آفتابنیوز : آفتاب: فرشید یزدانی در مراسم «کودکان بیسرپرست، جامعه، حمایت و توانمندسازی» گفت: در ماده 27 قانون حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، به سرپرست اجازه میدهد که با حکم دادگاه با فرزند خواندهاش ازدواج کند که هم مجلس شورای اسلامی و هم شورای نگهبان این نگاه را تایید کردهاند. چنین دیدگاهی برآمده از رویکرد مردسالارانه است و حوزه امن کودکی و خانواده را بر هم میزند و موجب تمایل خانوادهها به سرپرستی از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست میشود. علاوه بر آن تهدید بالقوهای برای مادرخانواده است.
دولت محیط امنی را برای کودکان بیسرپرست ایجاد کندوی درادامه گفت: دولت باید علاوه بر حمایتهای قانونی، زمینه را برای حمایتهای مالی و اجتماعی از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست ایجاد کند و وظیفه اصلی در این حوزه بر عهده دولت است. دولت امکانات مالی کمی ندارد و باید در این حوزه وارد بحثهای اساسی کلان شود و در این جهت محیط امنی را برای کودکان بیسرپرست ایجاد کند.
یزدانی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: کودکان بیسرپرست در سالهای اول زندگی دچار گسست از خانواده میشوند. بخشی از آنها به علت اتفاقات طبیعی و بخشی دیگر به دلیل اتفاقات اجتماعی به این مسئله دچار میشوند.
این عضو انجمن حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست افزود: پیامدهای بیسرپرستی کودکان، مخدوش شدن دوران کودکان و نقصان در فرآیند توانمند شدن آنان در جامعهپذیری است. در این شرایط وضعیت دولت و جامعه مطرح میشود.
یزدانی در پایان اظهار کرد: یکی از مهمترین بحثها، ایجاد زمینه برای توانمندسازی و رشد معقول کودکان است و باید شرایط برابر برای آنان در مقایسه با کودکان دیگر به وجود آید.