آفتابنیوز : آفتاب: ایسنا نوشت:
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: یکی از مسائلی که درباره دولت مطرح میشود این است که چرا تا این اندازه تغییرات در دولت وجود دارد؟ من به زودی لیست تغییرات دولت در این 100 روز را در کنار تغییراتی که در همین مدت در سال 84 اتفاق افتاده است منتشر خواهم کرد. در حال حاضر در بسیاری از وزارتخانهها بخش قابل توجهی از معاونان سابق حضور دارند و مدیرکلها مسئولیتشان پا بر جا مانده است. ما هنوز در شهرستانها تغییراتی اعمال نکردیم چون عجلهای برای این تغییرات نداریم. ما از یک سو در فشار هستیم که چرا این همه تغییرات صورت میگیرد و از سوی دیگر در فشار قرار داریم که چرا تغییری اعمال نمیشود؟ دولت آنجایی که تغییر، ضرورت پیدا کند و به آن نیاز داشته باشد، دست به این اقدام خواهد زد.
گزیده سخنان وی به شرح زیر است:
*متأسفانه کارنامه سال 91 کشور کارنامه بسیار بدی است که قابل عرضه نیست. رشد اقتصادی منفی 5 درصدی و نرخ تورم حدود 41 درصدی منتهی به شهریور در طول پنجاه سال گذشته بیسابقه بوده است. چنین رکود سنگینی بر اقتصاد کشور کمسابقه است. دولت باید با دقت تصمیمگیری کند و در همین راستا از صاحبنظران میخواهیم که ما را یاری کنند.
*یکی از رسالتهایی که بر دوش دولت قرار دارد، این است که آرامش را به جامعه برگرداند. خود مسئولان نباید تنش ایجاد کنند و با حضور دولت تدبیر و امید آرامش زیادی به جامعه وارد شد.
*در اواخر سال گذشته برخی پیشبینی میکردند که دلار حتی از پنج هزار تومان هم بالاتر برود اما حالا بیش از سه ماه از این دولت نگذشته و بازار آرام است. این دولت به آینده امیدوار است.
*من از مردم عذرخواهی میکنم چون سفره مردم ایران کوچک شده است. تورمی که در مواد غذایی و خوراکی وجود دارد بالای 60 درصد است. فکر میکنم که وظیفه و رسالت ما هم این است که به دنبال کار مردم باشیم.
* میکنند که دولت به دنبال آن است که از بیرون کشور بخواهد مشکلات خود را برطرف کند.: دولت کجا این صحبت را کرده است؟ همه میگویند شرایط موجود به دو دلیل ایجاد شده است؛ یکی سیاستهای غلط و دیگری تحریمهای ظالمانه. دولت هم باید تلاش کند که این تحریمهای ظالمانه با رعایت حقوق ایران از پیش رو برداشته شود و هم تلاش کند که سیاستهای غلط، به سیاستهای صحیح تبدیل شود. دولت سناریوهایی را برای حل مشکلات در نظر دارد. یکی از این سناریوها، برای زمانی است که تحریمها برداشته و فضای اقتصادی بازتر شود. قرار نیست اگر منابع در اختیار ما قرار گرفت، دوباره ایران را به صحنه حضور کالاهای خارجی تبدیل کنیم. حتی اگر این تحریمها ادامه یابد، ما برای آن هم سناریو داریم. ما تحریمها را کاغذ پاره نمیدانیم اما در مقابل، پیشبینی کردهایم که اگر غربیها در رابطه با این تحریمها شدیدتر عمل کنند ما هم منفعل برخورد نکنیم و با نگاه داخل کشور و پتانسیلهایی که وجود دارد این مشکلات را برطرف کنیم.