آفتابنیوز : آفتاب: این مطلب گفتهی رییس جامعهی تورگردانان ایران است که اکنون مسوولیت برپایی غرفهی ایران در نمایشگاه گردشگری ITB برلین یا همان بورس گردشگری آلمان در سال 2014 میلادی از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به او (جامعهی d تورگردانان) واگذار شده است. ابراهیم پورفرج این خبر را داد که مسوولان این نمایشگاه بهخاطر بدهیهای قبلی دولت ایران حاضر نیستند زمینی را در نمایشگاه ITB برلین به ایرانیها بدهند.
به گزارش ایسنا، مسوولان نمایشگاه گردشگری آلمان (ITB) سال گذشته هم از واگذاری زمین به متقاضیان ایرانی خودداری و اعلام کردند «تا بدهی اجارهی زمین و ساخت غرفه به نمایشگاه پرداخت نشود، به هیچوجه به متقاضیان ایرانی اعم از بخش دولتی و خصوصی اجازهی حضور در این نمایشگاه را نخواهد داد.»
رقم بدهی همان 87هزار یورویی است که ابراهیم پورفرج اکنون به آن اشاره میکند. مسوولان وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، آن زمان منکر بدهی دولت ایران به این نمایشگاه شدند؛ اما از همان سال، مسوولیت کار را به بخش خصوصی واگذار کردند تا شاید با اعتبار خود، کار را به سرانجام برسانند. سال پیش، آژانسهای ایرانی پس از مذاکره با مسوولان نمایشگاه توانستند زمینی را در ITB اجاره کنند و این قول را هم از رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گرفتند که کمکهای مالی را بعدها دریافت کنند.
نمایشگاه ITB هر سال نیمهی دوم اسفندماه و در دههی نخست ماه مارس در برلین برگزار میشود. حالا که زمان برپایی آن نزدیک شده، رییس جامعهی تورگردان بار دیگر به موضوع بدهی ایران به این نمایشگاه اشاره کرده که ظاهرا چالش حضور ایران در نمایشگاه امسال هم شده است.
پورفرج در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: از زمانی که مسوولیت غرفهی ایران در این نمایشگاه به جامعهی تورگردانان واگذار شد، یعنی حدود دو هفته پیش، مدام درگیر این مسأله بودهایم. مسوولان این نمایشگاه اعلام میکنند دولت ایران را در فهرست سیاه قرار دادهاند، چون 87هزار یورو بدهی دارد.
وی با طرح این موضوع که چرا باید کشوری با این تاریخ و تمدن بهخاطر 87هزار یورو بدهی در فهرست سیاه قرار گیرد؟ درخواست کرد که بخش دولتی توجه بیشتری به صنعت گردشگری نشان دهد.
او ادامه داد: ایتالیا اگر 70میلیون نفر گردشگر دارد، بهخاطر این است که دولتش برای صنعت گردشگری و بخصوص تبلیغ این کشور هزینه میکند؛ ولی ما همچنان از مزایای قانونی که شامل حالمان میشود، بیبهره هستیم.
این تورگردان اظهار کرد: در زمان ریاست آقای رحیممشایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توافقی شد که عوارض خروجی را در اختیار توسعهی صنعت گردشگری بگذارند. قرار بود صندوقی تشکیل شود، دو سال پیش 10میلیارد تومان از آن عوارض به این صندوق آمد؛ اما آن پول نه به هتلدار رسید نه به آژانسدار.
پورفرج در بخش دیگری از سخنانش هم به نظام هتلداری دولتی در ایران اشاره و اضافه کرد: متأسفانه بیشتر هتلهای خوب ایران در اختیار دولت است. وقتی ما از آنها تخفیف میخواهیم میگویند اختیاری در این زمینه ندارند و نگران بازرسی کل کشور هستند.