کد خبر: ۲۴۲۸۶۴
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۵
با وجود تایید جنون گاوی در برزیل

دامپزشکی: مردم از مصرف گوشت برزیلی نگران نباشند

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: شب گذشته در سایت رسمی بهداشت جهانی دام، آلوده بودن یک راس دام کشتار شده به بیماری جنون گاوی در یکی از ایالت‌های برزیل تایید شد و ایران نیز اقدامات لازم را برای ممانعت از واردات گوشت از این منطقه انجام داده بنابراین مردم هیچ نگرانی برای مصرف گوشت برزیلی نداشته باشند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مهدی خلج در حاشیه هجدمین کنگره دامپزشکی ایران در مرکز همایش‌های بین المللی رازی اظهار کرد: در گذشته بیماری جنون گاوی در یکی از ایالت‌های برزیل بروز پیدا کرده بود که باعث شد تا هیات ایرانی به سرعت تولید و واردات هر گونه فرآورده‌های دامی را از این منطقه ممنوع کند و شب گذشته در سایت رسمی بهداشت جهانی دام آلوده بودن یک راس دام کشتار شده دراین ایالت برزیل تایید شد و ایران نیز اقدامات لازم برای ممانعت از واردات گوشت از این منطقه را انجام داد؛ بنابراین هیچ نگرانی برای مردم وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به روند پیش روی به نظر نمی رسد نگرانی بابت واردات گوشت و فرآورده‌های دامی از برزیل وجود داشته باشد چراکه آن‌ها اقدامات مناسبی در جهت کنترل این بیماری انجام داده‌اند و یک راس دام آلوده این کشور نیز جزو دام‌های بالای 12 سال بوده است.

خلج از کمبود حدود 11 هزار نفری نیرو در اجرای وظایف حاکمیتی این سازمان خبر داد و گفت: گرچه موسسه واکسن و سرم سازی رازی طی سال‌های اخیر فعالیت خود محصولات اثربخش و ارزنده‌ای به جامعه دامپزشکی ارائه کرده است اما اگر زمانی برای مبارزه با بیماری به واردات نیاز داشته باشیم سازمان دامپزشکی حتما در این زمینه اقدام می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به گسترش جمعیت دامی مستقر در کشور و کوچ روی و مسائل مهاجرت انتقال و شیوع بیماری‌های مختلف بین دام‌های سبک و سنگین افزایش یافته است اما واکسن به عنوان یکی از ابزارهای کنترل و پیشگیری علیه این بیماری‌ها نقش موثری دارد که موسسه واکسن و سرم سازی رازی طی دهه‌های گذشته فعالیت خود محصولات ارزنده و اثربخشی را به جامعه دامپزشکی ارائه کرده است.

به گفته خلج به دلیل اثر بخش نبودن یک قلم واکسن مانند واکسن تب برفکی آن هم بدلیلی شیوع سویه‌های جدید این بیماری درکشور رخ داده است ‌نمی توان تلاش محققان و پزشکان این موسسه را که در راستای استقلال کشور برای تولید داروها و واکسن‌های مختلف زحمات بسیاری را متقبل شده‌اند نادیده گرفت.

رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به این که بیش از 70 درصد واکسن‌های دامی و بالغ بر 35 درصد از واکسن‌های بخش طیور از سوی موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید می‌شود می توان گفت اگر این موسسه نبود در حال حاضر نمی توانستیم این همه نیاز را از خارج تامین کنیم.

خلج تصریح کرد:‌اگر در برخی موارد یک واکسن بومی اثربخشی مناسبی به هر دلیلی نداشته باشد بدون تعارف موسسه واکسن و سرم سازی رازی برای حفظ و ارتقای سلامت جمعیت دامی کشور اقدام به واردات سویه‌های جدید آن از کشورهای معتبر خواهد کرد اما عمدتا تلاشمان این است که با تقویت این موسسه که بیش از 90 سال در تولید انواع واکسن و سرم دراین زمینه قدمت دارد بتوان تولید ملی را تقویت کرد.

وی گفت:‌گرچه هنوز میزان اختصاص بودجه حاصل از هدفمندی‌ یارانه‌ها به سازمان دامپزشکی و دیگر اعتبارات ویژه از سوی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشخص نشده است اما اعتبار کنونی سازمان براساس بودجه امسال حدود 240 میلیارد تومان بوده که البته در مقابل حجم وسیع فعالیت‌ها و وظایف این سازمان بسیار ناچیز است.

انتقاد از کمبود شدید نیروی انسانی متخصص دامپزشکی

رییس سازمان دامپزشکی تاکید کرد:‌ در سازمان دامپزشکی تنها برای اجرای وظایف حاکمیتی و غیر قابل واگذاری به حدود 11 هزار نفر نیرو نیاز داریم که باعث شده بیش از 50 درصد پست‌ها در این زمینه خالی بماند. اما درصددیم تا بتوانیم تا نیروهای کنونی خود وظایف خود را به نحو احسن انجام دهیم و در سال جاری نسبت به استخدام نیروهای متخصص دراین زمینه اقدام کنیم.

خلج اظهار کرد: در انگلستان 103 نفر نیروی متخصص تنها برای تحقیقات سل گاوی به کار گرفته شده‌اند در حالی که در ایران تنها یک یا دو نفر به این کار مشغول هستند.

جلوگیری از واردات غیر مجاز دام زنده


به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد:‌ وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی از واردات غیر مجاز دام زنده از کشورهای غیر معتبر خودداری می کند تا از بروز مشکلات و مسائل مختلفی که در گذشته به این دلیل برای جامعه کشاورزی به وجود می‌آمد جلوگیری شود.گرچه اگر دام زنده سالم و اصیلی برای انجام تحقیقات از کشوری معتبری بخواهد وارد شود سازمان دامپزشکی برای آن ممانعت ایجاد نخواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین