آفتابنیوز : آفتاب: نامدار زنگنه سه شنبه شب با حضور در گفت وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیمای جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه ˈما دارای اهرم بزرگ در بازار نفت و گاز هستیم،ˈ گفت: ˈدنیا توان نادیده گرفتن ما را ندارد و به همین دلیل جهان منتظر شل شدن تحریم ها جهت استفاده از منابع انرژی ایران استˈ.
وی، همچنین با اشاره به دستاوردهای پانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، گفت: هم اکنون بر اهمیت انرژی گاز افزوده شده، اما این موضوع باعث کمرنگ شدن نقش نفت و زغال سنگ نمی شود.
وی افزود: در سال 1373 اوپک توانست نقش مهمی در بازار جهانی داشته باشد و هم اکنون نیز بنیان هایش گذاشته شده است.
زنگنه افزود، در این اجلاس کشورهای تولید کننده و صادر کننده بدون حضور شرکت های خصوصی شرکت کردند.
وی همچنین اظهار داشت: با رییس گازپروم روسیه و نماینده ویژه رییس جمهوری این کشور مذاکراتی داشته و باب همکاری را در این خصوص آغاز کرده ایم.
وی ادامه داد: همچنین با الجزایر که دارای تجارب زیادی در بازار جهانی گاز است، تعاملات گسترده ای داشته ایم.
زنگنه، با بیان اینکه ما در بازار جهانی گاز جوان هستیم، گفت: کشورهایی همچون عمان و قطر تجربه بیشتری از ما در این حوزه دارند. بنابر این می توان با استفاده از تجارب این کشورها سیر صعودی را طی کنیم.
وی، با اشاره به چشم انداز 1404،گفت: با اعتدال و تدبیر می توانیم تعامل سازنده ای داشته باشیم که دیدگاه جمهوری اسلامی را نشان داده و امور را تسهیل کنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه ˈدارای اهرم بزرگ در بازار نفت و گاز هستیم که دنیا توان نادیده گرفتن ما را نداردˈ، افزود: ˈدنیا منتظر روان تر شدن تحریم ها جهت استفاده از انرژی ایران استˈ.
وی، در خصوص جایگزینی گاز به جای نفت تصریح کرد: نفت هرگز حذف شدنی نیست، بلکه گاز تنها می تواند سهم بالایی در بازار انرژی داشته باشد.
وزیر نفت با بیان اینکه مهمترین مبحث در گاز تولید داخل است، گفت: در صدد جایگزینی آن با سوخت های مایع هستیم و سهم گاز در سبد انرژی کشور ظرف دو سال آینده به بالای 70 درصد می رسد.
وی با بیان اینکه بعد از مصرف گاز در داخل کشور به دنبال صادرات هستیم، گفت: در امر صادرات اولویت ما کشورهای همسایه است، زیرا غیر از ایران و قطر کشور دیگری گاز اضافه ندارد.
زنگنه با بیان اینکه ˈهند، اروپا، ترکیه و کشورهای شرق و غرب اولویت بعدی ما هستندˈ، گفت: پس از مصرف داخلی با استفاده از جذب سرمایه و تکنولوژی روز به دنبال ایجاد صنایع برتر انرژی خواهیم بود.
وی همچنین به کمبود گاز کشور اشاره کرد و گفت: این مساله به دلیل ارائه سوخت مایع و ذخیره آن در نیروگاه هاست که امسال نیز 30 میلیارد لیتر سوخت، در نیروگاه ها استفاده خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به واردات گاز از ترکمنستان، افزود: به دنبال ایجاد محدودیت برای صنایع بزرگ که نیاز زیادی به گاز دارند و استفاده از سوخت مایع به جای آن هستیم.
زنگنه با بیان اینکه 40 میلیارد لیتر مکعب کمبود گاز داریم و این موضوع در تاریخ ما سابقه ندارد، گفت: البته جای هیچ نگرانی برای مردم وجود ندارد و در زمستان کمبود گازی نخواهیم داشت.
وزیر نفت ادامه داد: با راه اندازی کامل پارس جنوبی، حدود 24 میلیارد دلار به صادرات کشور افزوده شده که در این صورت 30 میلیارد دلار در موازنه اقتصادی تاثیر می گذارد.
وی به سیستم سی.اچ.پی در جهان اشاره کرد و گفت: استفاده از این سیستم راندمان حرارت گرمایش و سرمایش را در واحدهای مسکونی به 80 درصد می رساند که در این صورت سرمایش و گرمایش ارزان شده در واقع از محل صرفه جویی مصرف کننده پول این مسئله به او داده می شود.
وزیر نفت در خصوص برخی از خبرها مبنی بر عدم صادرات گاز به پاکستان گفت: نگفته ایم گاز به پاکستان صادر نمیکنیم، بلکه امیدی به اجرای این کار نداریم.
وی ادامه داد: اما به عمان امید بیشتری دارم و اینکه با این کشور قرارداد خوبی نیز بسته شده است.
وزیر در ادامه این گفت وگوی تلویزیونی گفت: صادرات گاز به ترکیه ادامه و ارسال گاز با لوله نیاز به صبر دارد چرا که در این حوزه به دلیل اختلاف قیمت هایی که وجود دارد دو طرف نظرات متفاوتی در خصوص قیمت نهایی با هم دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه در 50 سال اخیر مقدار تولید اوپک اضافه نشده است، افزود: به طور کلی یک تناقض ذاتی در اوپک برای قیمت گذاری وجود دارد در واقع مدیران کوته بین و درازمدت بین اختلاف نظراتی دارند یعنی گروهی معتقد به قیمت میانه و گروهی به درآمد فوری هستند.
زنگنه در بخشی از سخنان خود به تفاوت قیمت گاز با نفت اشاره کرد و اظهار داشت:گاز قیمت جهانی ندارد و از طرفی هزینه بالای حمل گاز نسبت به نفت قیمت ها را منطقی نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، وزیر نفت تصریح کرد: گاز به دلیل ویژگی حرارتی بودن قیمتش از نفت پایین تر است ولی به هر حال ما به دنبال برداشت متناسب با ذخایر بالا هستیم تا بتوانیم میزان سوخت کشور را افزایش دهیم.