آفتابنیوز : آفتاب: محمد آقاجانی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود: درحال حاضر مردم در بیمارستان های دولتی نزدیک به40درصد هزینه های بستری را خود می پردازند و در این برنامه که بودجه آن از محل اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها تامین شده است، بیماران در شهرها10درصد و روستاییان و عشایر5درصد هزینه های بستری را در بیمارستان های دولتی خواهند پرداخت.
وی اضافه کرد: این پوشش90درصدی، شامل همه هزینه های بستری تخت و معاینات و خدمات داخلی و جراحی، داروها، تجهیزات و اقدامات تشخیصی شامل عکسبرداری ها و آزمایش خواهد بود.
معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه گفت: هم اکنون به طور متوسط هر شخصی که در بیمارستان دولتی بستری می شود،640هزار تومان می پردازد که با اجرای این برنامه از دوشنبه (پس فردا)، این مبلغ به140هزار تومان می رسد.
دکتر آقاجانی همچنین در مثالی دیگر به هزینه جراحی قلب بـــاز در بیمارستان های دولتی اشاره و اضافه کرد: تاکنون برای چنین جــــراحی، مردم5ر2تا3میلیون تومان می پرداختند که این مبلغ از پس فردا، به حدود 700 هزار تومان خواهد رسید.
وی بخش دیگری از بهبود خدمات برای بیماران بستری را در بیمارستان های دولتی، تامین همه گونه دارو و لوازم پزشکی مورد نیاز در همان بیمارستان اعلام کرد و گفت: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت که از پس فردا 15 اردیبهشت اجرا می شود، دیگر هیچ بیماری برای تهیه دارو یا وسایل یا حتی اقدامات تشخیصی که در آن بیمارستان موجود نیست به خارج از بیمارستان فرستاده نمی شود بلکه همان بیمارستان از طریق شبکه دانشگاهی برای تهیه داروی مورد نیاز یا اقدامات تشخیصی، اقدام می کند و وجهی هم در این باره بجز همان ده درصد سهم بیماران از قیمت دارو یا لوازم یا عکس برداری و آزمایش اخذ نمی شود.
وی با یادآوری این که 80 درصد خدمات بستری در کشور ما در بیمارستان های دولتی است، ابراز امیدواری کرد؛ این برنامه که بخشی از تحول نظام سلامت است، رضایت مندی مردم را از خدمات سلامت، بهبود بخشد.رییس ستاد تحول نظام سلامت گفت: اجرای کامل کاهش هزینه های بستری در بیمارستان های دولتی ممکن است چند ماه طول بکشد.
نوسازی بیمارستان های دولتی سراسر کشور
دکتر محمد آقاجانی همچنین گفت: نوسازی و بهبود کیفیت و رفع مشکلات بخشهای مختلف مربوط به میزبانی ( هتلینگ) بیمارستانها شامل وضع بهداشتی بیمارستانها، شرایط اتاق و تختهای بستری، کیفیت غذا و تعداد و کیفیت خدمات پرستاری در بیمارستانهای دولتی از پس فردا، دوشنبه 15 اردیبهشت در بیمارستانهای دولتی سراسر کشورآغاز می شود.
وی با بیان اینکه چند سالی است مردم از کاهش کیفیت این خدمات و همچنین فرسودگی برخی بیمارستانهای دولتی شکایت دارند، گفت: برنامه وزارت بهداشت بر آن است که خدمات میزبانی 557 بیمارستان دولتی در کشور، در مدت شش ماه نخست سال تحول مناسبی پیدا کند.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: در شش ماه نخست اجرای این طرح که از پس فردا شروع می شود، وزارت بهداشت از بیمارستانها حمایت می کند و در شش ماه بعد وزارت بهداشت بر اساس عملکرد هر بیمارستان، به آنها کمک مالی می کند.
وی گفت: الزام به نوسازی و ارتقای کیفیت خدمات هتلینگ در بیمارستانهای دولتی به همه روسای دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها، ابلاغ شده است و آنها نیز در این باره جدی هستند.
به گفته دکتر آقاجانی اصلاح هتلینگ و نوسازی بیمارستانها یکی دیگر از بسته های تحول نظام سلامت است که بودجه آن از منابع حاصل از مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، تامین شده است.
دیگر بسته های حمایتی وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت که همگی از دوشنبه 15 اردیبهشت آغاز می خورند شامل کاهش پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی، تامین همه نیازهای تشخیصی و درمانی بیماران در همان بیمارستانی که بستری می شوند، رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی، بسته حمایت از ماندگاری متخصصان در مناطق محروم و رفع کمبودهای این بخش، حضور پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی بصورت شبانه روزی، متناسب سازی تعرفه ویزیت پزشکان در بخشهای دولتی و خصوصی، تکمیل اورژانس هوایی و بسته حمایتی ویژه بیماران خاص و صعب العلاج است.