آفتابنیوز : آفتاب: اين شيوه توسعه از بدو امر دچار مشكل در اجراي و پس از آن مي باشد، چرا كه توسعه اقتصادي در فضاي مجازي بدون حضور نيروهاي متخصص شكل نمي گيرد و لزوم اجرائي شدن آن توجه اساسي به توسعه اجتماعي به ويژه رشد و پرورش نيروي انساني است، تا درهدايت و راهبري جامعه نقش خود را ايفا نمايد.
سیاوش دریابار گفت: براي عبورجامعه به يك كشور توسعه يافته اهميت دادن و نگاه كردن به همه شيوه هاي توسعه سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي مي باشد و اگر قرار است در محوريت توسعه تغييري انجام شود، بايد از دريچه محدود اقتصادي و تاكيد محض بر سرمايه به سمت همه شيوه هاي توسعه با اولويت توسعه منابع انساني سوق پيدا كند، چرا که كمبود نيروي انساني به شكل هاي گوناگون شاخص هاي رشد اقتصادي را هم دچار مشكل مي نمايد و هزينه هاي كلان اقتصادي را به بي راهه هدايت مي نمايد.
وی گفت: امروزه كشورهاي جهان سوم از کمبود نیروی انساني متخصص رنج مي برند و همواره با فقدان نيروي كارآمد در همه عرصه ها مواجه مي باشند.
كشورما هم از اين قائده، مستثنی نمي باشد و بايد به طور جدي به مساله پرورش نيروي انساني توجه داشت، تا مقدمات نوسازي اجتماعي و توسعه همه جانبه فراهم آيد.
دریابار در خاتمه گفت: نگرش به شيوه فوق باعث مي شود، كه مفهوم توسعه انساني به جاي تمركز بر اقتصاد كه ابزار توسعه است به انسان كه هدف توسعه است بها داده شود، و اين امر موجد رشد و كرامت انساني را فراهم می سازد.
نتيجه آنكه بايد دولتمردان به اين نكته توجه نمايند كه تمام توان خود را بر توسعه اقتصادي متمركز نکنند و به توسعه اجتماعي كه پيش نياز توسعه اقتصادي است نگاه ويژه اي داشته باشند.
به بيان ساده توسعه اقتصادي حكم وسيله نقليه اي را دارد كه با بهترين تكنولوژي جهان ساخته شده است و توسعه منابع انسان حكم، راننده و هدايت كننده آن را دارد، حال تصور آن خيلي دور از ذهن نيست كه در صورت فقدان هدايت كننده يا ناكارآمدي راننده چه بر سر توسعه اقتصادي خواهد امد، پس ضرورتا در حين توجه به توسعه اقتصادي بايد توسعه منابع انساني را هم در اولويت برنامه هاي خود قرار دهیم.