کد خبر: ۲۱۸۰۷۹
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۹
انتقاد از سنگ‌اندازی‌های مجلس بر سر راه وزرا

دخالت در انتخاب معاونان وزرا حق نمایندگان نیست

احمد قوامی از دخالت نمایندگان مجلس در انتخاب معاونان وزرا انتقاد کرد و گفت: دادن و ندادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی از اختیارات نمایندگان است، ولی دخالت در انتخاب معاونان وزرا حق نمایندگان نیست و نباید دست به چنین اقدامی بزنند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: رئیس کمیسیون حقوقی و فضایی مجلس ششم گفت: دخالت در انتخاب معاونان وزرا حق نمایندگان نیست. 

احمد قوامی در گفتگو با ایلنا از دخالت نمایندگان مجلس در انتخاب معاونان وزرا انتقاد کرد و گفت: دادن و ندادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی از اختیارات نمایندگان است، ولی دخالت در انتخاب معاونان وزرا حق نمایندگان نیست و نباید دست به چنین اقدامی بزنند. 

وی افزود: ادامه فشار‌ها به انتصابات دولت قطعا تاثیرات منفی فراونی برعملکرد دولت می‌گذارد. 

قوامی اقدامات مجلس را سنگ اندازی دانست و اظهار کرد: همانطور که در مذاکرات هسته‌ای روند خوبی در حال شکل گیری بود اما با تبلیغات گسترده و تحت الشعاع قرار دادن تظاهرات ۱۳ آبان امسال قصد مقابله و سنگ اندازی را با دولت و مذاکرات هسته‌ای داشتند که چنین رویکردی در مخالفت کامل با بیانات رهبری در خصوص نرمش قهرمانانه بود و فشارهایی که مجلس به وزیر علوم برای انتخاب معاونانش وارد می‌کند در همین راستا قرار دارد. 

وی تصریح کرد: ‌ اگر نمایندگان عقلانیت و موازین شرعی را در نظر بگیرند باید خواسته مردم را بدانند و باید بدانند که مردم چرا به روحانی رای داده‌اند؟ 

قوامی افزود: ۲ سال تا پایان مجلس نهم باقی مانده مجلسی که متاسفانه در آن در برخی موارد به عقلانیت کم توجهی می‌شود و برخی نمایندگان که باید پیگیر مسائل ومشکلات مردم باشند و دغدغه حفظ و ارتقا منافع ملی را داشته باشد به فکر منافع حزبی و شخصی خود هستند.


شائبه تداخل قوا، اصل پاسخگویی وزرا را زیر سوال می‌برد

همچنین دبیر کل حزب اراده ملت درخصوص محدودیت‌های ایجاد شده از سوی مجلس برای انتخاب تیم همکاران وزرا گفت: در صورت دخالت مجلس در امر اجرایی دولت شائبه تداخل قوا پیش خواهد آمد و این مسئله اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی را زیر سوال می‌برد.

احمد حکیمی‌پور در گفتگو با ایلنا، در خصوص در تنگنا قرار دادن وزرای دولت در جهت انتصابات روسا و همکاران حوزه وزارتی آنها گفت: بر اساس اصل تفکیک قوا در جمهوری اسلامی ایران، قوای مقننه، مجریه و قضایه مستقل از یکدیگرند و حق دخالت در امور یکدیگر را ندارند.

وی در توضیح این مطلب افزود: وظیفه نماینگان مجلس بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت برای دادن رای اعتماد به این وزرا است و دخالت در انتخاب تیم همکاران این وزارتخانه‌ها به منزله دخالت در قوه مجریه محسوب خواهد شد.

وی در ادامه افزود: بر اساس قانون استخدام کشوری همه قوانین ومقررات، وظایف و مسئولیت‌ها مشخص شده که تمامی دستگاه‌ها موظف به اجرای آن هستند و لذا مجلس نیز به نوبه خود به وظیفه قانونی خود در این حوزه عمل کرده است اما در صورت دخالت در امور اجرایی دولت درخصوص انتخاب تیم همکاران خود، شائبه تداخل قوا پیش خواهد آمد و این مسئله اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی را زیر سوال می‌برد.

وی با بیان اینکه هر وزیری بر اساس برنامه ریزی‌های خود دارای یک تیم مشخص است، گفت: در صورتی که مجلس، وزرا را در زمینه تعیین تیم همراه خود تحت فشار قرار دهد وزرا قادر به دفاع از عملکرد خود نخواهند بود و در صورتی که نتوانند به وظایف خود به درستی عمل کنند ازاین موضوع به عنوان یک توجیه بهره خواهند برد.

برخی نمایندگان خود را مافوق قانون می‌دانند

رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری نیز با انتقاد از برخی سنگ اندازی‌های مجلس بر سر راه وزرا گفت: برخی نمایندگان خود را مافوق قانون می‌دانند. 

سید رضا اکرمی در گفتگو با ایلنا، در خصوص فشاری که مجلس برای انتخاب معاونان وزارت علوم به آقای فرجی دانا می‌آورد گفت: من با دلیل و تجربه ۵ دوره نمایندگی در مجلس شورای اسلامی هر گونه سوال، تحقیق، تفحص و استیضاح را حق مجلس و نمایندگان می‌دانم و همه این مراحل برای روشن شدن صورت مسئله نیاز است نه برای مچ گیری و یا تعبیری که به عنوان فشار مطرح می‌شود. 

وی با بیان اینکه تعداد نمایندگان مجلس حدود ۲۹۰ نفر است، گفت: نمی‌شود تعداد ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به دنبال استیضاح وزیر هستند را مجلس شورای اسلامی نامید و آن را به همه نمایندگان مجلس تعمیم داد، زیرا حتی اگر بیش از ۵۰ نماینده نیز باشد تازه می‌شود یک ششم از مجلس و این را نباید به نام مجلس مطرح کرد. 

وی افزود: مطلب دیگر اینکه دولت یازدهم مسائل و مصائبی دارد که یکی از آن‌ها نیز سنگ اندازی‌های تعدادی از نمایندگان مجلس است. 

اکرمی با بیان اینکه هر عاقل و عارفی می‌داند که اول بگذار برادری‌اش ثابت شود و بعد ادعای ارث کند، خاطر نشان کرد: اگر این‌ها واقعا ۵۰ نفر و یا حتی ۱۵۰ نفر هم باشد باید ابتدا با یکدیگر بنشینید و همفکری کنند و بعد به چنین اعمالی اقدام کنند. 
اکرمی خطاب به وزبر علوم گفت: وزیر علوم هم نبض مجلس را رعایت می‌کند و مجلس به اموری حساس است که باید ایشان رعایت کند. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا دخالت برای انتخاب معاونان وزیر از اختیارات مجلس است یا خیر گفت: برخی نمایندگان خود را مافوق قانون می‌دانند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین