آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش «تابناک»، مواد مخدر با میلیونها قربانی که روی دست جامعه ایرانی گذاشته، همچنان روند رو به رشدی را پشت سر میگذارد. مخدرهای صنعتی که تولیدشان در داخل کشور با شیوههایی نه چندان پیچیده میسر است، توانستهاند برای خود در بازار مصرف جا باز کنند و عرصه تازهای در کنار مخدرهای سنتی به خود اختصاص دهند.
توزیع مواد مخدر نیز آنچنان وسعت یافته که دسترسی به انواع مخدرها، حتی مخدرهای گرانقیمتی که از کشورهای غربی به ایرام می آید، چندان دشوار نیست، چه رسد به مخدرهای سنتی با حجم بالای واردات از مرزهای غربی و مخدرهای صنعتی با حجم بالای تولید در داخل کشور و بازار سنتی توزیع در این پهنه وسیع جغرافیایی با میلیونها مشتری.
تلویزیون که دریافته مبارزه با موادمخدر علی رغم همه تلاشهای نهادهای مسئول هنوز موثر واقع نشده و روند توسعه مشتریان این مواد همچنان رو به رشد است، در هفته های اخیر به کنکاش درباره ابعاد این بلای خانمان سوز برآمده و در این زمینه سراغ گروههای مختلف مسئول و درگیر در حوزه قانون گذاری و اجرا و همچنان گروههای آسیب دیده و در معرض آسیب قرار گرفته است.
در همین رابطه چندی پیش شاهد مناظره ای در این زمینه در قالب برنامه مناظره بودیم که مسئولان امر در حوزه های مختلف حضور داشتند و متاسفانه هریک ضمن دفاع از عملکرد خود و برخی حوزههای موازی اش، گناه را بر گردن دیگری را ابعاد بزرگ این ماجرا می انداخت و در نهایت نیز راهکارهای عملی برای توقف و سپس کاهش سریع میزان واردات و تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر در ایران ارائه نشد اما مشخص شد تا چه میزان در این زمینه اختلاف وجود دارد.
حال شبکه خبر سراغ این ماجرا رفته و مستندی کوتاه و جالب را در این زمینه آماده کرده است. مستندی که طی آن برخی خبرنگاران شبکه خبر به خرید مواد مخدر تحت عنوان مشتری مواد افیونی برای پارتی اقدام میکنند و در مقابل سراغ اشخاصی رفته که از وضعیت وخیم و جسارت فروشندگان و معتادین در مواجهه با مردم سخن می گویند و از زاویه نگاه خود، دغدغه هایشان را در این زمینه مطرح میکنند.
مسئولان قانون گذار و برنامه ریز و همچنین مجری نیز بخشی از اظهارنظرکنندگان در این مستند کوتاه هستند که اظهارات برخی شان بسیار جالب است، ازجمله اظهارات یکی از ایشان که تاکنون شیشه را ندیده و تاکید دارد تنها در نمایشگاه هایی که در رابطه با مواد مخدر برگزار شد، این ماده را مشاهده کرده است. این مستند این علامت سوال را برابر ذهن مخاطب قرار می دهد که آیا می توان از مسئولانی که شیشه را از پشت شیشه دیدهاند، توقع راهکارهای عملی و زودبازده برای کاهش ابعاد فاجعه مواد مخدر داشت؟