آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت، "ائتلاف ملی سوریه" در حال امتناع از حضور در این مذاکرات در مسکو است. مقامهای روسی امیدوارند که این مذاکرات باعث تقویت دورنمای کنفرانس صلحی شود که روسیه و آمریکا در حال تلاش برای برگزاری آن در ژنو هستند. ائتلاف ملی سوریه خواستار تضمینهایی است از جمله برکناری بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه در هر دولت انتقالی در این کشور.
دمشق اعلام کرده که اسد تا پایان دوره ریاست جمهوریاش که سال 2014 میلادی است در این سمت میماند و ممکن است بار دیگر در انتخابات شرکت کند.
امتناع از حضور در مذاکرات مسکو توسط ائتلاف ملی سوریه که روز جمعه صورت گرفت پس از آن اعلام شد که میخائیل بوگدانف، معاون سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور روز پنجشنبه اعلام کرد که مخالفان سوری به صورت مثبت به پیشنهاد انجام چنین مذاکراتی پاسخ دادهاند.
کمال لبوانی، یکی از اعضای این ائتلاف روز جمعه گفت که این گروه از شرکت در این مذاکرات امتناع کرده چرا که روسیه یک میانجیگر "بیطرف" نیست و خود بخشی از درگیری محسوب میشود.
وی به حمایت از دولت سوریه از زمان آغاز درگیریهای داخلی در مارس 2011 میلادی اشاره کرد و افزود: مسکو زمانی میتواند یک میانجیگر عادل و منصف باشد که به اسد دستور دهد سوریه را ترک کند اما زمانی که میخواهد از این فرد حمایت کند، ناکام میماند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین گفت: طرح ابتکاری مسکو برای برگزاری مذاکرات از سوی برخی از رهبران ائتلاف ملی سوریه به صورت مثبت و فعال پذیرفته شده بود اما متاسفانه ائتلاف ملی سوریه و رهبران آن از شرکت در این مذاکرات امتناع میکنند.
لاوروف همچنین روز جمعه اعلام کرد که چارچوب زمانی برای برگزاری کنفرانس صلحی در ژنو در حال از دست رفتن است چرا که نمایندگان مخالفان سوری آماده حضور در این کنفرانس بدون پیششرط نیستند.
لاوروف افزود: این درخواستها و پیششرطها از سوی ائتلاف ملی سوریه اعلام شدهاند اما نمایانگر اکثریت گروههای مخالف دولت دمشق نیستند.
در همین حال، دولت دانمارک نیز اعلام کرد که تمایل دارد تا به خروج تسلیحات شیمیایی از سوریه و تامین امنیت برای مقامهای اصلی سازمان ملل در سوریه کمک کند.
وزیر دفاع دانمارک گفت: سازمان ملل به صورت غیررسمی از این کشور خواسته که آیا میتواند به انتقال تسلیحات شیمیایی از سوریه برای انهدام آنها کمک کند یا خیر. البته هنوز خیلی زود است که اعلام کنیم چه تعداد کشتی و پرسنل برای انجام این کار لازم است.
معاون وزیر امور خارجه دانمارک نیز گفت که کپنهاگ تصمیمی برای انهدام این تسلیحات در دانمارک ندارد.