تصور میکردند با ساماندهی مخالفان سوریه در کوتاهترین زمان میتوانند حکومت سوریه را به شکست بکشانند اما مقاومت در سوریه ضربه جدی و اساسی به آنها وارد کرد. البته معضلات و مشکلات عدیدهای نیز برای ملت و حکومت سوریه به وجود آمد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: معارضین رفتارها و جنایاتی را مرتکب شدند که مردم سوریه به ماهیت آنها خیلی زود پی بردند. آنها در پی این رفتارها علاقمندی خود را به سیستم حکومت نشان دادند و با دولت همراه شدند به همین دلیل دولت سوریه توانست در ماههای اخیر نقاط استراتژیکی که در اختیار معارضین قرار داشت را پس بگیرد. این اتفاق در حالی رخ داد که اختلاف نظرات بسیاری در بین معارضین به وجود آمد و منجر به درگیری بین آنها شد.
احمدی با تاکید بر اینکه تنها 10 درصد از معارضین از مردم سوریه هستند، گفت: 90 درصد از معارضین از دیگر کشورها جمع شدهاند به همین دلیل آنها هیچ توجهی به کشور سوریه و مختصات آن ندارند.
وی در ادامه با اشاره به تلاشهای انجام شده برای برگزاری ژنو 2 گفت: آمریکاییها و برخی کشورها به دنبال تاخیر در برگزاری نشست ژنو 2 بودند تا شاید معارضین بتوانند در صحنه میدانی امتیازاتی به دست آورند و بر اساس آن، آنها در ژنو 2 حکومت سوریه را مجبور به دادن امتیازاتی کنند اما با موفقیتهای ارتش این اتفاق رخ نداد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: تمامی این شرایط باعث شده تا امروز تعدادی از معارضین ساز عدم شرکت در ژنو 2 را مطرح کنند و یا مسایلی از این دست را طرح نمایند که این نشست نمیتواند مشکلی را حل کند.
وی افزود: قدرتهایی که در گذشته شوق برگزاری این اجلاس را داشتند امروز رغبتی نشان نمیدهند آن هم به آن دلیل است که معارضین نتوانستند کاری از پیش ببرند لذا انتظارات آنها برآورده نشده است.
احمدی با بیان اینکه معارضین در وضعیت شکنندهای در سوریه به سر میبرند، گفت: در مقابل عملکرد حکومت سوریه خوشبینی و علاقه مردم را در پی داشته است که آنها میخواهند از زندگی و امنیتی بالا برخوردار باشند. این امنیت زمانی به دست میآید که حکومتی مقتدر در سوریه برقرار باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد حضور ایران در اجلاس ژنو 2گفت: جمهوری اسلامی علاقه و اشتیاقی برای حضور در ژنو 2 ندارد اما در صورت وجود هیچ پیششرطی در این اجلاس شرکت میکند. طبیعتا اگر همه واقعا به دنبال حل معضل باشند میتوانند از ظرفیت جمهوری اسلامی بهره گیرند.
احمدی تاکید کرد: طبیعتا حل مساله سوریه منوط به تکیه بر رای مردم بدون دخالت دیگر قدرتها و کشورهای خارجی است.