کد خبر: ۲۱۶۷۵۳
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۹

واکنش رئیس قوه قضائیه به توقیف روزنامه بهار: جای بحث علمی در روزنامه‌ها نیست

رییس قوه قضاییه درباره شکل‌گیری یک جریان «خزنده» فرهنگی با ابعاد سیاسی و امنیتی در کشور هشدار داد و گفت: عده‌ای گمان کرده‌اند فضایی در کشور به‌وجود آمده است که بتوانند معیارها و ارکان اعتقادی نظام و در اصل اعتقادات مردم را زیر سوال ببرند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با یادآوری مقاله منتشر شده در یکی از روزنامه‌های کشور در سالروز عید غدیر، محتوای آن را «موهن» و از نظر علمی، تاریخی و روایی «سخیف» ارزیابی کرد و افزود: نویسنده این مقاله تقریبا تمام قطعیات تاریخی و متون روایی را تحریف کرده است؛ بنابراین نمی‌توان نام علمی بر این مقاله گذاشت و اگر نبود احساس اینکه می‌خواهند یک جریان سیاسی و امنیتی ایجاد کنند اصلا به این موضوع نمی‌پرداختیم.

رییس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه «ما ترسی از طرح مسائل علمی با هیچ کس نداریم» تصریح کرد: در طول تاریخ همواره علمای ما از اسلام دفاع می‌کردند و به شبهات پاسخ می‌دادند اما کار عملی ابزار علمی می‌خواهد و جای بحث علمی در روزنامه‌ها نیست.

آملی‌لاریجانی خاطرنشان کرد: متاسفانه همان‌ طور که در دوره اصلاحات به یاد داریم برخی دنبال این بودند که مطالب حقه دین اسلام و ارزش‌های دینی را زیر سوال ببرند، بر این اساس گاهی بحث شهادت را با طنز مطرح می‌کردند، گاهی ولایت ائمه (ع) را زیر سوال می‌بردند حالا هم به‌راه ‌افتادن همان بساط احساس می‌شود، گویا یک جریان سیاسی می‌خواهد همان کار را ادامه دهد.

رئیس قوه قضاییه با یادآوری اینکه مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مذهب رسمی کشور شیعه اثنی عشری است، افزود: اینکه عده‌ای با مجوز وزارت ارشاد همین کشور و در پناه امنیت همین نظام بخواهند تیشه به ریشه اصول قانون اساسی بزنند قابل قبول نیست.

آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه قوه قضاییه با هر کسی که بر خلاف قانون اساسی بخواهد تحریک قومی و مذهبی در کشور‌ راه بیندازد برخورد «کاملا مقتدرانه» خواهد کرد، افزود: هر کس بخواهد با تحریفات تاریخی و تضعیف بنیان‌های اعتقادی در برابر نظام جریان‌سازی کند، ما این اقدام را در قالب یک جریان سیاسی انحرافی می‌بینیم.

رییس دستگاه قضا تاکید کرد: شکل گیری یک جریان خزنده‌ای احساس می‌شود که هم باید مسئولان فرهنگی و هم دستگاه قضایی بیدار باشند و باید میان یک بحث علمی که در یک محیط علمی مطرح می‌شود با جریان‌سازی سیاسی فرق بگذارند.

آملی لاریجانی با اظهار امیدواری برای پایان یافتن تلاش هایی که بر خلاف دیدگاه‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری به تحریک قومی و مذهبی و ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی می‌انجامد، خطاب به کسانی که قصد جریان‌سازی در این باره را دارند گفت: این را آقایان یک اخطار تلقی کنند و امیدواریم این بساط جمع شود زیرا قوه قضاییه ساکت نمی‌ماند که آنان هر کاری دلشان بخواهد انجام بدهند.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «جریان فتنه انگار نمی‌خواهد دامنش را جمع کند» به برخی از جنجال‌های مطرح‌شده در چند روز گذشته واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه هر روز مسائلی را ایجاد می‌کنند، به موضوعاتی در رسانه‌هایشان با شاخ‌وبرگ فراوان می‌پردازند تا حوادث را معکوس جلوه ‌دهند.

آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه اصل حوادث اخیر نیز بر اساس «گزارش دقیق» وزارت اطلاعات، چیز دیگری بود، خاطرنشان کرد که جریان فتنه هر بار یک موضوع را ‌برای حمله به مسئولان نظام دستاویز رسانه‌ای خود قرار می‌دهد. برخی از اصحاب فتنه خارج‌نشین گفته‌اند روسای قوا در این حوادث باید شرمسار باشند.

آملی‌لاریجانی با بیان اینکه «ما به برخورد با فتنه مفتخریم » خطاب به مخالفان خارج نشین اظهار کرد: ما در برخورد با فتنه هیچ تردید به خود راه ندادیم، الان هم راه نمی‌دهیم؛ زیرا برخورد با فتنه وظیفه قوه قضاییه بود. شرمساری بر آنهایی است که موجب هزینه برای نظام شدند و دشمنان به وسیله شما به این کشور و منافع آن طمع ورزیدند.

رییس دستگاه قضا به فتنه‌گران هشدار داد قوه قضاییه «مسیر غلط آنان را فراموش نمی‌کند» و افزود: اکنون هم بدانند که کارهایشان را رصد می‌کنیم و به آنان توصیه می‌کنیم که کمتر به این بازیگری‌ها بپردازند که هیچ نتیجه ای برایشان نخواهد داشت.

وی در ادامه جلسه مسئولان عالی قضایی، انتشار گزارش جدید حقوق بشر در ایران از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل را مورد انتقاد قرار داد و با بیان اینکه این گزارش تکرار همان حرف‌های گذشته است، گفت: ما واقعا متأسفیم که سازمان ملل که باید با کشورها عادلانه برخورد کند این طور درباره کشور ما رفتار می‌کند. این در حالیست که ما دموکرات‌ترین کشور منطقه هستیم.

رییس دستگاه قضا افزود: در کنار ‌ما کشورهایی هستند که مردم‌شان تاکنون مطلقاً صورت انتخابات و رای‌گیری را ندیده‌اند، اما چون مورد اعتماد آمریکا و اذنابشان هستند، سخنی از آنها نیست اما ما متهم به نقض حقوق بشر می‌شویم.

رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه حقوق بشر موضوعی «انشایی و املایی» نیست بلکه رفتار واقعی معیار آن است، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در شنود مکالمات بدترین نقض حقوق بشر را انجام داده‌اند و برحسب گزارش‌ها در چهل روز یا یک ماه، هفتاد میلیون مکالمه فرانسوی‌ها را ضبط کردند یا چنانکه گفته شد از سال 2002 میلادی تا کنون مکالمات صدراعظم آلمان را شنود می‌کردند؛ حالا چگونه رویشان می‌شود ادعایی درباره وضع حقوق بشر در دیگر کشورها همچون ایران را مطرح کنند آن هم در دنیایی که لیبرال دموکراسی ادعا می‌کند باید حریم خصوصی رعایت شود؟

آملی لاریجانی در ادامه با توجه به ادعای دولتمردان آمریکا، مبنی بر اینکه واشنگتن این کارها را برای حفظ امنیتش انجام می‌دهد، تصریح کرد: اگر قرار باشد امنیت آمریکا مجوزی برای قتل و غارت در افغانستان، برای حمله به عراق و هر گونه اقدام ضد ارزش دیگر باشد، این چه حقوق بشری است؟ بنابراین ما نباید از ابزارهای سلطه جهانی که به عنوان حقوق بشر مطرح می‌شود، بهراسیم.

رییس قوه قضاییه تاکید کرد: ما باید بر حسب وظایف شرعی خودمان، حقوق انسانی را رعایت کنیم. دین اسلام از عالی‌ترین معیارها برای رعایت حقوق انسانی برخوردار است و امیدواریم که مسئولان کشور هم بر اساس وظیفه شرعی خودشان این موازین را رعایت کنند وگرنه دستگاه‌های بین‌المللی چون ابزار نظام سلطه هستند از این جهت نمی‌توانند برای ما الزامی داشته باشند. در آستانه روز مبارزه با استکبار جهانی در حالی ملت ایران به استقبال بزرگداشت روز «مبارزه با استکبار جهانی» می‌رود که روند مواجهه نظام سلطه با انقلاب اسلامی پیچیده‌ترین مراحل خود را طی می‌کند. استکبار ستیزی و مقاومت یکی از اصول انقلاب و برخاسته از فرهنگ عاشورایی«هیهات منا الذله» است.

وی در ابتدای جلسه امروز مسئولان عالی قضاییه با تسلیت شهادت تعدادی از مرزبانان کشور به دست «مزدوران اجانب» در شرق کشور از خداوند متعال «علو درجات» آنان را مسئلت کرد.

آملی‌لاریجانی با بیان اینکه این شهادت‌ها روح مردم را جریحه‌دار کرده است، افزود: مزدوران اجانب باید بدانند که ملت ما هیچ‌گاه با این شهادت‌ها خوفی به خود راه نمی‌دهند و در سال‌های بعد از انقلاب این گونه شهادت‌ها بسیار اتفاق افتاده که جز افزایش دفاع قهرمانانه مردم نتیجه‌ای برای مزدوران نداشته است.

به گزارش ایسنا، رییس دستگاه قضا با اظهار امیدواری به ثمربخش واقع شدن تلاش‌های نیروهای مسلح، دستگاه‌های امنیتی و قوه قضاییه برای جلوگیری از تکرار این حوادث گفت‌: مرز طولانی شرقی کشور و تلاش نظام سلطه که در ماجرای ریگی اتصال گروه‌های تروریستی به آنان آشکارتر شد، سبب می‌شود که این گروه‌ها بخواهند با هر وسیله‌ به کشور ضربه وارد کنند و ما وظیفه داریم به هر نحو ممکن و با تمام امکانات از عزیزان خود محافظت کنیم.

در ادامه این جلسه رئیس بنیاد تعاون زندانیان، گزارشی از فعالیت ها و عملکرد این بنیاد ارائه داد.

غمخوار رئیس هئیت مدیره بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به تاریخچه تشکیل این بنیاد گفت: تبدیل مددجو به کارآفرین، ایجاد اشتغال پایدار به منظور کسب درآمد پایدار برای مددجویان، تأمین رفاه و کمک به معیشت خانواده مددجویان با تاکید بر عدالت اجتماعی، حفظ کرامت انسانی و مردم سالاری دینی، محور قرار دادن کارآفرینی در فعالیت‌ها و تولید ثروت برای بنیاد تعاون، مددجویان و خانواده آنان از جمله اهداف این بنیاد در سال‌های آینده است.

وی همچنین با اشاره به اشتغال نزدیک به 45 هزار نفر از مددجویان به ارائه آمار از اقدامات انجام یافته توسط این بنیاد پرداخت وافزود: سرمایه‌گذاری 124 میلیارد ریالی در پروژه‌های مختلف، فروش بیش از 526 میلیارد ریال محصولات، رشد مازاد درآمد بر هزینه های خالص 86 درصد، رشد محصولات کشاورزی 24 درصد، رشد محصولات دامپروری 39/6 درصد، رشد محصولات صنعتی 12 درصد و بهبود 35 درصدی شاخص ارتقاء تحصیلی از جمله اقدامات و خدمات این بنیاد در سال گذشته است که با کمک و حمایت رئیس قوه قضاییه صورت گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین