آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا ،هفته گذشته مردم شهر اهواز برای دومین بار در آبان ماه امسال به دلیل آلودگی شدید هوا دچار تنگی نفس و حملات آسمی شدند و عده زیادی از مردم برای مداوا به مراکز درمانی مراجعه کردند.
معصومه ابتکار امروز- شنبه - در جمع خبرنگاران یادآور شد : این دستگاه ها نسبت به تشخیص آلاینده ها بسیار حساس هستند و از راه زمینی به شهر اهواز ارسال شدند و به احتمال زیاد امروز به اهواز می رسند. تعداد این دستگاه ها در کشور محدود است و در هشت سال گذشته با وجود کاربری زیاد به هیچ وجه از آنها استفاده نشده است.
وی گفت : بروز مشکلات تنفسی مردم اهواز به احتمال زیاد به دلیل وجود آلاینده های ازون و ترکیبات گوگردی در هوای این شهر بوده است اما بررسی ها برای رسیدن به نتیجه نهایی همچنان ادامه دارد.
ابتکار خاطرنشان کرد : احتمال می رود که علاوه براین دو آلاینده ، یک آلاینده ناشناخته نیز موجب بروز و افزایش بیماری های تنفسی در شهر اهواز شده است .
وی گفت : بر اساس بررسی های متعددی که توسط کارشناسان و محققان صاحبنظر در این زمینه انجام شده است به احتمال زیاد افزایش آلاینده های ازون و ترکیبات گوگردی عامل اصلی بروز بیماری های تنفسی است زیرا نتیجه تحقیقات نشان می دهد وجود این آلاینده ها در افرادی که زمینه تنگی نفس دارند ، موجب حملات آسمی می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سفری که حدود 2 هفته پیش به استان خوزستان داشتم شبکه ای از ایستگاه های سنجش آلودگی هوا شامل 15 ایستگاه در کل استان خوزستان و 4 ایستگاه در شهر اهواز راه اندازی شد.
ابتکار اظهارداشت:براساس اطلاعات به دست آمده از این ایستگاه ها گازهای ازون و گوگردی در این مدت در اهواز افزایش نیافته است بنابراین یا دستگاه های موجود در ایستگاه های سنجش آلودگی هوا مشکل دارند و یا این که یک آلاینده ناشناخته دیگری عامل بروز تنگی نفس در مردم شده است .
وی افزود : در اجلاس بین المللی آب و هوا مذاکرات زیادی با مسوولان کشورهای مختلف در منطقه برای کاهش میزان گرد و غبار انجام شد. همچنین از سازمان های بین المللی برای رسیدگی به وضعیت آلودگی شهر اهواز و چهار شهر غربی کشور که تحت تاثیر شدید پدیده ریزگردها هستند، قول مساعد گرفته شد.
ابتکار افزود : در دیدار با وزیر نفت کشورمان در مورد ارتقای استاندارد سوخت به سوخت یورو 4 مذاکراتی انجام شد و در این دیدار وزیر نفت قول داد با وجود تمام محدودیتی های موجود و به رغم تحریم ها که نقش عمده ای در نرسیدن به استاندارد یورو 4 داشته اند، اقدام لازم برای ارتقای استانداردهای سوخت انجام شود.
وی ابرازامیدواری کرد که خودروسازان به تعهدات خود در زمینه تولیدمحصول با استاندارد یورو 4 عمل کنند و خود را با سوخت یورو 4 هماهنگ کنند.
معاون رییس جمهوری گفت: خودرو سازان تاکنون چندین بار مهلت خود برای تولید خودور با استاندارد یورو 4 تمدید کردند اما باید این فرصت ها بازنگری شود که این امر در دستور کار سازمان محیط زیست قرار دارد.
وی تحریم ها را در کنار عوامل دیگر یکی دیگر از موانع وزارت نفت و وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای ارایه سوخت و خودرو با استاندارد یورو 4 اعلام کرد و افزود: در اجلاس بین المللی تغییرات آب و هوا در ورشو از سران کشورها و سازمان ملل خواستیم که این تحریم های غیرقانونی را لغو کنند چرا که نقش عمده ای در تغییرات آب و هوایی دارد.
معاون رییس جمهوری یاداور شد : بنزین یورو 4 و گاز طبیعی بهترین نوع سوختی هستند که می توان از آنها استفاده کرد .سازمان بهداشت جهانی در گزارش اخیر خود اعلام کرد گازوییل در بهترین شرایط باز هم ذرات دوده ای تولید می کند که می تواند سرطان زا باشد در حالی که این شرایط برای بنزین یورو4 و گاز طبیعی صادق نیست.
وی در مورد موضع سازمان محیط زیست در اجرای طرح زوج و فرد سراسری خودروها تاکید کرد: سازمان محیط زیست به هیچ عنوان با دایمی شدن این طرح موافق نبود اما اگر سازمان هواشناسی به دستگاه هایی مجهز شود که بتواند پیش بینی های دقیق تری ارایه دهد می توان از یکی دو روز پیش از انباشت آلاینده ها و چند روز پس از آن ، این طرح را اجرا کرد.
اجلاس بین المللی تغییرات آب و هوا از 20 آبان ماه امسال به مدت 12 روز در دو سطح کارشناسی و عالی در ورشو پایتخت لهستان برگزار شد.
علاوه بر رییس سازمان محیط زیست ، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به همراه نمایندگانی از وزارتخانه های نفت ، نیرو ، وزارت امور خارجه و دیگر کارشناسان از کشورمان در این اجلاس حضور داشتند.