کد خبر: ۲۲۵۴
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۷:۳۷
در میزگرد انجمن روزنامه نگاران زن مطرح شد

معیار سنی برای تشخیص بلوغ مناسب نیست

آفتاب‌‌نیوز :

  به گزارش خبرنگار ما ، شیوا دولت آبادی که صبح امروز به مناسبت فرارسیدن روز جهانی زن در انجمن صنفی روزنامه نگاران زن سخن می گفت با بیان این مطلب افزود : تکلیف بزرگسالی و غیر بزرگسالی در قوانین ما ناروشن است . به همین دلیل در حالیکه طبق معیارهای جهانی سن 18 سالگی سن مناسبی برای دریافت گواهینامه نیست ، در کشور ما افراد 18 ساله می توانند گواهینامه بگیرند .

وی افزود : در قوانین حقوقی ما کودکان پسرو دختر متفاوت از هم ارزیابی می شوند به نحوی که سن بلوغ در دختران 9 سال عنوان شده که این با ماده اول حقوق جهانی کودک تناسبی ندارد .

وی خاطرنشان کرد : ما اگر همین خط مشی یعنی اعلامیه جهانی حقوق کودک را جلوی روی خود قرار دهیم که در آن بر دردهای بشر و حقوق کودکانی که توانایی دفاع از خود ندارند تإکید شده متوجه می شویم هنوز با ماده اول این قانون که تمامی کودکان را دررده سنی 1 تا 18 سال قرار داده مشکل داریم .

وی به مشکلات دختران اشاره کرد و گفت : تجربه پوشش در دختران کوچک اگر فهمیده نشود برای آنها به عنوان یک مشکل مطرح می شود بنابراین چنین مسائلی نیاز به وقت دارد زیرا بچه ها باید بفهمند که چرا بزرگ شده اند و چرا این مسئولیت ها به آنان واگذار شده در غیر این صورت آنها آسیب روانی خواهند دید .
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه رشد ، بقا ، تحرک ، بهداشت و هویت ، مسائل جدی هستند که پیش روی کودکان و به خصوص پیش روی دختران قرار دارد افزود : دختران ما آسیب دیدگی حرکتی دارند . این یک نکته قابل توجه است که آنها به راحتی با اندام های جنسیتشان برخورد نمی کنند و به علت دسترسی نداشتن به امکانات ورزشی با مسإله ای به نام بدن جنسیت یافته روبه رو می شوند .

وی در توضیح این نکته گفت : بدن جنسیت یافته یعنی اینکه بدن ما با جنسیتمان گره خورده است . یکی از جلوه های ظاهری این ترکیب خمیدگی در هنگام راه رفتن در میان دختران است .

دولت آبادی افزود : اگر قرار است در جامعه ما بحث متانت به عنوان ایده آل جنسیت در نظر گرفته شود بایستی در مکان هایی چون مدرسه این ایده آل تغییر کرده و به دختران اجازه تحرک بیشتر داده شود .

این روانشناس افزود : د راجرای درست حقوق کودکان ما نیازمند توجه به رعایت مسائلی چون حریم خصوصی کودکان در خانواده هستیم زیرا هر انسانی نیازمند حریم خصوصی است .
وی از حق داشتن خانواده منسجم به عنوان یکی از بزرگترین حقوق کودکان نام برد و گفت : باید دید تکلیف بچه هایی که در خانواده های از هم گسیخته زندگی می کنند چه می شود .
دولت آبادی اظهارد اشت : حمایت از خانواده به معنای مادی و معنوی چیزی است که بچه ها ازما انتظار دارند و این بعنی اهمیت دادن به خانواده ها تا بخاطر فقر به هر کاری تن ندهند .
و ی افزود : فقر روانشناسی خاص خودش را دارد . آدم فقیر در نهایت به حاشیه رانده می شود که این حاشیه رانده شدگی ، بی تفاوتی ، فسق و خشونت بوجود می آورد .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین