آفتابنیوز : آفتاب: پس از آنکه با پایان یافتن عمر دولت دهم، یافتن آدرس سعید مرتضوی به دلیل برکناری از سازمان تامین اجتماعی و مرخصی او از دانشگاهی که در آن تدریس میکرد، ناممکن شده و راهکار ابلاغ احضاریه به وی تا گزینههایی مانند نشر آگهی پیش رفت، به ناگاه دادستان معزول و مدیر جنجالساز دولت سابق حضور خود را در کشور علنی کرد و راهی دادسرا شد و ادعا کرد که مرجع قضایی از نشانی وی آگاه بوده و وی نیز هربار احضار شده، حضور یافته است.
به گزارش تابناک، این در حالی است که وکیل مدافع خانواده یکی از جان باختگان کهریزک نظر متفاوتی دارد؛ هم اویی که پیشتر از درخواست موکل خود برای نشر آگهی جهت احضار متهم خبر داده بود چراکه بر اساس نظر مسئولان دادسرا، فقدان آدرس منزل یا محل کار مرتضوی در پرونده، احضار وی را از راههای دیگر غیرممکن کرده بود.
میرمجید طاهری، وکیل خانواده مرحوم روحالامینی در این باره میگوید: با وجود آنکه دوبار در چهاردهم و سیام مهرماه برای متهم اخطار فرستاده شده و به رغم آنکه وی میبایست ظرف مدت سه روز در دادسرا حضور مییافته، ولی تا به امروز که بیش از یک هفته از آبان ماه هم میگذرد، هیچ خبری از وی نشده است.
او در پاسخ به سوالی در این باره که مرتضوی مدعی بود مرجع قضایی از نشانی وی آگاه است، میگوید: اینکه گفته شد آدرس متهم در دسترس مسئولان دادسرا نیست، بر اساس مستنداتی است که ایشان به موکل بنده عرضه کردهاند و در راستای آن بود که مسائلی مانند انتشار آگهی مطرح شد. البته اطلاع ندارم که آیا نبود آدرس متهم در پرونده طی حضوری که وی در دادسرا داشت، مرتفع شده یا خیر اما برای ما عجیب است که چطور از اخطارهای دوبرگی صادر شده برای وی، حتی برگی که میبایست به تایید وی رسیده و به پرونده منضم شود، برنگشته است.
این وکیل دادگستری در ادامه با تاکید بر نگرانی شدید موکلان خود از این وضعیت میگوید: خانواده روحالامینی به شدت از این وضعیت ناراضی و نگران هستند و معتقدند که میبایست پرونده ایشان خیلی پیشتر راهی دادگاه میشده در حالی که تاکنون حتی تفهمیم اتهام متهم نیز صورت نگرفته و اطلاعی از زمان حضور وی در دادسرا در دست نیست.
بدین ترتیب درخواهیم یافت برخلاف آنچه قاضی معزول و مدیر جنجالی دولت دهم مطرح کرده، وی پایبندی چندانی به قانون نداشته و نه بر اساس احضار، که بر اساس سلیقه و تشخیص خود راهی دادسرا میشود و عجیب اینکه مقامات قضایی نیز عدم حضور او را در موعد مقرر، تعبیر به قانون شکنی نکرده و نسبت به صدور حکم جلب وی اقدامی صورت نمیدهند!
این رویکرد زمانی عجیبتر خواهد بود که بدانیم برای دادستان سابق از باب اتهامات وارده در این پرونده -همچون معاونت در قتل- قرار جلب به محاکمه صادر شده است و لذا میبایست حضور وی به تفهیم اتهام و محاکمه گره بخورد حال آنکه نه تنها چنین اتفاقی رقم نخورده، بلکه این شائبه مطرح است که آیا دیگر متهمانی که با اتهاماتی از این دست مواجه هستند هم میتوانند به همین راحتی به احضارها و اخطارها بی توجهی نشان دهند یا امتیاز ویژهای برای مرتضوی در نظر گرفته شده است؟!
اکنون کافی است این موارد را کنار هم گذاشته و به یاد بیاوریم که حکم صادر شده برای مرتضوی در رابطه با پرونده شکایت خانوادههای جان باختگان کهریزک، با اعتراض طرفین دعوا به دیوان عالی کشور رفته و در دست بررسی قرار دارد تا هم بی توجهی مرتضوی به اخطارها توجیه پیدا کند و هم پیدا شدن ناگهانی وی دلیل داشته باشد؛ گویی دادستان سابق حدس میزند دیوان حکم دادگاه کیفری استان را تایید خواهد کرد و تلاش دارد تا روز تایید حکم، نه به اخطارها توجه کرده و اجازه تشکیل دادگاه جدیدی برای محاکمه خود را بدهد و نه کامل از دیده ها غیب شود تا مبادا دستور جلب وی صادر شود.
همین رویکرد موجب شده که از میان خیل احضاریههایی که در ماههای اخیر برای فراخوانی مرتضوی بابت اتهامات متعدد وارد شده در پروندههای مختلف صادر شده، قاضی معزول تنها یکبار راهی دادسرا شود؛ آن هم به کمک مسئولانی که خواسته یا ناخواسته با یاری وی آمده و به رغم بی توجهی وی به احضارها، صدور دستور جلب وی را به تاخیر میاندازند!