آفتابنیوز : آفتاب: «ابراهیم خدایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به حضور خود و وزیرعلوم در جلسه روز گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل برخی مباحث سیاسی، موضوع دانشجویان محروم از تحصیل یا ستاره دار، ابهاماتی ایجاد شده بود که وزیرعلوم با حضور در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس کاملا به صورت کارشناسی به توضیح پیرامون این مساله پرداخت.
وی افزود: وزیرعلوم (رضا فرجی دانا) در جلسه اخیر کمیسیون آموزش مجلس حتی قوانین مربوطه را مرور کرد که پذیرش مجدد دانشجویان محروم از تحصیل براساس چند بندهای قانونی صورت گرفته است.
خدایی در تعریف دانشجوی ستاره دار گفت: براساس قوانین موضوعه شورای عالی انقلاب فرهنگی، افرادی که صلاحیت عمومی آنها در دوره های تحصیلات تکمیلی (دکتری و کارشناسی ارشد) به تایید نمی رسد محروم از تحصیل تلقی می شوند که در جامعه و محافل سیاسی اغلب به دانشجوی ستاره دار معروف هستند.
رییس سازمان سنجش با بیان اینکه مطابق قانون،هیات مرکزی گزینش دانشجو، مسوولیت اصلی تایید یا عدم تایید صلاحیت عمومی دانشجویان را عهده دار است،گفت: درصورت تایید صلاحیت افراد معترض در هیات مرکزی گزینش دانشجو، این افراد می توانند با سپردن تعهد یا بدون سپردن تعهد، در دانشگاه ادامه تحصیل دهند.
این مقام مسوول در سازمان سنجش آموزش کشور به اعتراض 389 دانشجوی محروم از تحصیل به وزارت علوم در اوایل فعالیت دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: این تقاضاها مربوط به افرادی است که طی سه چهار سال اخیر، محروم از تحصیل شده اند و پس از بررسی های کارشناسی مشخص شد که تعدادی از این افراد به دلیل نداشتن نمره علمی لازم از تحصیل محروم شده اند و دلیل محرومیت تعدادی دیگر نیز، مباحثی خارج از صلاحیت های عمومی بود.
وی ادامه داد: در ادامه بررسی ها، هیات مرکزی گزینش دانشجو اسامی 126 نفر از افرادی که صلاحیت عمومی آنها را تایید کرده بود به سازمان سنجش اعلام کرد و سازمان سنجش نیز مطابق وظیفه قانون، افراد صلاحیت شده در هیات مرکزی گزینش دانشجو را برای ادامه تحصیل به دانشگاه ها معرفی کرد.
به گفته خدایی، 99 نفر از دانشجویان محروم از تحصیل که درپی تایید صلاحیت آنها برای ادامه تحصیل به دانشگاه بازگشته اند در مقطع کارشناسی ارشد و 27 نفر در مقطع دکتری تحصیل می کنند.
رییس سازمان سنجش مطالب منتشره دریکی از رسانه ها به نقل از وی مبنی براینکه دانشجوی ستاره دار وجود ندارد و همچنین مطالبی به نقل از وزیرعلوم با این مضمون که طرح مبحث دانشجویان ستاره دار، جنبه تبلیغاتی و رای آوردن داشته است را نادرست و کذب خواند.
دانشجویان ستاره دار یکی از مباحث جنجالی و مناقشه برانگیز حوزه آموزش عالی طی سال های اخیر بوده که اغلب با عینک و دید سیاسی به آن نگاه شده است.