آفتابنیوز : آفتاب: دکتر وحید احمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در راستای تحقق اقتصاد دانشبنیان فعالیتهایی توسط معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم صورت گرفته که ازجمله آن میتوان به عقد تفاهمنامه این وزارتخانه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای سرمایهگذاری مشترک جهت خرید تجهیزات آزمایشگاهی ساخت شرکتهای دانش بنیان توسط دانشگاهها و پژوهشگاهها اشاره کرد، گفت: در این زمینه مبلغ تفاهمنامه 100 میلیارد ریال از طرف وزارتعلوم و مبلغ 100 تا 200 میلیارد ریال از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اختصاص یافته که این برنامه موجب دلگرمی و تحرک شرکتهای دانش بنیان و توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش است.
وی همچنین از عقد تفاهمنامه وزارتعلوم با معاونت علمی و فناوری برای حمایت از توسعه صادرات محصولات شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد خبرداد و گفت: دراین زمینه مبلغ 20 میلیارد ریال از جانب معاونت علمی و فناوری و حمایت مالی و قانونی از جانب وزارتعلوم صورت گرفته که این برنامه نیزجهت توسعه اقتصاد دانش بنیان و تشویق برای ارتقاء کیفیت و گسترش تعاملات خارجی است.
اجمدی درادامه به برگزاری جلسات منظم و هماهنگی با معاونت علمی و فناوری در جهت رفع مشکلات موجود در کار گروه شرکتهای دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: در سالهای گذشته به علت مشکلات فی مابین و سوء تفاهمات بین وزارتعلوم و معاونت علمی وفناوری، شرکتها امکان گرفتن مجوز را نداشتهاند و بهرهمندی از تسهیلات قانونی وجود نداشت که با این تفاهمات امکان بهرهمندی شرکتها از تسهیلات فراهم شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم درخصوص دیگر برنامههای صورت گرفته توسط این معاونت در موضوع اقتصاد دانش بنیان به امضای تفاهمنامه مشترک وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر علوم در زمینه تهیه و ابلاغ آییننامه استفاده از تسهیلات مالیاتی (معافیت مالی) برای شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه درجهت تقویت و توسعه شرکتهای دانش بنیان و جذب متخصصان ایرانی خارج از کشور برای فعال شدن در این حوزه، طرحی با عنوان «چرخش نیروهای خارج از کشور» تهیه شده است، گفت: در این طرح با ارائه کارگاههای علمی و شبکه مجازی، متخصصین ایرانی خارج از کشور با زمینههای کاربردی تخصص آنها در داخل کشور آشنا میشوند.
احمدی افزود: خوشبختانه تجربه نسبی این امر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان وجود دارد؛ بنابراین با حمایت وزارتعلوم اجرای این طرح به شهرک واگذار شده است. با این برنامه، امکان جذب بیشتر و به کارگیری متخصصین خارج از کشور فراهم و از ظرفیت و توان آنها برای گسترش و توسعه شهرکهای دانش بنیان استفاده میشود.
وی همچنین از تشکیل کارگروهی جهت جلب آراء و اندیشههای صاحبنظران در حوزه اقتصاد مقاومتی خبرداد و گفت: با برگزاری این نشستها و میزگردهای دانشگاهی موضوع بررسی و راهکارهای علمی ارائه شود.
به گفته احمدی، برنامهریزی وزارتعلوم جهت جلبنظر بانکهای دولتی و غیر دولتی برای سرمایهگذاری در حوزه فناوریها و محصولات دانشبنیان و ارائه توجیهات و توضیحات مبنی بر اینکه در دنیای توسعه یافته، توسعه اقتصادی و ثروتزایی و ارزش افزوده در سرمایهگذاری در حوزه محصولات دانش بنیان است، از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در راستای اقتصاد مقاومتی مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان است.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که با ترغیب حضور فعال سرمایهگذارهای بزرگ مثل بانکها در این حوزه امکان رشد و توسعه اقتصادی فراهم شود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، توسعه پارکهای تخصصی با مشارکت دستگاههای اجرایی مثل وزارت نفت، نیرو و غیره در جهت جلب هر چه بیشتر شرکتهای تخصصی دانش بنیان را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در موضوع اقتصاد مقاومتی مبتنی براقتصاد دانشبنیان عنوان کرد.