کد خبر: ۲۲۲۸۴۸
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۱

وزیر بهداشت: برای ایجاد تغییر آمده‌ایم/در اعلام حمایت از داروهای ناباروری مقداری عجله شد

وزیر بهداشت درباره اجرایی نشدن فهرست سوم داروها جهت حمایت از بیماران خاص از سوی بیمه‌ها، گفت: گویا این موضوع قبل از هماهنگی کامل با بیمه‌ها از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد که مورد اعتراض من نیز بود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه افتتاح موزه چشم پزشکی بیمارستان لبافی‌نژاد، در این باره افزود: علی‌الظاهر دکتر دیناروند مقداری در اعلام این موضوع عجله‌ کرده‌اند و قبل از هماهنگی با بیمه‌ها، پوشش حمایتی داروهای ناباروری را اعلام کردند. اعلام این موارد باید با هماهنگی کامل صورت گیرد.

به گزارش ایسنا،وی در پاسخ به سئوالی درباره آموزش پزشکی و نظر وزیر بهداشت درباره ایجاد تغییر در آموزش پزشکی کشور، گفت: لازم است در کشور به امر بهداشت اهمیت داده شود تا مجبور به تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور در امر درمان نباشیم.

قاضی‌زاده هاشمی در این باره افزود: در دوره جدید هنوز حرف‌هایمان در زمینه آموزش پزشکی جمع نشده است. کارگروه‌های مختلفی در زمینه پزشکی عمومی، تخصص و فوق تخصص فعال شده‌اند. البته نباید تغییرات خیلی زیادی را ایجاد کرد. چرا که همیشه تغییر به ویژه در زمینه آموزش به معنی بهبود بخشیدن به سیستم نیست.

وزیر بهداشت ادامه داد: آموزش پزشکی کشور تقریبا بین‌المللی است. هر چند که ممکن است تغییراتی در محتوا لازم باشد. از جمله این تغییرات، در زمینه پزشک خانواده است که تربیت نیرو در این زمینه جزو ضروریات است. بنابراین ممکن است در حوزه پزشکی عمومی، بازنگری داشته باشیم.

قاضی‌زاده هاشمی همچنین توسعه بی‌رویه برخی رشته‌ها و دانشکده‌های پزشکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر توسعه بی‌رویه‌ای را شاهد بوده‌ایم. نگرانی اکنون ما در بکارگیری و ایجاد اشتغال برای نیروهای تربیت شده است.

وی همچنین درباره واحدهای بین‌الملل وزارت بهداشت نیز گفت: تعریف نادرستی از واحدهای بین‌الملل داریم، عملا واحد بین‌الملل نداریم و به نوعی افراد با پرداخت پول و به صورت خودگردان وارد این دانشگاه‌ها می‌شوند. دلیل هم آن است که سهم سلامت در بودجه‌های کشور به خوبی دیده نشده است.

وزیر بهداشت در این باره افزود: به عنوان مثال طی شش ماه بیش از 10 رشته محل مجوز گرفته‌اند. لازم است برای این تعداد زیادی واحدهای بین‌الملل فکری شود. در این زمینه برنامه داریم تا این واحدها بتوانند جایگاه خودشان را داشته باشند.

وی در این باره ادامه داد: در نظر داریم که بتوانیم واحدهای بین‌الملل را عمدتا در مناطق آزاد داشته باشیم و مشترکا دانشکده‌هایی را با دانشگاه‌های معتبر دنیا داشته باشیم. همچنین لازم است بتوانیم به ویژه در منطقه آسیا با استفاده از این برندها، تعدادی از دانشجویان را جذب کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی در این باره افزود: واحدهای خودگردان که ترجیح می‌دهم نام بین‌الملل روی آنها نگذاریم، باید طوری تعریف شوند که با صاحبان رتبه‌های بالا، مشترک نباشند.

وزیر بهداشت همچنین درباره جایگاه چشم پزشکی ایران در دنیا، گفت: چشم پزشکی ایران جزو رشته‌هایی است که طی دو دهه گذشته تحول زیادی یافته است و خوشبختانه چشم پزشکان متبحری در زمینه درمان و جراحی تربیت شده‌اند. درمان و جراحی چشم پزشکی ایران هم‌تراز با کشورهای پیشرفته است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره کسری‌های اعتباری وزارت بهداشت نیز گفت: بخش عمده‌ای از افرادی که به وزارت بهداشت چه در زمینه دارو و چه در زمینه تجهیزات کمک می‌کنند، از این وزارتخانه طلب‌کارند. مردم نیز مشکلات زیادی دارند. بر این اساس مسئله بهداشت و درمان، مشکل نخست مردم است و دولت و مجلس باید کمک کنند تا طی یک برنامه چند ساله، این مشکل حل شود.

وزیر بهداشت با اشاره به کسری اعتبار حدود 8000 میلیارد تومانی در وزارت بهداشت، افزود: این کسری اعتبار، رقم کمی نیست و حدودا به اندازه بودجه یک سال وزارتخانه است. با این میزان بدهی، نمی‌توان کار چندان فاخری انجام داد.

قاضی‌زاده هاشمی درباره اعتبارات وزارت بهداشت در لایحه بودجه 93 نیز گفت: هر چند اعتبارات در نظر گرفته شده برای سال 93 نسبت به سالی که گذشت، از وضعیت بهتری برخوردار است اما در مورد میزان بدهی‌های وزارتخانه، هیچ راه‌حلی به تصویب نرسیده است. در مجموع اعتبارات وزارت بهداشت در لایحه بودجه 93 نسبت به بودجه 92 حدود 15 درصد افزایش داشته، اما در مقایسه با بودجه محقق شده سال 92 می‌توان گفت که اعتباراتمان در لایحه بودجه 93 حدود 30 درصد افزایش خواهد داشت. اما این رقم هم روی کاغذ است و بستگی به آن دارد که ببینیم چه میزان از بودجه 93 محقق خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که کسری اعتبارات وزارت بهداشت از محل یارانه‌ها و حامل‌های انرژی به نوعی جبران شود و گفت: ما آمده‌ایم که تغییر ایجاد کنیم. باید درمان اصلاح شده و در زمینه پیشگیری، پیشرفت‌هایی حاصل شود. در این راستا تقریبا راهکارها مشخص شده است. تنها عزم جدی دولت و مجلس لازم است.

وزیر بهداشت در ادامه مشکلات اعتباری وزارت بهداشت، افزود: برای دو سه ماه باقی مانده تا پایان سال مشکلات زیادی خواهیم داشت و قطعا این مشکلات به سال آینده منتقل خواهد شد. قول گرفته‌ایم که تجدید نظری در این زمینه صورت گیرد و توجه ویژه‌ای به بخش بهداشت و درمان شود. در این راستا برخورداری از بیمه‌ای قوی و فراگیر نیز لازم است.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: برخورداری از بیمه‌ای قوی و توجه به بهداشت به ویژه در حاشیه‌ شهرها و روستاها به عنوان اقدامات پیشگیرانه باید مد نظر قرار داشته باشد تا به تدریج سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت را شاهد باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین