آفتابنیوز : آفتاب: مرضیه افخم در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره اخبار منتشر شده در ارتباط با صدور حکم اعدام برای تعداد زیادی از اعضای اخوانالمسلمین در مصر گفت: ایران تحولات مصر را به دقت دنبال میکند ما برای دستاورد بزرگ انقلاب مردمی این کشور احترام ویژهای قائل هستیم و از این رو حفظ دستاوردهای انقلاب های مصر را منوط به تحقق مطالبات مردم و رفتار مبتنی بر مساوات میان جریانها، نهادهای مدنی برای حفظ شکوه و عظمت تاریخی و اقتدار مصر میدانیم.
وی در ارتباط با این موضوع اضافه کرد: صدور این احکام به دشمنان مصر که مستعد دامن زدن به شرایط کنونی مصر هستند، کمک میکند و چنین اقدامی مغایر اصل تساهل و تسامل تاریخی - سیاسی و فرهنگی مصر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درارتباط با سفر مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه انگلیس به تهران و دیدار با مقامات وزارت خارجه و همچنین سفر چند وزیر اروپایی در هفته جاری به تهران نیز گفت: با شروع کار دولت یازدهم شاهد رفت وآمدهای سیاسی از کشورهای مختلف و در سطوح متفاوت بودهایم. در حوزه اروپا نیز این ترددها را در حوزههای روابط پارلمانی و سیاسی شاهد هستیم. مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلیس نیز با مقامات وزارت خارجه دیدارهایی داشت و در همین چارچوب بود. در عین حال تهران و لندن در روند گام به گام و تدریجی بهبود روابط دو جانبه قرار دارند که این سفر و رایزنیهای انجام شده علاوه بر موضوعات روند گام گام روابط دو جانبه شامل رایزنی درباره مسائل بینالمللی و منطقهای بوده است.
افخم اضافه کرد: دیدگاه ایران درباره تحولات منطقه و بینالملل و جایگاه ایران برای بسیاری از کشورها مهم است و این رایزنیها کمک میکند که بحرانهای موجود و روندها شکل واقعیتر را به خود بگیرد.
وی همچنین درباره اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر رییس بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران نیز گفت: طبق توافقات میان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران در حال انجام است و این سفر در چارچوب این توافقات بوده است و مشورتها و گفتوگوهایی که میان آژانس و سازمان برقرار است روال خود را طی میکنند گفتوگوهای فنی و تخصصی و مشورتها ادامه دارد و در این باره جزییات خاصی که بتوان منتشر کرد وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره انتخابات در سوریه و کاندیداتوری بشاراسد نیز گفت: ایران همواره اعلام کرده است که آماده کمک به حل بحران سوریه است ما آماده هستیم که جنگ در این کشور متوقف شود و به این مسیر کمک کنیم از همه گروهها و جریانها هم خواستهایم که در این رابطه کمک کنند معتقدیم در این مسیر و بر پایه این نگاه برگزاری انتخابات در سوریه نقش مهمی دارد زمان آن است که با برگزاری انتخابات فرصتی برای برقراری صلح و ثبات در این کشور فراهم شود. ضمن اینکه برگزاری انتخابات را جز حقوق اساسی ملت سوریه میدانیم و قطعا سوریه هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی گفت: جامعه جهانی نیز باید به این حق اساسی و اراده ملتهای منطقه و از جمله مردم سوریه احترام بگذارد. این انتخابات را گامی برای پایان دادن به بحران، توقف جنگ و کمک به صلح و ثبات در سوریه ارزیابی میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در ارتباط با ورود کالاهای با کیفیت پایین از چین به ایران نیز گفت: چین یکی از طرفهای مهم تجاری ما است و روابط خوب سیاسی و اقتصادی میان دو کشور برقرار است که درباره فعالیتهای تجاری که میان بخشهای دولتی و غیردولتی انجام میشود ممکن است اختلاف سلیقه هایی باشد. کیفیت کالاها و میزان مبادلات مورد توجه همه کشورهایی است که با یکدیگر رابطه تجاری دارند در عین حال بخشهای خصوصی هم برای ثبت سفارشها و استانداردسازی کالاها باید نقش موثر خود را ایفا کنند.
افخم درباره صدور حکم اعدام برای تعدادی از ایرانی ها در مالزی نیز اظهار کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته به دلیل اینکه برخی از هموطنان ما مقررات کشور مقصد را رعایت نکردند دچار مشکلاتی شدهاند و تعدادی دستگیر شدند و برخی از این افراد به طور خاص به دلیل در اختیار داشتن مواد مخدر و به دلیل نقض قوانین داخلی مالزی دستگیر شدهاند که برای آنها احکامی صادر شده است. احکام اعدامی که در این چند سال بوده است را متاسفانه شاهد هستیم و شش نفر از آنها هم خانمها هستند.
وی اضافه کرد: به دلیل روابط خوب و حسن مناسباتی که با مالزی داریم در تلاش هستیم که از اجرای این احکام جلوگیری کنیم و از طریق امضای موافقتنامه انتقال محکومین، این افراد به کشور منتقل شوند البته قوانین داخلی مالزی امکان شکلگیری چنین موافقتنامهای را فراهم نمیکرد. براین اساس سفارت ما در مالزی گفتوگوهایی را انجام دادند. مسوولان مالزیایی هم به دلیل اینکه چنین موافقتنامههای را با سایر کشورها نداشتند عملا محمل قانونی برای شکلگیری چنین موافقتنامهای نبود که با برخی از اصلاحاتی که در قوانین داخلی مالزی صورت گرفت امکان اولیه برای ارائه پیش نویس انتقال محکومین بین دو کشور فراهم شده سفارت ما پیشنویس را به مقامات مسوول مالزیایی ارائه کرده است. نیازمند این است که در آن طرف هم بررسیهایی از سوی مسوولان مالزیایی مناسب با قوانین و مقررات خود انجام دهند. ما پیگیر این موضوع هستیم که ایرانیها که حکم اعدام گرفتهاند به کشور برگرداننده شوند و بقیه دوران محکومیتشان در کشور بگذارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: از همه هموطنانی که به خارج از کشور سفر میکنند درخواست داریم که اطلاعات کاملی را از کشور مقصد خود داشته باشند. وزارت امور خارجه در بخش کنسولی آمادگی دارد که چنین اطلاعاتی را به شهروندان ارائه کند درباره جزییات قوانین و مقررات سایر کشورها اطلاعات داده شود که در هر حال تبعات مشکلات این چنینی کمتر شود.
افخم با تاکید بر نقش اطلاعرسانی رسانه ها در این باره نیز گفت: همکاران رسانهای باید حساسیت های خود را در زمینه اطلاعرسانی نسبت به قوانین کشورها هم مدنظر قرار دهند تا اقدام پیشگیرانه انجام شود.
وی اضافه کرد: به ویژه در زمینه مالزی سفارت ما دسترسی به ایرانیانی که بازداشت شدهاند و مشورتهای گروهی نسبت به حقوقی که در زندان دارند در اختیار داشتن وکیل و مترجم و امکانات بهداشتی کافی را دنبال کرده است در عین حال موضوعاتی هم است که در دست پیگیری است.
وی همچنین در ارتباط با آخرین پیگیریهای ایران در قبال دادن ویزا به نماینده پیشینهادی ایران در سازمان ملل نیز اظهار کرد: از طریق ساز و کارهای بینالملل موجود در سازمان ملل که کمیته روابط با میزبان است در حال پیگیری موضوع هستیم و رایزنیها در این زمینه ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بازگشایی سفارت انگلیس و ایران با توجه به سفر مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه انگلیس نیز گفت: ایران و انگلیس در روند بهبود تدریجی و گام به گام روابط هستند. در مرحله اول رایزنیهایی در سطوح مختلف صورت گرفت کاردارهای غیرمقیم تعیین شدهاند. موضوعات متعددی وجود دارد که باید پیگیری شود بخش کنسولی و استقرار گروهها بخشهای اجرایی است که مسیر خود را در حال طی کردن است. گفتوگو و رایزنی درباره این روند ادامه دارد. این مسیر گام به گام و تدریجی است و نیاز به گفتوگو و تبادل نظر و یافتن راهحلها میباشد.
به گزارش ایسنا، افخم درباره سفر حمید بعیدینژاد مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه به نیویورک برای شرکت در کنفرانس مقدماتی بازنگری ان پی تی تصریح کرد: این سفر در قالب یک گروه سیاسی و بینالمللی برای شرکت در کنفرانس مقدماتی بازنگری ان پی تی است. این معاهده هر 5 سال بازنگری میشود و گروه های مذاکرهکننده ایران و 1+5 نیز تصمیم گرفتند از فرصت برگزاری این کنفرانس در نیویوک استفاده کنند و مذاکرات کارشناسی را در حاشیه این نشست برگزار کنند. بنابراین در حاشیه این نشست گروههای کارشناسی ایران و 1+5 گفتوگوها و دیدارهایی خواهند داشت.
این خبر تکمیل میشود.