آفتابنیوز : آفتاب: در پی مرگ 2 میلیون ماهی در سد فشافویه و انتقاد سایت عصرایران از شرکت آب و فاضلاب و سازمان محیط زیست ، مدیر دفتر نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان تهران علت مرگ دو میلیون قطعه ماهی در دریاچه سد فشافویه را کاهش شدید آب این دریاچه عنوان کرد.
او ادامه داد: به دنبال بروز شایعاتی مبنی بر رهاسازی مستقیم پساب شهرک واوان به این دریاچه، بلافاصله نمونهبرداری از آب آن انجام شد که نتایج آن بیانگر این بود که آب دریاچه دارای استانداردهای لازم برای مصارف کشاورزی است.
این در حالی است که رییس اداره محیط زیست شهرستان ری علت مرگ حدود 2 میلیون قطعه ماهی در سد فشافویه را رهاسازی فاضلاب خام یک شهرک مسکونی اعلام کرده است.
مهندس محسن شوکتی در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، افزود: برابر اطلاعات دریافتی طی چند روز گذشته بیش از 30 تن ماهی در سد فشافویه شهرستان اسلامشهر به دلیل ورود فاضلاب خام شهرک واوان تلف شدند.
وی با اشاره به اینکه از بهمن ماه سال گذشته مکاتبهای با اداره کل محیط زیست استان تهران در خصوص ورود فاضلاب خام شهرک مسکونی واوان به سد فشافویه صورت گرفت افزود: این شهرک پیش از این فاضلاب خام را با کانال آبی مخلوط و پس از آن وارد دریاچه شهرک سینمایی دفاع مقدس و سپس سد فشافویه میکرد که اخیرا با قطع این کانال آب، فاضلاب خام به طور مستقیم وارد این سد شد که باعث افزایش شدید آلودگی و ایجاد فاجعه زیستمحیطی در منطقه شده است.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری با تاکید بر اینکه شهرک مسکونی واوان باید مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب باشد گفت: شرکت آب و فاضلاب منطقه حدود 60 درصد احداث تصفیه فاضلاب این شهرک را به پیش برد اما پس از آن به دلیل آنچه که نداشتن بودجه عنوان کردهاند کار را متوقف کرده است.
وی با اشاره به اینکه سد فشافویه برای آب آشامیدنی دام، کشاورزی و پرورش ماهی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: در عین حال چاههای آب شرب هم در اطراف این سد وجود دارد که قطعا آلودگی آب این سد میتواند بر آب شرب این منطقه تاثیر منفی بگذارد.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری با بیان اینکه در سد فشافویه پرورش کپورماهیان، آمور، ماهی آزاد، سیلور و ... انجام میشود، گفت: متاسفانه تا روز سهشنبه حدود 2 میلیون قطعه ماهی مرده از این سد جمعآوری شده است از سوی دیگر کل سد که وسعتی حدود 200 هکتار دارد به شدت آلوده شده است و آب آن دیگر قابل استفاده نیست.
وی افزود: در پی این آلودگی شدید جلسهای برگزار و مقرر شد اداره محیط زیست شهرستان ری نسبت به شکایت از فرمانداری اسلامشهر و سایر مسوولان مربوطه به دلیل اهمال در جلوگیری از آلودگی این سد اقدام کند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری خاطرنشان کرد: قطعا اداره کل محیط زیست استان تهران در خصوص آلودگی محیط زیست کوتاه نیامده و پیگیریهای قضایی را در این خصوص انجام میدهد و امیدواریم دستگاه قضایی نیز در این خصوص به شدت با متخلفان برخورد کند.
ماهیهای مرده دفن شدند
محسن غلامحسینی - مدیرعامل شرکت دامگستر شرکتی که در سد فشافویه نسبت به پرورش ماهی اقدام میکرد گفت: تمامی ماهیهایی که در سد فشافویه تلف شدند، روز پنجشنبه دفن شدند.
وی افزود: از افرادی که باعث بروز این حادثه شده است به دادگاه حسن آباد شکایت کردیم و کارشناس رسمی دادگستری امروز برای تعیین دلیل و برآورد خسارت از محل بازدید کرده است.
وی افزود: کارشناس رسمی دادگستری پس از بازدید از محل مدارک مربوط به فاکتور خرید بچه ماهیها و فاکتور آخرین فروش و سایر هزینهها را بازبینی کرد.
مدیرعامل شرکت دامگستر در رابطه با ارزیابی خود از میزان خسارت وارد شده گفت: خسارات بسیار زیاد است و در حال حاضر آنقدر گیج شدیم که نمیتوانیم مبلغی را عنوان کنیم!
وی در خصوص معدوم کردن ماهیهای مرده گفت: براساس مکاتباتی که با سازمان محیط زیست انجام شده است براساس کارشناسیها قرار بر دفن آنان با آهکپاشی در منطقه کویری شده است و در گذشته نیز برای دامهای مرده این روش را انجام میدادیم.
غلامحسینی تاکید کرد: این اطمینان را به شهروندان میدهیم که تمامی این ماهیهای تلف شده معدوم شوند و مردم در این خصوص نگرانی نداشته باشند.
منبع: عصر ایران