آفتابنیوز : آفتاب: سید راضی نوری در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: ایران از لحاظ اقلیمی حالت نیمه خشکی دارد و بحران آب در آینده بحرانی خواهد بود که احتیاج به مشارکت مردم و دولت دارد یعنی از یک سو مردم باید در مصرف صرفهجویی کنند و از سوی دیگر دولت باید به این فکر باشد که آب شرب، کشاورزی و صنعت را فراهم کند.
نماینده مردم شوش با بیان اینکه بخش بزرگی از آب کشور صرف مصارف کشاورزی میشود، تاکید کرد که باید حداکثر بهرهوری را از آب داشته باشیم و افزود: متاسفانه آبیاری در کشاورزی ما به صورت سنی یا غرقآبی انجام می شود که باعث تبخیر و یا سرریز شدن آب میشود که در نهایت آب هدر میرود. این در حالی است که آب کشاورزی باید قطرهای و تحت فشار باشد که هم بهینه مصرف شود و هم صرفهجویی صورت گیرد.
وی با اشاره به اقدامات غیرکارشناسی مثل استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی و سدهای غیراصولی گفت: اگر دولت طبق برنامههای چهارم، پنجم و ششم توسعه حرکت میکرد وضعیت خیلی بدی نداشتیم اما سدسازیها و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی روی هم رفته باعث شد آب هدر رود.
نوری افزود: مدیریت از یک سو تاثیر دارد و از سوی دیگر مردم باید صرفهجویی کنند. آنها باید بدانند که آب حیاتی است و در آینده تنشهایی که بین کشورها به وجود میآید ممکن است به خاطر آب باشد. نهادهایی همچون صداوسیما، آموزش و پرورش و حتی مساجد باید در امر فرهنگسازی و آموزش به مردم کمک و نقش ارزنده آب را به مردم یادآوری کنند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر حالت فشاری وجود داشته باشد و قیمتها را بالا ببریم چیزی حل نمیشود باید برای مردم جا بیفتد که آب چقدر نقش ارزنده و حیاتی دارد به همین دلیل اهرم فشار ممکن است اثر کوتاه مدت داشته باشد ولی اینکه مردم خودشان به اهمیت این موضوع پی ببرند، نقش مهمتری دارد.
وی پیشنهاد داد که مجموعه متمرکزی از وزارت نیرو و کشاورزی پیگیر مساله آب باشند و همایشهایی برگزار کنند تا مردم هم متوجه اهمیت این قضیه شوند و اظهار کرد: باید پیشگیرانه به این مساله ورود پیدا کنیم تا اینکه بخواهیم مشکلات بعدی را درمان کنیم. این نهادها باید کارشناسانه به مساله ورود پیدا کنند و برنامهریزیهایی انجام دهند که عملیاتی باشد.