کد خبر: ۲۴۰۹۶۴
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۳

تندروها فیلمساز می‌شوند

روز گذشته آریا نوشت که يک عضو ارشد جبهه پايداري، رئيس‌جمهور را تهديد به افشاگري کرده است. روح‌ا... حسينيان گفت که فيلم مراسم جشن روز زن را به‌زودي منتشر خواهد کرد. باید احسنتی نثار مخالفان دولت یازدهم گفت که تا به این اندازه دنبال اهداف خود هستند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: مطهره شفیعی در ادامه مطلب خود در روزنامه آرمان نوشت: اگر چه این روزها هیچ دلسوزی از تلاش تندروها برای مانع ایجادکردن بر سر راه فعالیت‌های دولت راضی نیست اما شاید سیدمحمد خاتمی با تمام نگرانی‌هایی که دارد، در دل می‌گوید که خدا را شکر که در سال 76 میزان هجمه‌ها هر 9 روز یک عدد بود نه مانند اکنون که صبح از خواب بیدار می‌شویم خبر هجمه جدیدی را باید بشنویم و بخوانیم». جشن میلاد حضرت زهرا(س) که همسر رئیس‌جمهور متولی برگزاری آن بود، آخرین سوژه تندروها برای هجمه به دولت است که دیروز خبر رسید فیلم آن هم موجود است. میزان این تلاش‌ها برای هجمه به دولت تا حدی بود که فارس روز گذشته نوشت؛ تعدادی از بانوان تهرانی به‌صورت خودجوش و در اعتراض به جشن برپاشده از سوی همسر رئیس‌جمهور ظهر دیروز در مقابل نهاد ریاست‌جمهوری تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند. بانوان تجمع‌کننده پس از اقامه نماز ظهر و عصر با سردادن شعارهایی نظیر «دولت تدبیر و امید، تأسف، تأسف» و «انصراف از یارانه، ریخت و پاش شاهانه» اعتراض خود را به برگزاری جشن همسر رئیس‌جمهور ابراز کردند.


با نگاهی گذرا به آنچه از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده است به‌خوبی تلاش طیفی برای ایجاد مانع در مسیر فعالیت دولت هویدا می‌شود. از زمانی که دکتر روحانی لیست کابینه خود را بسیار زودتر از زمان پیش‌بینی شده ارائه کرد، پچ‌پچ‌هایی در مجلس پیچید و برخی تندروها از همان وقت آستین‌های خود را برای زیر ذره‌بین گذاشتن دولت بالا زدند. گعده‌های داخل مجلس برخی نمایندگان در آن روزها هویدا بود که روحانی راه سختی برای تکمیل قطار خود دارد و باید اعلام کند مسافران پاستور با تاخیر به مقصد خواهند رسید. غلبه بهانه‌جویی‌های سیاسی بر تخصص موضوعی بود که بسیاری نتوانستند بی‌اعتنا از کنار آن عبور کنند لذا بارها به همکاران خود گوشزد کردند آنچه در ذهن دارند، شاید تنها صدمه‌ای کوچک به دولت باشد. این مرحله مشکل با سعه‌صدر و صبوری روحانی پایان یافت اما مرحله دیگر آغاز شد. احضار پیاپی وزرا به مجلس و هزینه‌کرد انرژی و فکر آنها برای پاسخگویی به سوالاتی که بخش عمده آن ارتباط مستقیمی با مسئولیت وزرا ندارد و سیاسی بودن آنها کاملا مشخص است. تندروها به این حد هم راضی نشدند و از یار کمکی خود در جام‌جم هم کمک گرفتند تا در حساس‌ترین زمان فعالیت اقتصادی دولت یعنی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با آنها همراه شود. برخی معتقدند بخشی از برنامه‌های صدا وسیما به‌جای تشویق مردم به انصراف از دریافت یارانه یا به نحوی آنها را ترغیب به دریافت یارانه کرد یا به آنهایی که به یارانه نیاز داشتند، نسبت‌هایی دادند تا از دولت دلخور شوند. روز سه‌شنبه هم کلید جدید هجمه به دولت زده شد که آن هم مراسم جشن میلاد حضرت زهرا(س) از سوی همسر رئیس‌جمهور بود؛ «مراسم اشرافی در کاخ سعدآباد!» ساعتی بعد با اطلاعیه نهاد ریاست‌جمهوری مشخص شد هزینه این مراسم که در جهت نزدیک‌کردن همسران سفرا و وزرا به یکدیگر بوده است، آنچنان که تبلیغ می‌شد نبوده و این سوال در ذهن شکل گرفت که مگر کمک‌های خواهر رئیس‌جمهور سابق در شورای شهر به افراد مختلف برای جلب محبوبیت برای برادر امر کم هزینه‌ای بود که فراموش شد؟ جالب اینکه برخی اتفاقات که ارتباطی با دولت ندارد را هم می‌خواهند به نحوی مرتبط با پاستور معرفی کنند که از جمله آن رفع مشکل حصر است یا در ماجرای اتفاقات اخیر زندان اوین همگان شاهد بودند که شعارهایی علیه دولت سر داده شد اما هیچ‌کس نفهمید که چه ارتباطی میان این دو برقرار است.


آنچه ساختند


اما شکل مدرن‌تری از اعتراض و هجمه به دولت‌ها در سال‌های اخیر باب شده که آن هم فیلمسازی است. اگر تا دیروز هجمه علنی به رئیس‌جمهور پخش بیانیه در مراسم‌هایی بود که جمعیت زیادی در آن حضور داشتند اما مدت‌هاست این شیوه به توزیع CD تغییر یافته است. یعنی یا فیلمی علیه مخاطب مورد هجمه ساخته می‌شود و یا اینکه بخشی از سخنرانی او که قابل پخش عموم نیست را به‌دست آورده و توزیع می‌‌کنند تا از این طریق مخالف‌سازی کنند. شاید «کارناوال عاشورا» ماندگارترین اثر تندروها باشد که هدف آن تخریب چهره سیدمحمد خاتمی و حامیان او بود. این فیلم مستندی بود که چند روز قبل از دوم خرداد و عصر روز عاشورا در تهران پخش شد. در ظاهر طرفداران سیدمحمد خاتمی در این کارناوال حضور داشتند ولی بعدا مشخص شد این برنامه از سوی مخالفان خاتمی برگزار شده و هدف آن لطمه‌زدن به موقعیت او بوده است. تندروها از هجمه به آیت‌ا... هاشمی هم غافل نشدند و فیلم «مصاف» را تهیه و عرضه کردند.

        این فیلم در تعریف خود آورده است که تحولات سیاسی- اجتماعی جمهوری اسلامی را در سال‌های ۶۸ تا ۸۸ مورد بررسی و نقد قرار می‌دهد اما ظاهرا آنچه از آن برداشت شده، هجمه به آیت‌ا... هاشمی است. چنان‌که توکلی، یکی از عوامل این مستند در سایت مصاف گفته «آن زمان یادم هست اصفهان که رفته بودم بین ثبت‌نام کاندیدای ریاست‌جمهوری تا تائید صلاحیتشان کسانی که هاشمی را دوست داشتند و حداقل دوست داشتند که ایشان بیاید خیلی شاکی بودند که چرا شما آمدید هاشمی را نفی کردید، ایشان کاندیداست و نباید ایشان را اصلا بررسی می‌کردید یا اینکه گفتند شما یک طرف ماجرا هستید و با این کار دارید تخریبش می‌کنید». زمانی که از او پرسیده شد، منابع مستند را از کجا تهیه کردید، صداوسیما را معرفی کرده که بخشی از نیاز آنها را تامین کرده است. در 29 اردیبهشت 92 یعنی کمتر از یک ماه به انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام شد که این فیلم برای فروش عرضه شده است! اکنون هم فیلمسازنماها بیکار نیستند و فیلم «من روحانی هستم» را آماده کرده‌اند. آن‌طور که آریا نوشته است؛ پس از طراحی و نصب پوسترهای صداقت آمریکایی، اخیرا یک فیلم علیه دولت جدید ساخته شده که بر زندگی سیاسی دکتر حسن روحانی زوم کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین