آفتابنیوز : آفتاب: علی اکبر محزون در گفتگو با خبرنگار مهر به بررسی انجام شده اشاره کرد و افزود: در بررسی های آماری که انجام شده 240 هزار و 565 زن، در نسل جدید (متولدین 50 به بعد) و 197 هزار و 567 زن نیز در نسل قبل (متولدین قبل از 50) مورد بررسی قرار گرفته اند و این افراد زنانی هستند که حداکثر یک بار تجربه ازدواج را داشته اند.
وی در خصوص تعداد فرزندان متولدین 1350 به بعد و همچنین قبل از آن گفت: این دو نسل را به عنوان نسل جدید و قدیم در نظر گرفته ایم و طی فاصله زمانی بررسی های آماری را انجام داده ایم که به نتایج جالب و قابل توجهی دست یافته ایم.
مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال، گفت: نتایج به دست آمده بسیار متفاوت از الگوی فرزندآوری در نتایج حاکی از آمار کل جامعه است که در گذشته اعلام شده بر همین اساس دو سرشماری سالهای 85 و 90 مورد بررسی قرار گرفتند در سرشماری سال 85 ، 26.5 درصد از نسل جدید بدون فرزند، 31.2 دارای یک فرزند و 22.8 دارای دو فرزند بوده اند.
محزون با اشاره به اینکه در سرشماری سال 90 آمارها کمی متفاوت است، گفت: در نسل جدید تعداد افرادی که بدون فرزند بودند 23.5 درصد، تک فرزند 31.3 درصد و دو فرزند 27.2 درصد بوده است که نسبت به سرشماری سال 85 متفاوت بوده است.
وی با اشاره به اینکه در سرشماری سال 90 ، 33.3 درصد کل جامعه حداکثر یک فرزند داشته اند که این آمار در نسل جدید 54.8 و در نسل قبل نیز 7.3 درصد بوده است که بسیار متفاوت و کمتر از نسل جدید است.
محزون در پاسخ به اینکه چه سهمی از جامعه حداکثر دو فرزنددارند، اظهار داشت: این آمار در کل جامعه 54.2 درصد ، در نسل جدید 82 درصد و نسل قدیم 20.4 درصد بوده است.
مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال در خصوص افرادی که حداکثر 3 فرزند داشته اند، نیز گفت: در کل جامعه این نسبت 67.3 درصد بوده این در حالی است که در نسل جدید 92.8 درصد و در نسل قبل نیز 36.4 درصد بوده است به طوری که ملاحظه می شود اختلاف زیادی میان این دو نسل وجود دارد.
وی به تحلیل انجام شده در خصوص حداقل 3 فرزندی در این دو نسل نیز اشاره کرد و گفت: 45 درصد از کل جامعه حداقل 3 فرزند داشته اند و این در نسل جدید 17.7 درصد و در نسل قدیم 78.3 درصد بوده است.
محزون با اشاره به اینکه 31.2 درصد کل جامعه حداقل 4 فرزند داشته اند گفت: این آمار در نسل جدید 7 درصد و در نسل قدیم 62.4 درصد بوده است بطوریکه می توان گفت بیش از 60 درصد نسل قدیم حداقل 4 فرزند داشته اند.
به گفته وی، در نسل جدید 2.9 درصد و 47.4 درصد نیز در نسل قدیم حداقل 5 فرزند داشته اند. و در کل جامعه نیز این آمار 23 درصد بوده است بطوریکه می توان گفت نیمی از جامعه حداقل 5 فرزند داشته اند.
مدیر کل دفتر اطلاعات، امار و جمعیت سازمان ثبت احوال اظهار داشت: تحقیقات انجام شده نشان می دهد دلیل این تفاوت در تعداد فرزندان نسلهای قدیم و جدید، سبک زندگی و به تبع آن رفتار باروری نسلها بوده که برای مقایسه این دو نسل انتخاب شده اند.
وی گفت: دفتر آمار اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال همواره آماده دریافت نظرات کارشناسان خواهد بود بطوریکه پذیرای نقدهای شفاف و خارج از کلی گویی هستیم.
محزون اظهارداشت: هدف و وظیفه سازمان ثبت احوال بیان واقعیتهای آماری است که با روشها و تکنیکهای آمارهای واقعی به دست می آید.