آفتابنیوز : آفتاب: محمد خونچمن در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه "یکی از از شرایط تقویت جمهوریت نظام، وجود احزاب قوی و مؤثر است"، اظهار کرد: اولین گام برای شکلگیری احزاب مؤثر، شناسنامهدار شدن گروهها و جریانهای سیاسی است.
وی ادامه داد: شناسنامهدار شدن فعالیتهای سیاسی به رویکرد و نگرش دولت در ارتباط با فعالیت احزاب بستگی دارد. استقبال دو دولت گذشته از فعالیتهای حزبی بسیار متفاوت بوده است، بهگونهای که ما در دوران آقای خاتمی شاهد بودیم که 165 تشکل سیاسی صنفی از وزارت کشور مجوز گرفتند اما در دولت آقای احمدی نژاد تنها 26 حزب مجوز گرفتند.
این فعال سیاسی همچنین به اظهارات وزیر کشور در مراسم تودیع خود از دیوان محاسبات اشاره کرد و گفت: آقای رحمانی فضلی شفافسازی، پاسخگویی، مسئولیتپذیری، قانونگرایی و نهادینه شدن رفتارهای حزبی را از مهمترین برنامههای خود در عرصه سیاسی کشور دانست و بیان کرد که "به نفع ماست که احزاب سیاسی شناسنامهدار وحرفهای در کشور داشته باشیم؛ چراکه اگر هر حزب یا گروهی مسئولیت موضعگیریها و اقداماتش را بپذیرد در کشور آرامش ایجاد خواهد شد."
خونچمن در ادامه افزود: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، انجمنهای صنفی، تشکلهای دانشگاهی، انجمنهای صنفی مطبوعات، خانه احزاب، خانه سینما و سایر نهادهای مدنی و غیردولتی که در هشت سال گذشته به محاق بیمهری، فراموشی یا تعلیق رفته بودند امیدوارانهتر از گذشته در پی احیای فعالیتهای خود برآمدهاند. میبینیم که به تدبیر دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه سینما بازگشایی شد و در دانشگاهها نیز دانشجویان به جد پیگیر فعال شدن انجمنهای اسلامی شدهاند و نماد این گشایش نیز حضور پرشور آنها در برنامههای 16 آذر امسال بود.
این فعال سیاسی در پایان با بیان اینکه "دولت باید با چهرههای شاخص احزاب ارتباط داشته باشد و خواستهها و انتظارات آنان را جویا شود"، گفت: امروز احزاب سیاسی آمادگی کامل جهت همکاری با دولت را دارند و این بستگی به توانایی استفاده دولت از این سرمایه سیاسی و اجتماعی در پیشبرد برنامههایش دارد.