آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، پس از مرگ یک مالزیایی که برای انجام مناسک حج به عربستان سفر کرده بود براثر آلودگی به ویروس مرس، اقدامات پیشگیرانه بهداشتی مالزی در مورد حجاج افزایش یافته است.
وزارت بهداشت مالزی روز پنجشنبه اعلام کرد هم اکنون 15 زائری که با قربانی این ویروس در یک پرواز بوده اند در قرنطینه هستند و دو هفته دیگر مدت این قرنطینه افزایش می یابد.
ˈ اس. سوبرامانیام ˈ وزیر بهداشت مالزی گفت که افزایش رایگان میزان قرنطینه این زائران بیت الله الحرام برای اطمینان از سلامت آن ها و ممانعت از شیوع این بیماری سندرم تنفسی در این کشور انجام می شود.
وی در جمع خبرنگاران به حجاج توصیه کرد از سفر به مراکزی در عربستان که در آن ها شتر وجود دارد خودداری کنند چون برخی مطالعات منبع ویروس مرس را شتر دانسته است.
پس از مرگ یک زائر 54 ساله مالزیایی براثر ابتلا به ویروس مرس، ده ها تن از اهالی یک روستا در جنوب این کشور جنوب شرق آسیا نیز قرنطینه شدند.
این فرد 29 مارس (نهم فروردین) از سفر حج به مالزی بازگشت و پس از چند روز بر اثر افزایش تنگی نفس و تب شدید در بیمارستان بستری شد و جان داد.
یک تحقیق نشان می دهد ˈکروناˈ ویروس مرس که مشکلات تنفسی حاد را بدنبال دارد به احتمال زیاد از طریق شتر منتقل می شود و می تواند مستقیم از حیوان به انسان انتقال یابد. عربستان اعلام کرده است نمی توان به این زودی در مورد ارتباط مستقیم ویروس مرس و شتر نتیجه گیری کرد.
فیلیپین نیز پس از ابتلای یک شهروند این کشور به ویروس مرگبار مرس در امارات متحده عربی، اقدامات بهداشتی را برای مقابله با این ویروس افزایش داد.
سندرم تنفسی خاورمیانه موسوم به مرس از خانواده ویروس سارس است که در سال 2003 هشت هزار و 273 نفر را در آسیا آلوده کرد و 9 درصد از آنها جان خود را از دست دادند.
خطر مرگ به خاطر آلوده شدن به ویروس مرس در مقایسه با سارس بیشتر است اما انتقال این ویروس براحتی سارس انجام نمی شود.
تاکنون حدود 90 نفر از بیش از 200 مبتلا به این سندرم تنفسی جان داده اند.