آفتابنیوز : آفتاب: او همچنین گفت: اگر خدایی ناکرده، از نظر تشکیلاتی از این موضوع ممانعت شود، قطعا کنار خواهم کشید.
عبدالجبار کاکایی پس از معرفی شدن به عنوان دبیر علمی هشتمین جشنوارهی شعر فجر، در نخستین گفتوگو با ایسنا، در این سمت، در ارزیابی خود از دورههای قبلی این جشنواره گفت: به هر حال راهاندازی جشنوارهی شعر فجر اتفاق خوبی بود که شروع شد، چون همهی هنرهای دیگر یک برنامهی ارزیابی سالانهی معتبر داشتند، بنابراین به نظر میآمد که ادبیات هم با توجه به اهمیتش باید از این ارزیابی سالانه برخوردار باشد؛ به همین خاطر نیاز بود یک مؤسسهی نظرسنجی معتبر فرآوردههای شاعران را در طول سال مورد ارزیابی قرار دهد و از برگزیدگان تقدیر کند.
این شاعر افزود: البته در دورههای قبلی این جشنواره باید در روش و چینش داوران و هیأت انتخاب آثار مراقبت بیشتری میشد تا طیفهای متنوع ادبی به همراه داوریهای قابل اعتنا در آن حضور پیدا کنند، چون معتقدم جشنواره نباید در حوزههای محتوایی خاص و با توجه به مرزبندیهای سیاسی تعریف شود. اینها مسائلی بود که در دورههای گذشتهی جشنواره بعضا وجود داشت.
کاکایی با اشاره به وجود انتقادهایی به دورههای پیشین جشنوارهی شعر فجر، ادامه داد: از جملهی این انتقادات از سوی شاعران شهرستانی صورت میگرفت که نسبت به شاعرانی تهرانی به مراتب از امکانات کمتری برخوردار هستند.
او افزود: همچنین باید برای بخش رقابتی جشنواره یک مکانیزم علمی مثل مؤسسههای نظرسنجی معتبر تأسیس شود تا بتواند در طول سال آثار شاعران را ارزیابی و آثار آنها را رصد کند و نتایج داوریها را به صورت شفاف ارائه کند تا هر شاعر بتواند نتیجهی برایند و میزان استقبال از آثارش را ببیند، چون این شفافیت میتواند جلو خیلی از اجحافها را بگیرد. همچنین میتوان پیشکسوتها را به جشنواره وارد کرد تا جشنواره به یک جشنوارهی آماتور تبدیل نشود. در این زمینه خود من و دیگر دوستان پیشنهاداتی داریم که برای انجام باید بررسی شوند.
کاکایی با تأکید بر برداشتن فاصلهها و مرزبندیهایی که در طول این 30 سال در بین شاعران بهوجود آمده است، در اینباره اظهار کرد: امیدواریم با برداشتن فاصلهها و مربندیهای ایجادشده بتوانیم سنگ بنای این اعتماد را بگذاریم. البته به این موضوع خیلی خوشبین نیستم که تمام جریانها و طیفهای مختلف در جشنواره شرکت کنند. اما حداقل میتوان کاری کرد که فرآوردههای شاعران حرفهیی در این جشنواره رونمایی شود و به این طریق از آنها تقدیر شود.
دبیر علمی هشتمین جشنوارهی شعر فجر در پاسخ به این سؤال که چه اقدامهایی انجام میدهید که اسامی تکراری برخی از شاعران دوباره در این جشنواره تکرار نشود، گفت: قطعا تلاشم این است که تمام طیفهای حاضر در صحنهی ادبیات ایران و کسانی که در حوزهی جریانسازی ادبیات ما قابل اعتنا هستند، منهای نوع تفکر سیاسیشان، در جشنواره حضور داشته باشند و از آنها برای حضور در جشنواره دعوت خواهیم کرد تا در این نمایشگاه عرضهی جمعی حضور داشته باشند و به نوعی از آنها تقدیر شود. قطعا اگر این اتفاق میسر شود، من پای کار هستم، اما اگر خدایی ناکرده، از نظر تشکیلاتی ممانعتی به عمل بیاید، قطعا کنار خواهم کشید و اگر طیفهای مختلف نخواهند شرکت کنند، سعی میکنم که از در مذاکره با آنها وارد شوم و امیدوارم در سایهی اعتماد این اتفاق رخ دهد.
او همچنین گفت: احتمالا در جشنوارهی پیش رو تغییراتی بهوجود خواهد آمد، اما فعلا نمیتوانم جزییات آن را بیان کنم و احتمالا بعد از مشورت با دیگر دوستان، این تغییرات به اطلاع خواهد رسید.