آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، خطاهای مجوز SSL و یا آنهایی که با گواهیهای امنیتی سروکار دارند، حاکی از وجود ایراداتی در رمزگذاری HTTPS است. بنابراین تنها هنگامی با اینگونه خطا مواجه میشوید که سایت مورد نظر مثل سرویسهای ایمیل و یا بانکی دارای پروتکل HTTPS باشد.
وبسایتهایی که از سیستم رمزگذاری HTTPS استفاده میکنند، باید برای مشروعیت عملکردشان گواهینامههای خاصی را ارائه کنند. برای نمونه، سایتی مثل گوگل یک گواهی امنیتی دارد که توسط مقامات امنیتی قابل اعتماد صادر و به این شرکت داده شده است.
در واقع این مقام امنیتی قابل اعتماد با ارائه گواهی امنیتیاش تایید میکند که شرکت گوگل صاحب واقعی دامنه Google.com بوده و به تعهداتش پایبند است. زمانی که توسط پروتکل HTTPS وارد سایتی مثل گوگل میشوید، این شرکت گواهینامه خود را برای مرورگر میفرستد؛ سپس مرورگر شروع به تجزیه و تحلیل مجوز مورد نظر کرده تا مطلع شود که آیا گواهینامه ارائهشده توسط سایت از یک مقام امنیتی معتبر صادر شده است یا خیر. در واقع مرورگر باید به شما این اطمینان را بدهد که در حال اتصال به سایت رسمی گوگل هستید.
زمانی که با یک پیام خطای مربوط به گواهینامه مواجه میشوید، مساله از این قرار است که به وبسایت رسمی مشروع متصل نشدهاید. پس بهتر است در این مواقع حواستان را بیشار جمع کنید.
برای مثال، درصورتیکه در یک شبکه وایفای عمومی به وبسایت بانک مورد نظر وارد شدید و این پیام خطا را دیدید، احتمال این را بدهید که فردی با شبیهسازی سایت بانکی و نظارت بر وبگردی شما در تلاش است تا اطلاعات بانکیتان را بهدست آورد.
اما حالت دیگری نیز وجود دارد. در این مواقع احتمالا سایت مورد نظر شما بهتازگی موفق به بهروزرسانی گواهینامه رسمی خود نشده است. به هرحال در این زمینه دیگر ریسکهای مربوطه به گردن خودتان است.
هشدارهای فیشینگ و بدافزارها
مرورگرها در مواقعی هشدارهای مبنی بر فیشینگ (یا همان وبسایت جعلی) و وجود بدافزارها را به کاربر نشان میدهند. فارغ از اینکه که کاربر کروم، فایرفاکس و یا اکسپلورر باشید، مرورگرها بهطور منظم لیستی از وبسایتهایی که احتمالا مخرب هستند بهروز میکنند. بنابراین در صورتی که قصد اتصال به سایتهای موجود در این لیست را داشته باشید با پیام خطای Reported Web Forgery مواجه میشوید.
درواقع وبسایتهایی در این لیست قرار میگیرند که حاوی برنامههای مخرب بوده و یا احتمالا قصد دارند خود را جای سایت رسمی دیگری جا بزنند و بهاصطلاح فیشینگ کنند. در برخی موارد ممکن است از رسمیبودن سایت مطمئن باشید و با این حال، آدرس آن بهطور موقت در لیست مرورگر جا خوش کرده باشد. در چنین شرایطی در صورت داشتن اطمینان کامل میتوانید روی لینک Ignore this warning کلیک کنید تا به سایت منتقل شوید. اگر به سایت مورد نظر اطمینان ندارید وارد آن نشوید.
خطای 404
یکی از شایعترین پیام خطای مرورگرها پیام 404 Not Found به شمار میآید که به معنای وارد کردن آدرس صفحهای است که در دنیای وب وجود خارجی ندارد. در این شرایط یا صفحه از روی وب برداشته شده و یا اینکه شما آدرس آن را درست تایپ نکردهاید.
این نوع از پیامهای خطا توسط سرور راهدور وب به مرورگر شما ارسال میشوند. در صورت مواجهه با این پیام خطا، درستی آدرس تایپ شده را بررسی کنید.
اگر آدرس درست وارد شده و شما قبلا موفق به دیدن سایت شدهاید، احتمالا آن را از روی وب برداشتهاند. در چنین شرایطی میتوانید از سرویس cache گوگل استفاده کرده و بار دیگر به نسخه پیشین سایت دسترسی پیدا کنید.
اشکالات مربوط به سرور
پیام خطای Server not found در فایرفاکس و Google Chrome could not find در کروم بیانگر آن هستند که مرورگر شما توانایی یافتن سایت مورد نظر را ندارد. در این شرایط یا آدرس را درست تایپ نکردهاید و یا قصد اتصال به سایتی را دارید که در وب وجود ندارد.
ممکن است سرور DNS سیستم با مشکل مواجه شده و یا تنظیمات فایروال، پراکسی و... به هم ریخته باشند. برای تنظیمات DNS عبارت Network and Sharing Center را در منوی شروع جستوجو کرده و در صفحهباز شده به بخش Change adapter settings بروید.
برروی Local Area Connection راستکلیک و Properties را انتخاب کنید. روی گزینه Internet Protocol Version 4 TCP/IPv4 کلیک کرده و آیپی مربوط به DNS را چک کنید.
اتصال بی اتصال
پیام خطای Unable to connect در فایرفاکس و Google Chrome could not connect to در کروم بسیار مشابه پیام Server not found مربوط به سرور هستند، اما معانی متفاوتی دارند.
درصورتیکه با این پیام خطا مواجه شدید، بدان معنی است که مرورگر شما با DNS مشکلی ندارد و وبسایتی با این آدرس در دنیای وب هست. با همه اینها مرورگر پاسخی از طرف وبسایت مورد نظر دریافت نمیکند. در چنین شرایطی احتمالا سایت هدف دارای مشکلی خاص بوده و یا برای مدتی از دسترس خارج شده است.
برای آنکه متوجه شوید سایت از دسترس خارج شده یا نه میتوانید به سایت downforeveryoneorjustme.com بروید و آدرس مورد نظرتان را آنجا وارد کنید. دلیل دیگر ارائه این پیام همچون مشکل پیشین میتواند تنظیمات مربوط به فایروال، پراکسی و یا دیگر پیکربندیهای شبکهای باشد.