کد خبر: ۲۲۷۵۲
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۸۴ - ۲۱:۲۰

آمریکایی ها اشغال سفارت را فراموش نکرده اند

آفتاب‌‌نیوز : انتخاب محمود احمدی نژاد وموج تبلیغاتی وسیعی که علیه او در خصوص شراکتش در تسخیر سفارت امریکابراه افتاد نشان داد امریکایی ها هنوز هم عنصر تسخیر سفارت را در معادلات خود با ایران بکار می برند .گرچه اشغال کنندگان نام آور و اصلاح طلبان امروزین، احمدی نژاد اصولگرا را دخیل در ماجرا ندانستند و حتی رئیس جمهور در چندین برهه دخالتش را در تسخیر سفارت انکار کرد اما درآستانه بیست و ششمین سالروز 13 آبان مستاجران کاخ سفید پیغام دادند: « قطعا ما اتفاقی را که روز چهارم نوامبر درباره دیپلماتهای آمریکایی افتاد فراموش نکرده ایم. اتفاقی که به گروگان نگاه داشتن آنان به مدت 444 روز انجامید.»

شان مککورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره شرکت احمدی نژاد در گروگانگیری سفارت گفت : قطعا خاطرات گوناگونی از مشارکت آقای احمدی نژاد در ماجرای گروگانگیری موجود است. من فکر می کنم در روند مصاحبه هایی که انجام داده ایم چنین بوده است. ما به هیچ وجه نمی خواهیم خاطرات آنهایی را که در این زمینه مسائلی به یاد دارند و می گویند رئیس جمهوری ایران به گونه ای در گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی در تهران، بویژه در بخش بازجویی از آنان دخالت داشته است، را بدون وزن و اعتبار جلوه دهیم. به همین سبب ما به این نتیجه رسیده ایم که تنها راه این است که خود ایرانیها به این مساله پاسخ دهند. یا به عبارت دیگر توپ در دست خود آنان است.

هنوز مشخص نیست منظور از پاسخ ایرانی ها به این مساله چیست چرا که احمدی نژاد رسما به این اظهارات پاسخ داده است ،مگر آنکه منظور آمریکاییان چیز دیگری باشد .

در ماجراي گروگانگيري سال 1979 در حدود 90 کارمند سفارت آمريکا در تهران گروگان گرفته شدند که 52 نفر از آنها براي 444 روز در اسارت بودند.

پس از انتخاب احمدی نژاد به سمت ریاست جمهوری سه تن از گروگان هاي سابق آمريکايي گفتند که احمدي نژاد را به عنوان يکي از افراد اصلي در ماجراي گروگانگيري سال 1979به خاطر مي آورند. به گفته آنان، احمدي نژاد در بازجويي از گروگان ها شرکت داشت و خواستار شدت عمل با آنان مي شد.

بلافاصله محسن میر دامادی از فعالان اصلاح طلب و از رهبران دانشجويان شرکت کننده در گروگانگيري سفارت امریکا گفت که محمود احمدي نژاد حتي براي يک دقيقه نيز در کنار گروگانگيرها نبوده است.

عباس عبديو حميدرضا جلايي پور، از گروگانگيرهاي سابق هم حضور احمدي نژاد در ميان دانشجويان را نادرست خوانده اند.

جلايي پور گفت که محمود احمدي نژاد در زمان گروگانگيري در دانشگاه علم و صنعت تحصيل مي کرد و موضعي به مراتب افراطي تر داشت.

در این خصوص ادام بروکس، خبرنگار بي بي سي در واشنگتن مي گويد اين ادعاها مي تواند خاطره گذشته اي دردناک را براي آمريکايي ها زنده کند.

وی می افزاید :هرچند ممکن است واقعه گروگانگيري سفارت آمريکا در خاطره ايراني ها کمرنگ شده باشد، اما آن حادثه واقعه اي بس تکان دهنده براي آمريکايي ها بود و از جمله حوادثي است که تصاوير آن در آمريکا به عنوان نخستين برخورد اين کشور با اسلامگرايي افراطي جنبه نمادين پيدا کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین