آفتابنیوز : 
حسن الترابي، رييس كنگرهي خلق سودان، در گفتوگو با روزنامهي الشرق الاوسط -چاپ لندن- اظهار داشت: آنچه دربارهي القاعده، پايگاهها و شبكههاي آن گفته ميشود، بيانگر ناتواني غرب در اثبات گفتههايش است.
وي ادامه داد: آمريكاييها نادانترين مردم جهان هستند و در كارهايشان تفكر به خرج نميدهند.
الترابي با اشاره به اينكه از نظر وي آيندهي روند سياسي در سودان همچنان با خطر مواجه است، نسبت به جدايي بخشهاي جنوبي ابراز نگراني كرد و در خصوص عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي در چارچوب معادلات جديد گفت: از آنجا كه سودان در فاصلهي بسيار دوري از اسراييل قرار دارد، اعمال فشارهاي آمريكا كه عراق و سوريه را به شدت آزار ميدهد، تاثيري بر آن (سودان) ندارد؛ چرا كه ما در فاصلهي دورتري قرار داريم و گمان نميكنم كه در حال حاضر سودان گرايشي به عادي سازي روابط با اسراييل داشته باشد.
وي با اشاره به اوضاع عراق بيان داشت: انگليسيها به خاطر نفت وارد اين كشور شده و به آن حمله كردند؛ اما مدعي هستند كه به خاطر سلاحهاي كشتار جمعي وارد اين كشور شدهاند كه همه آن كذب است. من معتقدم كه ملت عراق مقاومت ميكند.
الترابي ادامه داد: در حال حاضر نيرنگهاي آمريكا در اطراف ما چرخ نميزند؛ اما همانطور كه به سوي ايران و سوريه كشيده شده به سوي سودان هم كشيده خواهد شد.
وي دربارهي بن لادن، رهبر القاعده، ملاعمر، زرقاوي و تاثير اقدامات آنها در احياي ميراث اسلامي گفت: اعضاي طالبان چيز زيادي از سياست نميدانند و آنها از مدارس ديني برخاستهاند و از رهبري برخوردار بودهاند كه به آنها آموخته است براي رسيدن به قدرت هر كاري بكنند. در واقع طالبان هيچ پيشرفتي نداشتهاند و اكنون نيز چيز تازهاي براي ارايه ندارند. حتي بن لادن و طرفدارانش يك حزب طرفدار خونريزي هستند؛ نه يك گروه سازنده. در حال حاضر نيز آمريكا وي را به عنوان تروريست معرفي كرده و جهان در تعقيب اوست. در حالي كه دين اسلام به ما آموخته است كه خود را بسازيم و به تزكيهي نفس بپردازيم و دست به اقدام خشونت آميز نزنيم.
وي دربارهي مفهوم تروريسم با توجه به تعريف غرب از آن تصريح كرد: نخستين جنگي كه عليه مسلمانها رخ داد، جنگهاي صليبي بود كه در واقع به منظور استعمار، كشتار مردم بيگناه و چپاول ثروتهاي جوامع شرقي صورت گرفت و مسلمانان نيز در برابر آنها ايستادند. از همان زمان كينهتوزي عليه اسلام و مسلمين افزايش يافت و تا به امروز ادامه دارد و بسياري مسلمانان را تندرو ميدانند. در واقع حقيقت اين است كه در آلمان، ايتاليا و ديگر كشورهاي جهان اسلام و غير مسلمان گروههاي تندرو كه دست به اقدامات تروريستي ميزنند، وجود دارد و تنها به كشورهاي مسلمان خلاصه نميشود.
وي همچنين بسياري از اتهاماتي كه عليه وي در خصوص تغيير نظام كشورهاي عربي و تلاش براي ترور حسني مبارك، رييس جمهور مصر وارد شده است را رد كرد.
رييس كنگرهي خلق سودان در خصوص روابط سودان و ايران تاكيد كرد: به طور كلي روابط سودان و ايران همانند روابط ديگر كشورهاي جهان است. سودان همواره با كشورهاي همجوار رابطه داشته است و مقامات كشورهاي ديگر از دوستان ما هستند. ما از تجربههاي آنها استفاده ميكنيم. در واقع ايران با سودان همانند برخي كشورهاي ديگر روابطي دارد. سودان همچنان كه با ايران رابطه دارد، روابط خود را با پاكستان، مالزي اندونزي و ديگر كشورهاي عربي و آفريقايي و ديگر كشورهاي مسلمان و غير مسلمان ادامه خواهد داد.