کد خبر: ۲۲۹۶۵۰
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۴
در آیین تجدید میثاق با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

روحانی: شعارهای 22بهمن وحدت‌آفرین باشد

رییس جمهوری گفت: افتخار این دولت آن است که در چارچوب سیاست های مقام معظم رهبری مسیر و راه امام را ادامه دهد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» صبح یکشنبه با حضور در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و پس از تجدید میثاق با آرمان های امام (ره) افزود: افتخار این دولت این است که در مسیر و خط امام حرکت می کند.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم راه امام پایدار بماند راهش اعتدال، عقلانیت، دوری از افراط گرایی، ازخودگذشتگی و به فکر آرمان های بلند بودن است. همان آرمان های بلندی که امام برای ما تبیین و تشریح کرد.

رییس جمهوری ادامه داد: امام (ره) در 12 بهمن با ورودش برای ما نشاط و امید آورد و ما باید امید به آینده و نشاطمان را برای ساخت این کشور همواره حفظ کنیم.

روحانی با بیان اینکه اساس پیشرفت ما و ادامه راه امام، وحدت و اتحاد است، یادآور شد: همان موضوعی که امام بیش از هر چیز دیگر به آن تاکید می کرد وحدت کلمه بود و همواره بر آن اصرار می ورزید.



** 22 بهمن امسال با سال های پیشین متفاوت باشد

رییس دولت تدبیر و امید از ملت ایران، همه زنان و مردان، همه اقوام، عشایر، جناح ها، گروه ها، تشکل ها و سلیقه ها دعوت کرد که در روز 22 بهمن کنار هم باشند.

وی ادامه داد: از ملت ایران درخواست می کنم 22 بهمن امسال با سال های پیشین متفاوت باشد. هیچ کسی با روز ملی، سرنوشت و استقلال خود، پایان استبداد سیاه در این سرزمین، با روز شکوفایی این مسیر و ملت و سربلندی مردم خدای نکرده قهر نکند.

رییس جمهوری تاکید کرد: همه با هر اندیشه، فکر، سلیقه و هر تفکر سیاسی 22 بهمن کنار هم باشیم.



** شعارها در 22 بهمن وحدت آفرین باشد

وی اظهار داشت: تقاضای دوم این است که شعارهای ما در 22 بهمن وحدت آفرین باشد. همان چیزی که امام به ما آموخت.

روحانی گفت: باید 22 بهمن را به روز وحدت، نشاط و امید عمومی و یاس دشمنان تبدیل کنیم و بی تردید با اعتماد دولت و ملت، رهبری رهبر معظم انقلاب و حمایت همه مردم این دولت خواهد توانست به وعده های خود پایبند باشد.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود درباره امام (ره) گفت: امام در قله تکاملی اجتهاد و فقه شیعه ایستاده بود که از دوران قبل از مشروطه این حرکت آغاز شده بود.

وی یادآور شد: مجتهدان و مبارزانی چون میرزای شیرازی و آخوند خراسانی با حوزه علمیه ای که توسط مرحوم شیخ انصاری استحکام بخشیده بود،حرکتی را به وجود آوردند که به نهضت مشروطه منتهی شد و این مسیر با استحکام حوزه علمیه قم ادامه یافت.

روحانی همچنین با اشاره به نقش مرحوم آیت الله حائری یزدی و آیت الله العظمی بروجردی در ایجاد حوزه علمیه، اضافه کرد: امام به دنبال استحکام این حوزه بود که حرکت را از مشروطه به سمت انقلاب اسلامی هدایت کرد.

وی با اشاره به این که مشروطه حکومت قانون و انقلاب اسلامی، مردم سالاری دینی و حضور مردم برای تعیین سرنوشت خود بود افزود: 12 بهمن سال 57 روز بسیار بزرگ و تاریخی برای ملت ایران است و همین مکان شاهد دو روز بی سابقه تاریخی بود. بهمن 57 آن استقبال بی نظیر ملت و خرداد 68 آن وداع بی نظیر.

به گفته وی، این دو روز بی سابقه تاریخی نشانگر آن است که امام رییس یک دولت نبود امام (ره) رهبر دینی و اجتماعی یک ملت بلکه امت بود.

رییس جمهوری با بیان اینکه امام (ره) تشکیلات، وزارتخانه و دولت نداشت، اظهارداشت: ایشان رهبری عظیم خود را با یک دفتر ساده کوچک همانطور که در رسم و رسوم بزرگان شیعه در تاریخ بود، اداره می کرد.

رییس دولت یازدهم با بیان اینکه امام توانست مبنای مشروعیت حکومت را در این سرزمین تغییر دهد، اظهار داشت: مبنای حکومت در این سرزمین غلبه قوم، عشیره و طایفه ای بود که هر از چند گاهی قبیله ای با زور حاکمیت خود را بر این مردم مستقر می کرد.

رییس جمهوری همچنین با اشاره به کودتای رضاخان و همچنین کودتای محمدرضا در 28 مرداد ادامه داد: اما امام (ره) مبنای مشروعیت را چارچوب مقررات اسلام و رای مردم قرارداد. کار بزرگی که در 12 فرودین 57 به عنوا روز جمهوری اسلامی نامگذاری شد.



** بینش امام بسیار عمیق بود


رییس جمهوری با اشاره به حکومت، مشروعیت جدید و مردم سالاری دینی همزمان با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: امام اجتهاد، فقه، کلام، فلسفه، تفسیر و حدیث بود اما در عین حال سیاستمداری بزرگ نیز بود.

وی اضافه کرد: انتخاب امام در روز ورود به این مکان و جایگاه (بهشت زهرا) که خواست همزمان با زندگان و شهیدان سخن گوید نشان بینش عمیق امام بود.

روحانی با تاکید بر اینکه امام (ره) برای ما استقلال را به ارمغان آورد و بساط سلطنت را برای همیشه جمع کرد اظهارداشت: امام بنای استبداد را برای همیشه ویران کرد، برای ما عزت، حکومت ملی و مردم سالاری، مسیر صلایت، مقاومت و ایستادگی را برای زنان، مردان ما به ارمغان آورد.

روحانی با بیان این که دهه فجر دهه جشن ملی ملت ایران است گفت: این دهه جشن پایان سلطنت، استبداد و جشن استقلال واقعی، حکومت ملی و مردمی است. دهه فجر همچنین جشن حاکمیت مردم بر سرنوشت خود است.



** امام به ما آموخت که دینداری با خردورزی قابل جمع است


رییس جمهوری با بیان این که امام به ما آموخت دینداری با خردورزی قابل جمع است گفت: امام آموخت احکام خدا و حکومت مردمی قابل جمع است، آسمان با زمین بسیار نزدیک است و می توان حاکمیت احکام الهی را با حاکمیت مردم بر سرنوشت خود ضمیمه و توام کرد.

رییس جمهوری امام را راهبر ملت بزرگ ایران و امت اسلامی توصیف کرد و گفت: افتخار این دولت این است که در مسیر و خط امام حرکت کند.

روحانی در پایان سخنان خود دهه فجر و این عید را به همه ملت ایران تبریک گفت و افزود: دهه فجر را به ویژه خاندان بزرگ امام (ره) و یادگار عزیزش حجت الاسلام و المسلمین (سید حسن خمینی) تبریک می گویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین