کد خبر: ۲۲۳۳۱۶
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۲
آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني:

فرمان 8 ماده‌اي منشور حكومت اسلامي است

آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني به مناسبت سالروز صدور فرمان تاريخي هشت ماده‌اي امام (ره)، صبح امروز در ديدار جمعي از اعضاي مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) در دفتر قم، با تأكيد بر اين جمله كه «همه سخنان آن مرد خدا برخاسته از اخلاق انساني و اسلامي بود»، گفت: تمام خصوصياتي كه براي انسان تالي تلو معصوم متصور است، در امام وجود داشت.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: سرویس سیاسی - رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، حفظ، تدوين و انتشار آثار گفتاري و نوشتاري امام (ره) را از ضرورت‌هاي هميشگي براي ارتقاي جايگاه اسلام در جامعه دانست وگفت: مهمتر از همه، حراست عملي از تفكرات ايشان است كه از زمان حضور در حوزه علميه قم تا زعامت سياسي و ديني جامعه، از لحاظ علم و عمل به عقايد خود، سرآمد روزگار بود.

به گزارش آفتاب، عضو مجلس خبرگان رهبري با ابراز تأسف از اينكه «هرچه از خورشيد وجود ايشان دورتر مي‌شويم، حاجب‌ها زياد مي‌شوند و نور آن كم مي‌شود»، گفت: حرف، سكوت، اشارات و عمل امام جهت خدايي داشت و صدور فرمان هشت ماده‌اي هم برخاسته از نگراني ايشان براي تندروي‌هايي بود كه بعضي‌ها به اسم انقلاب و اسلام، امنيت اجتماعي مردم را مخدوش مي‌كردند.

ايشان افزود: فرمان هشت ماده‌اي امام مترقي‌ترين متن براي حقوق شهروندي و منشور كاملي براي حكومت اسلامي است كه اگر درست اجرا شود، نظام اسلامي الگوي نظام حقوق بشري خواهد شد.

آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني يكي از ويژگي‌هاي رهبري امام راحل را برنامه‌ريزي براي حفظ انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن خواند و با يادآوري انحرافاتي كه در انقلاب مردمي كشورهاي اسلامي در طول سال‌هاي اخير اتفاق افتاد، گفت: فقدان رهبري جامع الشرايط خون مردم و جوانان را در خيلي از كشورهاي اسلامي هدر داد و حكومت‌ها پس از يك دوره كوتاه دوباره به دست استبداد و استعمار افتادند.

آيت الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به اشارات تاريخي امام براي جلوگيري از ميدان گرفتن افراطيون در داخل كشور و ديگر كشورهاي اسلامي، گفت: حل مسايلي چون پايان جنگ      8 ساله عراق عليه ايران، بن بست شكني قانون گذاري و تأسيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و پايان تعطيلي حج و روابط با عربستان سعودي، برخاسته از درايت سياسي بود كه هيچ كس جز ايشان نمي‌توانست حل كند.

ايشان افزود: اهميت بيشتر آنجاست كه امام تمام اين كارها را براي دوران پس از خودشان انجام داده‌اند.

ايشان با تأكيد بر وجود بقاياي فكري افراطي‌گري در همه جوامع، گفت: همين الان شاهديم كه چگونه يك عده افراطي در دنيا، به خصوص در اسرائيل و آمريكا دارند تلاش مي‌كنند تا توافقات ژنو را بشكنند و دوباره تهديد، تحريم و تحقير فضاي مذاكرات را تحت الشعاع قرار دهد و همكاري‌ها به بن بست برسد.

عضو مجلس خبرگان رهبري در بخش ديگري از سخنانشان به ابتكار مرحوم حجت الاسلام والمسلمين حاج احمد آقا خميني براي تأسيس مؤسسه حفظ و تنظيم و نشرآثار امام اشاره كرد و گفت: خلف صالح ايشان، حاج حسن آقا نيز با جدّيت و انتخاب همكاراني محقق و دلسوز نمي‌گذراند غبار فراموشي برآثار امام بنشيند.

ايشان افزود: پيشنهاد مي‌كنم كه فرمان هشت ماده ای امام را به گونه‌اي فصل بندي و تنظيم كنيد تا در هر مناسبتي مردم و مخصوصاً جوانان كه از فضاي انفاس قدس ايشان استثمام نكرده‌اند، آگاه شوند كه چه مرد روشن ضميري اين انقلاب را پايه‌ريزي كردند.

در آغاز اين ديدار ابتدا متن كامل فرمان هشت ماده‌اي امام قرائت شد و سپس حجت الاسلام والمسلمين سيدحبيب اله موسوي، مسؤول موسسه در دفتر قم، ضمن ارائه گزارش از فعاليت و برنامه‌هاي مؤسسه، گفت: يك  همايش ملي براي تبيين كلمات و جملات آن فرمان در 24 آذر سال آينده برگزار مي‌شود قبل از آن نيز دو پيش همايش داريم كه يكي برگزار شد و ديگري در اسفندماه برگزار مي‌شود

ايشان از آيت الله هاشمي رفسنجاني براي تحقيق عميق در آثار امام و روشنگري در بعضي از ابهامات، كمك خواست كه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هر كاري را كه بتوانم براي شناساندن بيشتر امام و آثار وجودی ایشان به مردم و تاريخ انجام دهم، جزو وظايف ديني و سياسي و انقلابي خود مي‌دانم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین