آفتابنیوز : تقاضاي تحقيق و تفحص جمعي از نمايندگان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي امروز در جلسه علني مطرح شد و از مجموع 198 نماينده حاضر با99 رأي موافق و اختلاف يك رأي اين تقاضا به تصويب نرسيد.
نمايندگان مجلس هفتم پس از اعلام نتيجه توسط رئيس مجلس با صداي بلند شروع به اعتراض كردند و خواستار رأيگيري مجدد شدند. نمايندگان معترض خراب بودن دستگاههاي رأيگيري و برخي عجله رئيس مجلس در رأيگيري را علت رأي نياوردن تحقيق و تفحص عنوان كرده و خواستار رأيگيري مجدد بودند.
غلامرضا مصباحي مقدم، محمدحسن جمشيدي، تقي رهبر نمايندگان معترضي بودند كه به سمت هيأت رئيسه رفتند و اعتراض خود را مطرح كردند.
عفت شريعتي مخبر كميسيون فرهنگي مجلس محورهاي تحقيق و تفحص از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را 13 مورد درخصوص بررسي ميزان انطباق برنامه و عملكرد وزارت ارشاد با اهداف و وظايف قانوني و اصول فرهنگي بررسي نحوه سهميهها و يارانهها و اطلاعرساني در حوزه چاپ، وضعيت نمايشگاههاي بينالمللي و مشكلات چاپ، نحوه واردات و توزيع كاغذ و بررسي علل گراني اين كالا نحوه برگزاري جشنوارههاي فيلم تئاتر و موسيقي، بررسي مشكلات صنفي سينماگران و هنرمندان، بررسي عملكرد وزارت ارشاد در بخش منابع انساني، ميزان توجه به شايستهسالاري و سپردن مديريتها، نحوه ورود نيروهاي غيررسمي، نحوه تربيت نيروهاي فرهنگي و هنري، بررسي عملكرد خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) از حيثيت منابع نقل خبر و ميزان علايق و سليقههاي شخصي و گروهي در نقل خبر، بررسي نحوه عملكرد وزارتخانه درخصوص عملياتي كردن برنامه سوم توسعه و ارائه خدمات فرهنگي و هنري در روستا، بررسي عملكرد سازمان حج و زيارت در بخش سپردههاي مردمي بررسي عملكرد سازمان اوقام و امورخيريه در واگذاري موقوفهها و نذورات عنوان كرد.
اما درپي رأي نياوردن اين تحقيق و تفحص عماد افروغ رئيس كميسيون فرهنگي كه پس از بستري بودن در بيمارستان به دليل عارضه قلبي امروز در مجلس حضور يافته بود نسبت به نحوه رأيگيري حدادعادل اعتراض كرد.
جمعي از نمايندگان پزشك وي را از صحن به بيرون هدايت كردند.
اما حدادعادل رئيس مجلس در پاسخ به اين اعتراضات نمايندگان گفت: طبق آييننامه داخلي مجلس تشكيك نداريم و نميتوانيم مجدداً رأيگيري انجام دهيم.
وي اظهارداشت: اين تحقيق و تفحص را مي توانيد مجدداً بعداز ايام نوروز بياوريد و آن موقع هيچ ممنوعيت آييننامه اي ندارد.
حدادعادل با اشاره به اينكه اگر تحقيق و تفحص رأي ميآورد هيچكدام از اين اعتراضات مطرح نميشد افزود: حرمت رأيگيري از هر چيزي مهمتر است و رأيگيري بايد محفوظ بماند.
رئيس مجلس در پايان تأكيد كرد: بعداز تعطيلات عيد كميسيون دوباره تقاضاي تحقيق و تفحص را تصويب كند بعداز آن خارج از نوبت به صحن ميآيد تا بررسي كنيم.
بعداز اينكه افروغ از جلسه خارج شد در جمع خبرنگاران پارلماني گفت: تصويب نشدن اين تحقيق و تفحص بهعلت رفاقت رئيس مجلس با وزير ارشاد است.
عضو ائتلاف آبادگران با اشاره به اينكه رئيس مجلس بيطرفي خود را هنگام رأيگيري اعمال نكرده تصريح كرد: آييننامه ميگويد: پس از صحبتهاي مخبر كميسيون بلافاصله رأيگيري انجام شود اما آقاي حدادعادل با طرح يك موضوع انحرافي اذهان را به سوي مسأله ديگري منحرف كرد.
نماينده تهران افزود: اقدام رئيس مجلس تحريف آييننامه تحقيق و تفحص بود و نمايندگان به اين رأيگيري اعتراض كردند اما هيأت رئيسه اعتنايي به اين اعتراض نكرد.
رئيس كميسيون فرهنگي گفت: مادامي كه روال گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عمل كند از آن تحقيق و تفحص ميكنيم.
افروغ ضمن اشاره به سفر رئيس مجلس به مشهد گفت: آقاي حداد در اين سفر علاوه بر تعدادي از نمايندگان وزير ارشاد را نيز با خود برده بودند كه با اعتراض ضمني نمايندگان مواجه شد.
وي همين مسائل و دفاع حقطلبانه خود را از عوامل ناراحتي و عارضه قلبي خود دانست.
در اين هنگام محمد خوشچهره، سعيد ابوطالب و علي زادسر وي را از جمع خبرنگاران خارج كردند.
اما محمدحسين فرهنگي نماينده تبريز در مورد اين رأيگيري طي تذكر آييننامهاي گفت: باتوجه به اينكه چند تن از نمايندگان صريحاً در موقع رأيگيري اعلام كردند دستگاهشان فعال نبوده است و مثل اين قضيه در زمان بررسي وجود داشته است و از آنجا كه اصل بر سلامت و صحت رأيگيري است، لذا رأيگيري تحقيق و تفحص از وزارت ارشاد بايد تجديد شود.
مهدي كوچكزاده نماينده تهران نيز خطاب به هيأت رئيسه گفت: بنده براي اداره بهتر جلسه از سوي هيأت رئيسه تذكر دارم و خواستار پاسخ به اين سؤالات هستم.
وي اظهارداشت: در صورت بروز اشكال در چند دستگاه كه نقص فني تلقي ميشود مرجع تشخيص بروز نقص فني چه كسي است و در رأيگيريهاي اخير مكرراً نمايندگان مدعي خرابي دستگاه خود بودند آيا آنها را محكوم به دروغگويي و كذب ميكنند و يا نظر آنها را ميپذيريد؟
كوچكزاده گفت: تمسك به آييننامه پيشنياز پاسخ به سؤالات مذكور است و فكر ميكنم در تمسك دقيق به آييننامه از سوي هيأت رئيسه كمي اشكال وارد است.
در ادامه اكبر اعلمي نماينده تبريز با اشاره به ماده 23 بند 110 آيين داخلي درخصوص حفظ شأن و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق قانوني نمايندگان گفت: در زمان رسيدگي به بودجه كل كشور هم شاهد برخي از برخوردهايي كه امروز نسبت به هيأت رئيسه مجلس شد بوديم و مخالفت برخي دوستان در موضوعات مختلف، آنجا كه موضوعي مورد سليقهشان نبود اعتراض ميكردند ادامه اين روند شأن و جايگاه نمايندگان مجلس را بياعتبار ميكند.
اعلمي با اشاره به اعتراضات امروز نمايندگان نسبت به عدم به تصويب رسيدن تحقيق و تفحص از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهارداشت: ادامه اين روند سنگ را روي سنگ بند نميكند.
حداد عادل رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكرات گفت: در جايي كه يك دستگاه نقضي پيدا كند بنده رأي آن نماينده را خواستم اما گاهي اتفاق ميافتد كه نمايندگان درنحوه رأي دادن دقت كافي ندارند.
وي در پاسخ به كوچكزاده تصريح كرد: بروز اشكال در چند دستگاه نقص تلقي نميشود، بلكه منظور نقص فني كل سيستم است و البته مرجع تشخيص كارشناس مربوطه حاضر در مجلس است.
حدادعادل افزود: اگر امروز بپذيريم در مورد وقتي رأيگيري مثبت نبود، خراب نبودن دستگاهها، را پيش بيندازيم براي حفظ انضباط مجلس در آينده دچار مشكل ميشويم.