لاریجانی در ابتدای این دیدار ضمن اشاره به خاطره خوب ملت ایران از اقدام فرانسه نسبت به پذیرش امام خمینی (ره) در سالهای قبل از انقلاب اسلامی ایران گفت: تلقی ملت ایران از فرانسه در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی ایران در اثر برخی مواضع و اقدامات رهبران فرانسه دچار فراز و نشیبهای زیادی شده است.
وی افزود: نوع مواضع اتخاذ شده توسط مقامات فرانسوی در مذاکرات هستهای ایران که بعضا منطبق بر واقعیتها نبوده است؛ تاثیر قابل ملاحظه بر نگرش مردم ایران نسبت به فرانسه داشته است.
لاریجانی همچنین گفت: اگر طرفهای مذاکرهکننده غربی با مساله هستهای ایران به نحو عاقلانه و با ابتکارات روشن برخورد کنند رسیدن به توافق نهایی دور از دسترس نمیباشد.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آنچه در سوریه میگذرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران از شروع بحران سوریه استفاده از راهحلهای سیاسی را علاج پایان دادن به هرج و مرجهای اتفاق افتاده در این کشور میدانسته و از تعیین سرنوشت سوریه به وسیله مردم این کشور استقبال کرده است.
فیلیپ مارینی رییس کمیسیون امور مالی فرانسه نیز در ابتدای این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر هیات پارلمانی فرانسه به ایران گفت: ما معتقدیم که درک ویژگیهای ایران به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه در فهم مسائل منطقه و جهان نقش بسزایی دارد.
فیلیپ مارینی با اشاره به بازدیدهایی که هیات فرانسوی از پروژههای صنعتی و اقتصادی کشورمان داشته، گفت: هیات ما از نزدیک با تجار و کارآفرینانی ملاقات داشت که توانستهاند در شرایط ظالمانه و تحت تحریمهای شدید بینالمللی، راهکارهای مناسبی برای تولید و فعالیت پیدا کنند.
به گزارش ایسنا، وی در پایان گفت: مسلما اوضاع اقتصادی و سیاسی ایران با آنچه در تبلیغات رسانههای غربی منعکس میشود، متفاوت است.
این دیدار بعداز ظهر روز شنبه انجام شده است.
برخی برای کوبیدن دولت دست به هر کاری می زنند
همچنین رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از پخش سی دی «من روحانی هستم»، گفت: برخی ها مشی مارکسیستی دارند و برای کوبیدن دولت به هر کاری دست می زنند و سی دی های خلاف واقع منتشر می کنند.
به گزارش ایرنا، علی لاریجانی روز یکشنبه در دیدار با اعضای تشکل های کارگری و بسیج کارگران که در تالار مدرس مجلس شورای اسلامی برگزار شد این مطلب را عنوان کرد.
لاریجانی با بیان اینکه فضای سیاسی کشور باید به سمت بستر سازی برای تولید حرکت کند و تورم و بیکاری را مهمترین مشکل کنونی کشور بداند، گفت: دعواهای سیاسی مشکلات کشور را حل نمی کند و این دعواها چیزی نیست جز متفرق کردن ذهن ها به سمت و سویی دیگر.
وی با انتقاد شدید از پخش سی دی «من روحانی هستم» گفت: مثلا برای متفرق کردن ذهن ها چند روز پیش سی دی «من روحانی هستم» منتشر شد که آقای روحانی را در آن به دست داشتن در ماجرای «مک فارلین» متهم کردند که این دروغی بزرگ است.
وی با توصیه با کسانی که این سی دی را ساخته و منتشر کردند، گفت: حداقل در این زمینه از بزرگانی که در جریان انقلاب بودند درباره این موضوع سوال می کردید تا آنها به شما نیز می گفتند که البته مستندی که شما تهیه کرده اید خلاف واقع است و به تاریخ هم دروغ می گویید.
رییس قوه مقننه با تاکید دوباره بر اینکه سی دی «من روحانی هستم» دروغی بزرگ به تاریخ است، گفت: برخی ها فکر می کنند با تهیه این سی دی انتقام گرفته اند اما این کارها برای مردم نان و آب نمی شود.
عضو شورای امنیت ملی گفت: بعدا صدای شان هم در می آید که چرا نگذاشتید این سی دی پخش شود. رونق تولید با دعواهای سیاسی درست نمی شود.
نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: سرمایه گذاران وقتی می بینند که شهر شلوغ است رغبتی برای سرمایه گذاری در کشور ما ندارند.
وی گفت: تهیه چنین سی دی هایی درست نیست، درست است که آزادی بیان است اما قرار نیست هر کاری که دلمان خواست انجام دهیم. دود این کارها به چشم طبقات ضعیف جامعه می رود و حرکتی مسوولیت ساز در کشور نمی باشد.
لاریجانی ادامه داد: در شرایط حاضر کشور مصاف های مهمی در مسائل خارجی داریم و مشکلات کنونی اقتصاد کشور نیز بر این موضوع سایه افکنده که باید با حل این دو مشکل فضای آرامی برای سرمایه گذاری ایجاد کنیم تا مشکل اقتصاد کشور حل شود.
لاریجانی با بیان اینکه من نمی گویم آرامش گورستانی باید در کشور حاکم باشد، ادامه دادک اما دروغ گفتن و سی دی درست کردن و متهم کردن افراد کاری ناصحیح است. این چه کاری است که برای کسی که مسوولیت اجرایی کشور را برعهده دارد سی دی دروغ تهیه می کنید.
نماینده مردم قم در مجلس با تاکید بر اینکه امروز در کشور احتیاج به همدلی داریم ادامه داد: برخی ها مشی مارکسیستی دارند و این مردانگی نیست که برای رسیدن به اهدافمان از هر حربه ای استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: برخی ممکن است سبک دوستان دولت را نپسندند خب باید نقض منصفانه داشته باشند نه اینکه از هر ابزاری برای کوبیدن دولت استفاده کنند.
وی به نمایندگان مجلس توصیه کرد: منتقدان دولت در مجلس نیز باید حرف خود را بزنند اما آراستگی و متانت را فراموش نکنند.
لاریجانی اظهار داشت: باید کشور در فضای منطقی و معقولی به حرکت خود ادامه دهد.
** مشکلات اقتصادی کنونی ناشی از مدیریت سال های قبل است
لاریجانی در سخنان خود خاطرنشان کرد: وضعیت اقتصادی کنونی ناشی از مدیریت سال های قبل است در حالی که کشور ثروتمندی هستیم اما به دو دلیل مهم دچار مشکلات اقتصادی شدیم.
نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: دلیل اول بزرگ شدن حجم دولت است زیرا با وسیع شدن دامنه اختیارات دولت هرچه منابع مالی از فروش نفت و گاز به دست می آوردیم باید هزینه جاری کشور می شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 90 درصد بودجه کشور صرف هزینه های جاری دولت شده است، اظهار داشت: هرچه نفت و گاز بفروشیم ثروت ملی است که باید صرف تولید شود و اگر آن را صرف هزینه های جاری کنیم چیزی برای اشتغال و کاهش تورم نخواهیم داشت.
رییس مجلس ادامه داد: در سال های گذشته بخش های جدید به وزارتخانه ها اضافه می شد که این مشکلی تاریخی برای کشور ایجاد کرد لذا این بحث ها بودجه خور شدند و چیزی برای عمران باقی نماند.
وی دلیل دوم مشکلات به وجود آمده طی سال های گذشته را برنامه ریزی نادرست اقتصادی عنوان کرد و گفت: درآمد حاصل از فروش نفت و گاز کم نداشتیم و چیزی حدود 600 میلیارد دلار از این محل عاید کشور شد اما هرگز آن را در تولید هزینه نکردیم.
رییس قوه مقننه تصریح کرد: این برنامه ریزی های دولت طی سال های گذشته نادرست بود ولی به شکلی در افکار عمومی عنوان می شد که کارهای ما راه حلی بزرگ برای حل مشکلات کشور است.
وی خاطرنشان کرد: حالا باید این دو نقص را برطرف کنیم یعنی دولت را کوچک و کارخانه ها بزرگ شوند زیرا وزارتخانه بزرگ سربار دولت است و فقط وظیفه آن نظارت و اجرای قوانین می باشد.
لاریجانی گفت: متاسفانه هم اکنون باب شده هر شخصی که سمتی می گیرد می خواهد همه بخش های خود را حفظ کند اما باید وزارتخانه ها کوچک شوند تا پول کمتری بگیرند تا این پول به جای صرف هزینه های جاری به بخش تولید اختصاص یابد.
** پارلمان محل شنیدن صحبت های مردم است
وی در این دیدار با بیان اینکه پارلمان محل شنیدن صحبت ها و درد و دل مردم است گفت: حضور کارگران در صحنه تولید کشور امری غیرقابل انکار می باشد و بدون کارگران قدرت تولید در کشور ایجاد نخواهد شد.
رییس مجلس با بیان اینکه دغدغه نمایندگان و مجلس بر این بوده که کارگران همیشه با آرامش زندگی کنند، افزود: البته بخشی از مشکلات کارگران مربوط به قوانین جاری کشور بود که در مجلس برخی از این قوانین اصلاح و برخی دیگر نیز در حال اصلاح است.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه کارگران قدرت تولید در کشور هستند اما باید مراقب بود تا اجحافی در حق آنها صورت نگیرد، تصریح کرد: براساس قانون باید کارفرما حق بیمه کارگران را بپردازد و اگر در جایی مشکلی وجود دارد فراکسیون کارگری با ارایه طرح و پیشنهاد از مجلس بخواهد که آن را حل کنند.
وی در بخشی دیگر از سخنانش درباره سلامت کارگران با تاکید بر اینکه مساله سلامت کارگران مساله ای نیست که بازیچه کارفرمایان قرار گیرد اظهار داشت: در سال جاری و اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به موضوع سلامت پرداخته ایم و اگر نقصی در این زمینه وجود دارد از پیشنهاد نمایندگان و فراکسیون کارگری برای رفع آن استقبال می کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه طرح بیمه بیکاری که چند سال قبل در مجلس تصویب شده و با وجود بار مالی مورد مخالفت شورای نگهبان قرار گرفت و به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد گفت: اخیرا در حال مذاکره با دولت هستیم تا مشکل بیمه بیکاری را رفع و آن را در کشور سامان دهیم.
وی با تشریح بخش های مختلف بیمه بیکاری گفت: این طرح دو فصل داشت که یکی در مورد شاغلینی که پس از بیکاری به دنبال کار می گردند و مدتی حقوق دریافت نمی کنند بود و در بخش دیگر درباره افرادی که بیکار هستند اما به دنبال کار می گردند.
** بیکاری و تورم اصلی ترین مشکلات است
وی اظهار داشت: حل مشکل بیکاری موضوع کنونی کشور است و در شرایط حاضر بیکاری و تورم اصلی ترین مشکل و بقیه مسائل فرعی است.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من فکر می کنم که باید دولت درباره مسائل اصلی کشور بیشتر با مردم صحبت کند و موضوعات مختلف را با مردم بیشتر در میان بگذارد.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه اگر وزرا را مرتب به مجلس اظهار می کنیم و از آنها می خواهیم که درباره موضوعات اقتصادی و اقتصاد مقاومتی گزارش دهند به این دلیل است که بدانند ما پیگیر این موضوع هستیم تصریح کرد: اگر تولید ایجاد نشود مشکل تورم و اشتغال حل نخواهد شد.
وی بخش دیگری از مشکلات کشور را مربوط به تحریم ها دانست و گفت: به دنبال حل مشکل تحریم ها می باشیم که امیدواریم با مذاکراتی که در حال انجام است این مشکل هم به زودی حل شود اما باید همه عزم ملی داشته باشیم و تلاش کنیم تا تولید در کشور به شکوفایی برسد.
نماینده مردم قم در مجلس خاطرنشان کرد: کارگران اگر روحیه تولید و کارآفرینی دارند باید با آنها کمک کنند و دستگاه های اجرایی در این مسیر سنگ اندازی نکنند.
وی گرانی را نتیجه نامتعادل بودن عرضه و تقاضا دانست و گفت: هم دولت و هم مجلس با همکاری رسانه ها باید کمک کنند تا فرهنگ تولید در کشور نهادینه شود و در مردم درکی عمیق درباره تولید ایجاد شود.
وی درباره هدفمندی یارانه ها نیز گفت: گاهی برخی از افراد درباره یارانه ها خرده می گیرند که چرا کسانی که نام نویسی کردند تعدادشان زیاد است که البته باید بگویم من از همان اول هم نظرم بر این بود که با توجه به شرایط کنونی کشور مردم از ثبت نام برای دریافت یارانه ها استقبال می کنند اما باید کمک کرد که بخشی از این درآمد به تولید اختصاص یابد.
رییس قوه مقننه با تاکید بر اینکه باید همه کمک کنند تا شرایط خوبی برای اشتغال و تولید در کشور ایجاد شود اظهار داشت: باید در کشور انتقاد باشد اما گفت و گوها صریح و انتقادها منصفانه صورت گیرد.